23 January 2012

Sterren en huisjes, stars and cottages, give away

Hebben jullie ook zo'n heerlijk week end gehad? Waarschijnlijk vonden de meesten het te donker en te nat, maar ik hou wel van dat weer. Zeker sinds ik weer een eigen naaiplek heb. Lekker knus in mijn hoekje met af en toe een blik op al die mensen die met dikke jassen aan en volle boodschappenkarren het plein doorkruisen. Dat is het leuke van wonen op ons nieuwe stekje. Voor boodschappen gaan we 'even naar beneden', jas losjes aan, niet dik ingepakt, geen gezeul met tassen en heel snel weer thuis!

Did you have a lovely week end? In our country people are longing for spring. It is windy, cold and rainy. I don't mind. I love this kind of weather. Hidden in my new sewing corner I enjoy every minute of winter. From time to time I look through the window to see lots of people doing their week end shopping. It is so much fun to live in this new apartment with al the convenient shops and supermarkets only two levels away. It leaves so much more time to do 'important things' like crafting.
So after 7 months I had a good look into my ufo basket and tore out a ufo that I wanted to work on. I didn't go for the first te be finished  but for the one the appealed most: the red and white Hunter star. I sewed two blocks. I had so much fun with it. The red material is still my very favourite. Each look at it makes me feel good. I bought it about 5 years ago for a red-white quilt and it took me 4 years before cutting it. Only wanted to look at it, touch it and enjoy it. A pity I only bought one yard. Do you have a favourite fabric like this? One you want for keeps not to use? 

Na 7 maanden weer eens in de ufo mand gedoken en daaruit niet de quilt gehaald die nu eindelijk maar eens af moet, maar de quilt waar ik de meeste zin in had. De rood witte Hunter star. Heb daar  twee blokken van in elkaar gezet. Zo heerlijk werken met die frisse stofjes. De rode stof is veruit mijn lievelingsstof. Een jaar of 5 geleden gekocht voor een rood witte quilt. Maar ik vond hem zo mooi dat het nog vier jaar heeft geduurd voordat het mes erin ging. Zo zonde om hem in stukken te snijden. Had ik er maar meer van gekocht dan die ene yard. Had ik nu ook een grotere quilt kunnen maken. hebben jullie ook zo'n lievelingsstofje dat je voor een speciaal project koopt en dan alleen maar wilt bewaren omdat het zo mooi is?


Verder natuurlijk ook aan de nieuwe verslaving gewerkt: de huisjes. Ook zo leuk om te doen. Het enige nadeel is dat mijn duimen niet met die heel kleine schoorsteentjes kunnen omgaan. Dat kost heel wat gefreubel en energie om die goed te krijgen omdat ik ze niet goed kan vasthouden. Dus toen maar besloten om een (behoorlijk) aantal huisjes met maar 1 schoorsteentje te gaan maken. Dat gaat wat makkelijker en tenslotte zijn in de echte wereld ook niet alle huizen gelijk.

Op internet druk gezocht naar een mooie blauwe stof voor de sashings en niet precies dat kunnen vinden wat ik in gedachten had. Maar zou ik niet in een van de blauwe bakken nog een lap hebben, die geschikt kon zijn? Ik heb door de jaren heen zoveel blauwe stofjes verzameld (jawel ... voor een blauw-witte quilt)  en allemaal net te weinig voor de sashings van deze quilt...... totdat ik op de bodem van een van de bakken een gemarmerde donkerblauwe lap vond. En groot op de koop toe. Gemeten, en ja hoor, 3 meter lang! Ik weet zeker dat ik die met een speciaal doel heb gekocht. Waarschijnlijk voor een achterkant....... maar voor welke quilt ook alweer? Ik heb me suf geprakkizeerd, maar weet het gewoon niet meer. Nu is me dat al vaker overkomen, dat ik stof voor een achterkant kocht en daar dan naar hartelust in ging snijden om blokken voor een andere quilt te maken. Vandaar dat ik de laatste tijd altijd een briefje op de lap voor een achterkant speld met het doel waarvoor bij gekocht is en in koeienletters "AFBLIJVEN" erop. Op deze lap zat niet zo'n briefje en ik zag dat er al een vierkant van 15 cm uit gesneden is ^:^  Het raadsel wordt dus alleen maar groter. Zal ik hem dan toch maar voor de huisjesquilt gebruiken? Hoef ik niet meer verder te zoeken.

I surfed the web shops for hours to find a nice dark blue for the sashing of the 'huisjes' quilt and then decided to have a good look into my blue fabric boxes. I should have the right blue in there and guess what.... I found a beautiful dark blue and black marble on the bottom of a box. Can't remember what I bought it for. Probably as a backing fabric for a quilt as it was over 3 yards in length? I have been thinking for hours but can't remember for which quilt? But that is what I do. Buy backing material and then use it for piecing blocks and when a quilt has to be sandwiched I can't remember where the backing has gone!  Anyway I am going to use it for the little houses now.

