02 October 2011

Weer even tijd voor een logje. Het lijkt of er aan deze verhuizing geen eind komt. Er gaat zoveel mis, dat ik soms de moed verlies. De woonkamer is redelijk op orde, hoewel er nog een paar dozen staan waar ik (nog) geen raad mee weet. De keuken staat en is heel mooi geworden, maar de kastruimte is heel beperkt in vergelijking met vorige keukens. Dat wordt dus nog een keer schiften en opruimen.
Mijn kamertje is een ander verhaal. Staat nog steeds vol met dozen omdat we wat pech hebben met diverse dingen. We wilden een kastje ophangen maar de muren zijn zo keihard, dat we even op schoonzoon moeten wachten. Hij heeft een professionele boormachine en is bovendien zo lang, dat hij zonder trapje bijna overal bij kan ...! Van een kast, die ook in mijn kamer moet, is de sleutel tijdens de verhuizing afgebroken. Een deel zit in het slot en het slot kan nu niet open. Daar moet een deskundige aan te pas komen. Het gevolg is dus, dat ik nog steeds niet aan mijn  naaispullen kom. Inmiddels is ook met de dozen zo vaak heen en weer geschoven, dat ik het overzicht totaal kwijt ben.
Om uit de dip te raken heb ik mezelf verwend met twee boekjes. Altans dat dacht ik. De Primera zit hier aan de overkant. Ideaal! Bij nader inzien was ik toch niet zo blij met de boekjes. Door de vele positieve reacties van quiltsters op de Quiltmania deze ook maar weer eens aangeschaft. Maar wat vind ik het toch een onnoemelijk somber blad. Helemaal niet mijn stijl. De patronen zijn wel mooi (daarom hou ik het maar) maar de gebruikte stoffen zijn zo verschrikkelijk bruin...!!! Zo saai is de herfst toch niet. Hier in het Zuidlimburgse worden we zo geleidelijk aan omringd door schitterende herfstkleuren van diep rood tot fel geel. Dat is pas echt herfst. Vrolijke warme en diepe kleuren. Soms ook wel bruin, maar een mooi bruin, niet dat sombere uit de Quiltmania.  En zeker in deze prachtige nazomer is het echt genieten van de natuur. Voor mij dus geen Quiltmania meer, dat weet ik heel zeker. Ik geeft de voorkeur aan de concurrent, de Magic Patch of aan de Australische bladen.


DH verraste me met dit leuke mandje voor op het balkon. Is het geen schatje?En gisteren was er een dikke envelop bij de post. Van mijn 'leukste' nichtje. Een z.g. verhuispakketje. Een kaartje vond ze niet genoeg ;-) Ze is mijn enige quiltende familielid en ze weet wat haar tante af en toe nodig heeft. Lief he. En met het blad ben ik helemaal superblij na het bruine QM. Dit is toch echt veel meer mijn smaak. En leuke dingen dat er instaan....! Dank je wel Monique. Ik zou willen, dat je wat dichter bij woonde en we wat meer dingen samen konden doen.In mijn volgende logje hoop ik jullie iets van mijn nieuwe naaikamer te laten zien. Ik heb heimwee naar mijn spulletjes en mijn vingers jeuken om weer met lapjes aan de slag te gaan. Het moet er nu echt eens van komen

fijne zondag allemaal!                                  

17 comments:

Anita - Vlijtige Handjes said...

Het komt goed Jossie nog even doorbijten. Dat het gevoel al weer om de hoek komt kijken is heerlijk. Ik heb de Quiltmania ook al 3 keer terug gelegd. Ik weet niet waarom maar dit komt er wel heel dicht bij. Het boek en de stofje van je cadeautje zijn super maar ja.... die komen ook uit het Brabantse land hahaha. Kun je je kastje niet openboren???? Oh ik zou daar ook helemaal brrr van worden en ik weet niet of het kastje ng wel zou bestaan.:)
Fijne zondag en geniet op je balkon van je poezemandje.
Groetjes Anita

Lida said...

Sterkte met de probleempjes en veel snelle oplossingen gewenst! Ja er begeuren nu eenmaal zulke dingen en jammer dat het jouw kleuren niet zijn, het zijn duidelijk wel de mijne! Schattig pakketje! Groetjes
lida

quilting Jeannet said...

Hahahah, ik vond de quiltmania nou net eens een keer wel mijn stijl Jossie, het kan verkeren, smaken verschillen, voortaan eerst even in bladeren....Ik hoop dat je snel in je kamertje kan joh!

