14 January 2012

Jippieeee!

De kop is eraf! Eindelijk na 7 maanden niets genaaid of gequilt te hebben, is er eindelijk weer een voorzichtige start gemaakt. Machientje op mijn nieuwe tafeltje geplant en een CW blokje in elkaar gezet. Wat was het onwennig en wat ging het allemaal moeizaam. Als jullie me bezig hadden gezien zouden jullie nooit gedacht hebben dat ik 45 jaar naaiervaring heb! Maar het begin is er en ik ga vanaf nu elke vrije minuut iets creatiefs doen. Dit jaar ga ik een deel van de schade van 2011 inlopen. Wat ben ik blij dat dat rampjaar voorbij is.

Finally after 7 months of no sewing and no quilting I made a slow and hesitant new start. I put my machine on the new sewing table en pieced a Civil War DQ block. It felt rather funny. If you had seen me you would not have believed that I have 45 years of sewing experience. But I started and that is the most important thing. From now on I intend to do something creative every spare minute. I have to catch up ons numerous things.


En dit is mijn nieuwe naaiplek. Er moet nog wat opgeruimd worden en dan is het helemaal klaar. Het tafeltje werkt prima. Een paar lezers hebben me gevraagd waar ik het tafeltje heb gekocht en welk merk het is.
Het is een Arrow sewing and craft table en voor zover ik weet voor wat Europa betreft, alleen in Engeland te koop bij Sewing on line  Ik had graag zo'n mooi kastje willen hebben, maar zelfs voor het kleinste had ik hier uitgeklapt geen plek. Het tafeltje is een prima vervanger en een stuk goedkoper dan de SewEzi, zelfs met verzendkosten erbij.
This is my new sewing space. I still have to tidy the room a little but I can sew now for a start. Some readers asked me about my new sewing table. Well it is a Arrow sewing and craft table and as far as I know for Europe only available in England at Sewing on line  I wanted a sewing cabinet but I don't have enough  space even for the smallest cabinet when open. But the little table is a great alternative.


Dan nog even over het weggeven van de restjes. Degenen die interesse hebben, kunnen op mijn vorige bericht nog een reactie achterlaten tot zondagmiddag 12 uur. In de loop van de middag ga ik een winnaar trekken. Voor alle duidelijkheid wil ik nog even zeggen, dat het alleen om restjes gaat, best veel restjes, maar echt afsnijsels van allerlei projecten. Het is zoals ik eerder schreef een allegaartje, oud, nieuw, licht, donker, truttig, modern, klein en iets groter, maar altijd genoeg om stukjes voor een huisje te knippen. Sommige dames hebben me specifiek om bepaalde lapjes gevraagd, maar deze verloting gaat alleen over genoemde restjes. Verder geef ik voorlopig niets weg want ik heb nog heel veel af te werken. Over een half jaar of zo zien we wel weer.

Fijn week end allemaal!
Have a nice week end (reminds me of a commercial when living in Oz: don't forget the Aeroguard...!)

28 comments:

aussiequilter said...

nice sewing space-great table too ! Oh boy do we need the aeroguard here at present lol ! cheers teri

katrien said...

Mooi blok,het begin is er weer.
Veel plezier in je nieuwe werkplek.

Ines Draijer said...

Heerlijk dat het weer zo goed met je gaat, wat een reuze handige tafel en een prachtig blok.

Groetjes
Ines

Heleen said...

Een goed begin met een mooi blok! Als; je elke vrij minuut besteed aan hobby dan zit je zo weer op de rit! Ik ga die tafel een bestuderen! Heb nu een prima tafel hoor maar je weet maar nooit.

Mascha said...

Kan me goed voorstellen dat je helemaal happy bent om weer met lapjes bezig te kunnen zijn. Wat een knus hobbyplek heb je.
Groetjes Mascha

Simone de Klerk said...

Je naaiplek is nu echt een naaiplek! Ziet er heel knus uit!!! Alles binnen handbereik.
Scherpe puntjes heb je in die maanden in ieder geval niet verleerd!
Geniet van je nieuwe plek!
PS: Ik heb op de vorige post gereageerd, maar wil niet in aanmerking komen voor de restjes!

