16 August 2010

Mijn blog is jarig - blogoversary

Vandaag twee jaar geleden schreef ik het eerste berichtje op mijn blog. Toen had ik nooit kunnen vermoeden, dat het bloggers wereldje zo leuk was. Ik had wel eens rond gekeken op verschillende blogs en het leek me wel wat om mijn handwerkperikelen in de vorm van een online dagboek bij te houden. Dingen die ik maakte vast te leggen en dan later nog eens te bekijken. Maar bloggen werd veel leuker. Ik heb in die twee jaar veel mensen leren kennen met dezelfde hobby's, aardige mensen die allemaal heel mooie dingen maakten en die ook wilden laten zien. Lieve mensen die graag iets met me deelden, die soms een boodschapje voor me deden om iets speciaals voor me te kopen, die lieve woorden en cadeautjes stuurden. On line vriendschappen zijn er ontstaan met quilters van over de hele wereld. Een aantal van die vrouwen heb ik al persoonlijk mogen ontmoeten. En in het echt zijn ze beslist even leuk als hun blog doet vermoeden en hun werken zijn even schitterend als op de foto's. Dank zij jullie lieve blogsters en volgers en vooral dank zij jullie reacties, ben ik ook nog steeds een enthousiast blogger en hoop ik er nog een tijd mee door te gaan.

Today it is exactly two years ago that I wrote my first post. I had been looking at several blogs for a while and thought it would be nice to keep an on line diary over my crafty life, quilting in particular. I never expected that blogging would be so much fun. I met so many nice people/quilters from all over the world. People who left kind messages, shared things, did some shopping for me, sent me things and some of them became real friends. I also met several of my on line friends in person and they were just as much fun in real life as they are in Blogland. I am so thankful to all of you out there for being my blogging friends. Without you it would be half the fun. And because of you I'll keep blogging until you are bored with me. If so just let me know and I'll go on blogging for myself. Secretly ;-)

En bij een verjaardag hoor je natuurlijk een cadeautje te verloten onder je trouwe volgelingen. Dat gaat ook gebeuren. Maar niet nu. Al denkend hoe ik het zou doen en wat ik zou weggeven kwam ik op het idee om de give away nog twee maanden uit te stellen. Zoals jullie in de zijbalk zien ga ik over 76 dagen met een groepje vriendinnen naar Houston. Een paar jaar geleden ben ik daar ook geweest en als er ergens de nieuwste en de leukste dingen op quiltgebied zijn te vinden, dan is het daar. Nu ben ik van plan om daar op zoek te gaan naar iets bijzonders om weg te geven. Mocht ik niets vinden, kan ik natuurlijk altijd nog lapjes meebrengen.......
In eerste instantie had ik gedacht een stille give away te houden onder degenen die regelmatig reageren en de volgers. Maar er zijn ook veel stille lezers en misschien is dit een manier om hen uit de schulp te lokken en ook eens een reactie te plaatsen. Niet alleen op mijn blog maar ook op de vele andere leuke blogs. Ook stille lezers nemen ideeen en patronen over van blogs en het is voor de blogger zo leuk om een dankjewel te krijgen.
Over een paar maanden horen jullie meer over de give away!

Of course there is no such thing as a blogoversary without a give away. And there will be one though not now. While thinking about how and what I suddenly got an idea. As you can see in the side bar I'll be flying to Houston in 76 days to the Quiltfestival, Quilter's Paradise as I call it. I was there several years ago and if you are looking for new and fun things you'll find them there. So I'll do my best and try to find something special there. If I don't succeed I could always come up with some fabric..... At first I wanted a quiet give away for the followers and the ones that leave comments regularly. But then I realised there are many silent readers and lurkers and perhaps this is the moment to get out of anonymity and leave a few words. Not just here but on other blogs too where they find ideas and patterns to share. Would be so nice for the blogger to get a 'thank you' for their generosity.

So be patient for the next two and a half months. I hope to come up with something nice and useful.

En omdat een logje zonder foto erg op een krantenbericht lijkt hierbij een foto van de klosjes, die Saskia stuurde. Inmiddels zijn het geen garenklosjes meer maar kantklosjes. Het garen heb ik eraf gehaald en bewaar ik nog even. Misschien kan ik er iets van haken. De oude kleuren zijn zo mooi!
Because a post without a picture looks more like newspaper message I show you a photo of the klosjes (spools) Saskia sent me. No thread spools any more but lace spools. The yarn I took off them has such wonderful old colours that I kept it. Maybe I could do some crochet one day.