Weer meer restjes gevonden. Found more scraps

Dan de scraps give away. (klik)
De winnares van de give away, Els B. heeft zich nog steeds niet gemeld. Is er iemand die haar kent en haar zou willen vragen contact met mij op te nemen? Ze heeft geen blog en geen emailadres achtergelaten. Ik heb al op het quilten prikbord gezocht, maar daar kan ik haar ook niet vinden. En ik wil toch echt van de restjes af.
Ik heb besloten dat als ze tegen het eind van de week niet gereageerd heeft, de scraps aan iemand anders te geven. Dan gaan ze naar degene die zich als eerste als volger aanmeldt en hier een reactie achterlaat, dat ze de restjes graag wil hebben en ook bereikbaar is. Binnenkort geef ik weer een envelop vol restjes weg, want gisteren vond ik in de Thimbleberrie doos ook weer restjes van onze round robin van verleden jaar. Deze stukjes worden ook weer voor huisjes gebruikt en wat er over is gaat dan weer naar een andere liefhebber. Kom dus af en toe even terug om te zien of er weer iets weggegeven wordt.

Happy quilting !

35 comments:

Ans said...

Wat is die sterrenquilt mooi aan het worden, ik kan begrijpen dat je daar graag aan werkt. Enne, restjes kan ik ook wel gebruiken voor mijn vingerhoedjes. Maar ik ben al een volger, mag ik dus niet meer meedoen. Groetjes, Ans

Willie said...

Ik heb net zo weekend als jij gehad,ik houd ook wel van dit weer.
Het regent nu ook alleen ik zit nu wel achter mijn weblog om de blogs na te lopen.
Sorry ik moet wel lachen ,je verhaal komt mij ook heel bekend voor, maar ik leer nu ook weer wat van je om er briefjes op te doen.
Je huisjes zijn erg leuk geworden.

Klaske said...

Ik zou die blauwe lap maar gebruiken vor je huisjes, want ze staan er prachtig bij!!

Ines Draijer said...

Je bent lekker bezig en wat zijn je huisjes lief en met een schoorsteen moet kunnen, hier aan de overkant hebben de huizen ook maar een schoorsteen ;-)

Groetjes
Ines

Simone de Klerk said...

Die stof had je voor je nieuwe huisjes gekocht. Weet je nog ...
Heerlijk, om voor jezelf AFBLIJVEN te moeten schrijven. Ik heb er erg om moeten lachen!
Ik ben een van die, die dik ingepakt met een winkelwagentje loopt. Brrrrrrr. En dan nog nat worden ook ...
Prachtig, die rood/witte blokken! Dat is lang geleden, dat we ze gezien hebben.
Fijne week (o:

Ineke Hulzebos said...

Wat een prachtige rood/witte blokken!!! En die blauwe lap is helemaal goed voor de huisjeslap. Wordt helemaal geweldig. Wat een leuke lapjes heb je daar liggen voor de give away. Wil best wel zoiets winnen. Groetjes Ineke

Guusje, said...

Wat een prachtige top wordt de rood witte Hunter Star. Wat goed dat je deze eerst afmaakt hij wordt erg mooi en wat een mooie stof voor sashings voor de huisjes heb je gevonden. Leuk om zulke stof zomaar ergens in je eigen "winkeltje" te kunnen vinden.

FeatherDuster said...

That red fabric is gorgeous! No wonder you couldn't cut into it.

Cute little houses. :-)

Ada said...

Helaas moet ik bekennen dat ik liever met m'n lapjes in de tuin zit ....maar je kunt niet alles hebben toch .!

Je rood /wit word heel erg mooi en de blauwe onder de huisjes vind ik ook wel goed tot zijn recht komen

Hennie said...

Je rood witte blokken voor je hunter star zijn prachtig. Handig zo'n stoffen voorraad daar zit vaak wel iets passends tussen. de blauwe sashings zijn erg mooi.

Groetjes Hennie.

AnitaS said...

Ik vind dat blauw heel mooi bij je huisjes passen. Als ze stof kwijt wil, ik kan altijd wel wat voor mijn vingerhoedjes gebruiken. Wat gaat daar veel stof in zitten.

Lida said...

Prachtig dat donkerblauw! Nu ik heb dat ook wel eens dat er lap ligt, al weet ik niet meer precies waar voor!
Maar onlangs kocht ik tot twee keer toe een achterkant voor dezelfde quilt! Hoe suf kan een mens zijn! Maak die mooi quilt maar snel af, want het is zonde om die te laten liggen! Groetjes
Lida

Marion B. said...

Het blauw vind ik echt heel erg mooi, zou ik maar doen!
En volgende keer doe ik gewoon weer mee :-)
Fijne week.

katrien said...

Leuk dat blauw voor je sashings.

Heleen said...