Roos said...

Oei, ik zou hier helemaal kriegel van worden...Gelukkig dat jou lieve nicht en man weten waar ze je mee op kunnen beuren.
Groetjes Roos

Simone de Klerk said...

Er schijnt echt geen einde aan jullie verhuizing te komen, Jos! Ik merk dat je veel, heel veel positieve energie nodig hebt. Wel heerlijk, zo'n lief mandje en de post van je nichtje. Wat een schatten!
Gelukkig zit het weer wel mee en kunnen jullie hopelijk op jullie balkon genieten!
Liefs xo

AnitaS said...

Je zit duidelijk in een verhuisdip. Ik hoop dat alle problemen gauw opgelost zijn. Je nichtje en je man hebben in ieder geval hun best gedaan je op te vrolijken.

GRANNY'S HOUSE said...

Jakkie bah, een verhuizing is toch al een vermoeiende bezigheid en als het dan ook nog eens tegenzit, moet er niet aan denken, gelukkig zit ik hier uitstekend en hoef, als het aan mij ligt nooit meer weg ;-)
Ik heb een poos terug een Quiltmania gekocht, juist vanwege een ontzettend leuk patroon wat er in stond en toen was alles licht en luchtig in het blad, maar verder koop ik het nooit, ik vind het ook een beetje kostbaar.
Hopelijk gaat het nu allemaal goedkomen bij jou, je hebt in iedergeval al een leuk kado binnen.

Groetjes
Ines

Gea said...

Hé, herkenbaar. De Quiltmania is ook niet mijn blad. Ik hou ook helemaal niet van bruin. Dat andere quiltblad dat je gekregen hebt, ken ik niet. De Quilt en zo vind ik wel leuk en kleurig!

Francien said...

Je bent lekker verwend...en dat mag wel als een beetje pech hebt...Ik hou best wel van bruin Jossie...maar ook in combinatie met mooie andere tinten.....ik vind the Quiltmania ook best duur euro 9,95 daar heb je haast een quiltboek voor bij de Book Depository...maar ik koop het toch altijd....ik bewaar en lees ze ook regelmatig...heb nog hele oude ook.....je lapjes en de tijdschriften zijn mooi zeg......lief van je nicht....en dat kattenmandje is enig...toch lekkere "pleistertjes" je presentjes...veel plezier ermee....groetjes Francien..

Klaske said...

Goh, dat heb ik ook met de QM!
Ennuuuuh, niet in de stress raken van de dozen hoor, het gaat vast goed komen...

Annemiek said...

Eens voor wat betreft de QM. Ik
blader er wel ns in maar blij word ik er ook niet van. Te somber, wat je zegt.
Balen dat de verhuizing niet naar wens verloopt. Als mijn spullen achter een afgebroken slot zaten, had ik de deur allang opengebroken:),maar dat lost op termijn natuurlijk ook niets op *lol* Sterkte!!!

Narelle said...

It's lovely to hear from you and I hope everything will be how you like it soon.
Your new cat basket is just gorgeous! :)

Guusje, said...

Jeetje zo te lezen valt het idd tegen, ik hoop dat het snel wat beter gaat en je weer bij je naaispullen kan. Ik vond de quiltmania weer geweldig kun je zien dat we allemaal een andere smaak hebben en dat is maar goed ook. Het blad en de lapjes die per post zijn gekomen zien er erg leuk en mooi uit.

Yvonne aka sommeke said...

Aijejai .... nog altijd geen happy end?
Ik leef erg met je mee Jossie!
Leuke cadeautjes, helpen ze jou niet weer wat op de quiltweg? Gewoon lapjes aaien en in het tijdschrift kijken ... de zin komt weer!
Kuuuuuuuuuuus

hetty said...

Wonderful to hear from you. Moving is a big pain and I sympathize with you. But it can't go on forever. Soon you will be able to show us you new sewing room and some lovely creations! I love your little cat basket. So cute!

Berna said...

Het zit je niet mee Jos. Kleiner gaan wonen is een ding maar niet meer bij je spullen kunnen komen is niet leuk. Ik hoop dat je echt snel weer een steekje kunt doen.
Heel veel sterkte!

Jantine said...

Ehhhmmm ik ben het met je eens dat deze Quiltmania wel erg bruin is, voor mijn gevoel is hij dat niet altijd. De patronen zijn ook goed bruikbaar... Dat andere blad ziet er ook leuk uit!