34 comments:

Dorine said...

Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog enne ga zo door het is hier gezellig om te komen.
Leuk die klosjes met kantjes Groetjes Dorine

Bietje said...

Gefeliciteerd met je blogoversary (raar woord hoor). Ik ben blijkbaar de eerste die je mag feliciteren.
Mijn cadeautje voor jou: als je naar Houston gaat, wil ik wel je koffer dragen (eigenlijk mezelf er nog liever in verstoppen).
M.a.w. ik zou heel graag meegaan, maar mijn werk (en waarschijnlijk ook financiën) laten dat niet toe.

Bietje said...

Ik had niet gezien dat Dorine met toch voor was. Maar ja, een tweede plek ik ook nog goed genoeg voor zilver.

ria vogelzang said...

Gefeliciteerd!!!! Al twee jaar!
Wens je veel plezier in Houston; lijkt me super om daar eens te gaan kijken...!
Geniet ze!!
En Bietje: het brons is ook voor jou...... :)))

Mascha said...

Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Ik hoop dat er nog jaren volgen.
Groetjes Mascha

Juicybear said...

Van harte gefelciteerd met je blogverjaardag, 2 jaar is niet niks. Ook wens ik je vast een super fijne vakantie in Houston, je zal wel ogen en oren te kort komen daar:-)
Groetjes Anneke ^..^

Mupminoes said...

Gefeliciteerd met je blogverjaardag en over 76 dagen naar Houston, je kan al lekker aftellen:))

Daniëlle said...

Nou ja zeg, twee jaar al weer!! Van harte gefeliciteerd joh!!! Ach, daar in het verre hebben ze altijd wel iets dat je hier niet kunt kopen! Ik wacht rustig af hoor! Prachtige klossen heb je met dito kant!! Mooie dag verder, groeten, Daniëlle

liesbeth a said...

Proficiat met je 2e volle jaar.
Ik ben zo'n stille lezer en lees je blog met plezier. Hoop dat er nog veel jaren mogen volgen met vele foto's en tips e.d.
Groetjes Liesbeth.

katrien said...

Proficiat met je 2 jaar bloggen.

Mistea said...

No need to hide. There is a crowd around you anyway.

Happy Blogiversary - This is a cool place to hang out.

hetty said...

Congratulations on two years of blogging. Your blog is wonderful. Wow! A trip to Houston! Lucky you!

Anonymous said...

Gefeliciteerd met je 2 jarig jubileum. Dat er nog maar vele jaren mogen volgen. Veel blog- en quiltplezier.

Karen said...

Happy Blogoversary Jossie! The time sure does fly. July was two years for me. Keep on blogging, I don't think anyone is bored with you yet! Houston will be a fun trip and the lace looks wonderful on the spools.

Rina said...

Gefeliciteerd met je blog verjaardag. Ik zal ook eens kijken hoelang ik blog, ik heb er geen idee van...

Francien said...

Zeker van harte hoor Jossie en dat je ons nog maar lang lees en kijkplezier mag geven..ik hoop er tenminste lang "getuige" van te zijn....en jij ook bedankt voor je altijd lieve reacties op mijn blog..
Ik denk dat je nog wel wat zal posten in die dagen voordat je naar Houston gaat mocht dat niet zo zijn wens ik je vast heel veel plezier...
groetjes Francien.

GRANNY'S HOUSE said...

Gefeliciteerd met je blogverjaardag, wat een tijd alweer en wat een leuk idee voor je giveaway.
Ik moet ook eens nakijken hoelang ik blog, zou het eerlijk gezegd zo niet weten.

Groetjes
Ines

Simone de Klerk said...

Gefeliciteerd, Cybele's Patch! Heb je niet het idee dat het al veel langer is dan twee jaar, met zoveel lieve mensen en zoveel mooie projecten.
En wat een spannende giveaway!
Fijn je in blogland en in het echt ontmoet te hebben (((o:
Ik weet dat ik in het begin nog een beetje huiverig met je blog was, omdat het voor mij ook nieuw was en jij nota bene in de buurt woonde. Gelukkig ben ik daar heel snel overheen gestapt.
Ik hoop nog heel veel jaar van jouw vriendschap, prachtige projecten en blog te mogen genieten! xo

Saskia said...