Je rood witte blokken zijn schitterend!! Je huisjes quiltje, een snoepje. Heerlijk midden in het centrum wonen. Hier vlieg ik zo ook ff naar de groenteboer bakker of slager. Ideaal!

Anonymous said...

Hallo Cybele,
Oh wat is die rood witte mooi. Grappig wat je vertelde dat je een stof zolang bewaart omdat je hem zo mooi vindt.
A propos, ik ben ook al volger en mag dus ook niet meedoen als de eerste winnaar zich niet meldt?
Jammer...................

Peg - Happy In Quilting said...

Jossie you have been busy..

Bev C said...

Hello Jossie,

So glad to hear that you are enjoying your new home. Lovely red and white quilt, love the house blocks too. Good luck with them all.
Happy sewing.
Bev.xoxo

aussiequilter said...

wow -your red/white design is gorgeous !!!!

quiltingmieke said...

piep

mooi dat donkerblauw hoor
speelt nog door mijn hoofd, licht of donker....

knuf mieke

quilting Jeannet said...

Dat rood is prachtig Jossie! Zo zie je maar weer, alles komt ( bijna altijd....) goed, je werkplekje in elk geval wel. Suc6 met de huizenbouw!

Mascha said...

Blauwe lap staat perfect bij je huisjes.
Groetjes Mascha

Yvonne aka sommeke said...

Je bent weer helemaal besmet! ;-)
Je Hunter stars wordt een erg mooie! En natuurlijk kunnen huisjes met 1 schoorsteen ook. Waarom hebben de originele er eigenlijk 2?
De blauwe lap past perfect!
En 'k heb ook gelachen met dat AFBLIJVEN van jou!

Sue-Anne said...

Your red and white stars are beautiful!

Your little houses look good too and the blue sashing really sets them off beautifully.

Anonymous said...

Die sterrenquilt is werkelijk een plaatje. Die huisjes zien er leuk uit, is niet mijn dingen. Maar niet alleen zijn niet alle huizen hetzelfde zo zijn ook niet alle mensen hetzelfde (hihi).

Cisca said...

Wat een mooie ster is dat, die Hunter star, en rood/wit is prachtig. En die rode stof, ik kan me voorstellen, dat je die lang bewaard hebt. Het was zeker de moeite waard geweest om er een grote quilt van te maken. Ik heb het met veel lapjes gehad, dan wachtte ik zo lang met te gebruiken, totik het niet meer zonde vond, maar gelukkig heb ik dat wat afgeleerd.
Ik vind je blauwe stof heel mooi bij je huisjes passen, en je hebt gelijk, één schoorsteen kan ook heel goed. Het valt trouwens helemaal niet op.

Leuk, dat we dezelfde herinneringen hebben, ik denk ook weleens, dat de kinderen van nu, al hebben ze het nog zo goed, de sfeer van toen toch maar gemist hebben, jammer!

Groetjes, Cisca

Caroline said...

I decided just to do sashing up and down and not between the houses, so I have rows of houses. I love to surf along everybodies houses. And my weekend? Well it's exactly 4 weeks ago (X-mas day) that I ended in hospital with a hernia. After two days I went home. It doesn't matter for me what kind of weather it is, I never have appreciated my own home that much.Even that I can't do a lot of sewing, just little moments each day. And scraps are always welcome. bye bye Caro

Mistea said...

There are some fabrics which are just too perfect - unfortunately I want to use them in every project so I can see them often, inevitably I run out too soon.
Love the red and white stars and the blue looks perfect with the houses.
Enjoy your extra crafting time.

Daniëlle said...

Eén schoorsteen is in deze dagen van zuinig met energie omgaan helemaal prima hoor! Prachtige rode quilt wordt dat! En de blauwe lap hihi, gewoon gebruiken joh voor die lieve huisjes! Liefs, Daniëlle

Marielle said...

De blauw is echt prachtig voor tussen de huisjes!

hetty said...

Love those Hunter Star blocks. And your houses look fantastic. That blue fabric is perfect for the sashing. I found a piece of fabric just like yours in the bottom of my blue bin. I don't remember buying it either, but there is lots of it. I wonder if the fabric fairy came to visit.

Berbel said...

Hunter star heb ik zelf ook gemaakt, ik vind ´t een heel mooi blok/patroon.
Groetjes Berbel

Marie-José said...

Je bent weer goed bezig. Leuk. Ik vind de hunter star nog altijd een prachtig patroon. ook je huisjes mogen er wezen. En voor wat betreft het weer...nee, niet mijn weer...te vaak lappenmand mand weer en dat zijn de lappen waar ik niet van hou:-(

Anonymous said...

Ook ik zou heel graag mee willen doen met de verloting van de restjes stof!Lieve groet Constance

1 februari 2012 17:43

bea said...

ik zou graag mee doen met de verloting van de lapjes
e-mail beadeblok@home.nl