Van harte gefeliciteerd met je twee jarig blogbestaan! leuk om zo eens terug te kijken en te lezen over hoe het allemaal begon. En die klosjes met kant zijn super. Goed idee om het garen te bewaren. Het voelt ook heel zacht aan.

inge said...

gefeliciteerd met twee jaar bloggen, ik lees nog geen twee jaar mee, maar het scheelt niet veel denk ik! leuk!

Klaske said...

Gefeliciteerd met je blogverjaardag,Jossie!!! Lekker doorgaan hoor, want ik mag altijd graag je blogjes lezen!!!
Ik blijf het bloggen ook leuk vinden, vooral de reactie die je krijgt is een stimulans om door te gaan.....Groetjes Klaske

Yvonne aka sommeke said...

Als het leuk is gaat het snel, hé. Al 2 jaren aan de blog! Proficiat Jossie! En blijven bloggen hoor.
En nog maar 76 dagen voor Houston?
Oooh, Oooh, ik wil ook wel in je valies mee! ;-)

Marie-José H said...

2 jaar alweer. En ook nog zo'n actieve blogster. Ha ha en nog een blog erbij. Ja, dan kun je wel zeggen dat je de smaak te pakken hebt:-)))En dan hopen wij lezers dat er vele jaartjes bij zullen komen.

Annemiek said...

Gefeliciteerd! ga nog maar lekker een tijdje door met je blog; ik lees het met plezier!!

Guusje, said...

Wat een erg leuke klosjes heb je ervan gemaakt en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag. Wat ontzettend leuk dat je naar Houston gaat dat is een droomreis voor mij die ik ook ooit eens hoop te maken.

Martine said...

Haha, de bank is jarig en deelt uit..... gefeliciteerd! De poesies missen je. XXX

christina said...

Van harte gefeliciteerd met je blogjaren.

Ik kan alleen maar delen in jouw enthousiasme dat bloggen een fantastisch medium is.

Daarnaast delen we natuurlijk ook dezelfde liefde van het quilten. Ook al ben ik niet zo traditioneel ingesteld, daarom kan ik het werk van anderen vaak nog wel waarderen.

Hennie said...

Gefeliciteerd Jossie twee jaar bloggen, ja het is een hele leuke inspirerende hobby naast het handwerken. Overal zijn leuke ideetjes te zien bij mede blogsters.
Ik ben het helemaal met je eens er is niets leukers dan de reacties die je krijgt op een berichtje.
Groetjes Hennie

Peg - Happy In Quilting said...

HI Jossie...congratulations ..two years that is amazing and fantastic for those of us who read your blog...always full of lots of inspiration, I always love to drop by and see what you have created...Peg xx

Joyce said...

Van harte gefeliciteerd me je blogverjaardag!! Je mooie Clamshell-vlag wappert al vrolijk bovenaan je blog!!

Inge Slaats said...

Gefeliciteerd Jossie met je blogverjaardag! Je hebt gelijk, het bloggen voegt veel toe. Je leert inderdaad ongelooflijk veel mensen kennen en doet steeds nieuwe inspiratie op. Ik vind het (op een incidentele dip na, als ik het te druk heb bv) ook heerlijk om te doen.
Nog maar 76 dagen en dan naar Houston, wow.....lijkt me geweldig.

De kantklosjes zijn leuk!

groetjes,
Inge

Bev C said...

Congratulations Jossie on such a blogging achievement. Loved seeing what quilting project you have been working on. I have been watching that counter count down to Houston. I know you will have a wonderful time there. Can I get you a little more interested in gardening!!!

Happy days.
Bev.xoxo

Anita (Sniet) said...

Hartelijk gefeliciteerd met je oversary!! Ja er gaat een wereld voor je open als je er aan begint. Ik zag ergens een foto van je blog, zo'n kleintje, en dacht dat het sigaretjes waren. Je weet wel zoals 'vroeger' met een verjaardag op tafel, nou en dat is ook feest. Maar deze klosjes zijn veel mooier en het doosje ook..... Veel plezier met je blog want dan hebben wij dat ook. Het is altijd zo gezellig om je verhalen te lezen.
Groetjes Anita

Anonymous said...

Gefeliciteerd met je 2 jaar bloggen en een give away is altijd leuk, ik wacht met spanning