Gerda Hartman said...

Fijn dat je weer lekker aan de slag kunt. Mooi blokje. Fijn weekend verder.

AnitaS said...

Mooie werkplekje heb je. Fijn dat je weer hebt kunnen starten met quilten. Heel veel succes.

Klaske said...

Het is net als fietsen, je verleerd het nooit meer..
Fijn dat je de smaak weer hebt te pakken,Fijn weekend

Jeanneke said...

Je hebt het mooi voor elkaar en wat fijn, dat je na lange tijd nu de draad weer op kunt pakken.
Ik ga binnenkort machinaal paper piecen proberen; kijken of dat wat voor mij is, nu met de hand quilten naar Utopia is verhuisd en het mooie quilt frame voor piet snot tegen de muur staat.
Jij hebt in Oz gewoond? Ik hoop er in september weer heen te gaan voor een week of vier. Een geweldig doel om naar te streven.
Fijn weekend, geniet van je quilt werk(plek) en groetjes!

Jeanneke.

Coco said...

Printen op Boterhampapier... daar heb ik nog niet van gehoord. Ik ben bezig met de huisjes en doe ze met de hand maar zou ze veel liever paperpiecen.
Ik heb al verschillende 'papieren' proberen te printen maar zonder goed succes. Kun je me daar iets meer uitleg over geven?
Thanks!

Lida said...

Fijn dat je weer aan de steek kunt! Mooi blok en wat een leuk tafeltje! Groetjes
Lida

Guusje, said...

Wat een mooi blok heb je gemaakt en wat goed dat je er weer tijd voor hebt. Ik geloof direct dat het eerst wat onwennig was. Mooie tafel heb je gekocht, hij lijkt me geweldig.

Berna said...

Gelukkig heb je weer wat creatiefs gedaan. Nualleen vooruit kijken en niet meer achterom. Als je weer een tijdje aan de gang bent, komt de snelheid vanzelf weer.
Mooie naaitafel heb je gekocht. Zo benut je je ruimte optimaal zouik denken.
Goed weekend verder.

Ada said...

Wat fijn dat je weer lekker bent begonnen en een mooi blok hebt gemaakt
Je hebt ook een heerlijk werkplekje

Inge said...

Wat een fijne naaiplek en fijn dat het je gelukt is om zo'n mooi blok te maken. 2012 gaat het worden voor jou, vast en zeker!

Groetjes,
Inge

quilting Jeannet said...

Heeeee, Jossie! wat een gied voornemen heb je daar! en een prachtige tafel ( wist ik dat toen ook maar met mijn SE....)daar gaan vast hele mooie projecten op en aan gemaakt worden, rust en een opgeruimde werkkamer geven je vast weer de nodige inspiratie, en wat je zegt......weg met dat rampjaar 2011! we gaan er voor.

Hartelijke groetjes, Jeannet

Narelle said...

Your block looks perfect.
You know Aeroguard is still using that phrase :)

Erica said...

Fijn dat je weer aan het hobbyen bent geslagen en wat een leuk quilttafeltje heb je!

Robyn G. said...

... and avagoodweekend to you Jossie!!!
You and I both started sewing again this weekend...
How good does it feel???

Mistea said...

You'll be zipping along again soon. Looks like you have a lovely set up there for creating some beautiful projects.
Enjoy your new space.

Sue-Anne said...

Ha ha about the Aeroguard, especially if you are having a barbie lol.

Glad you are getting back into the sewing and it looks to me like you have a great set up there.

Francien said...

Lijkt me een fijn gevoel weer Jossie.....weer fijn aan de prik...hoe je het ook doet...laat die werkplek maar lekker rommelig worden...goed teken dat je dan weer fijn bezig bent....en wij weer mooie creaties gaan zien hier...succes en veel plezier...groetjes Francien.

inge said...

wat leuk dat je weer mee doet! en in dat prachtige naaiplekje van je komen er wel nog meer blokjes!

hetty said...

What a nice sewing space you have there. That table is perfect. Your block looks great! Glad you are able to sew again.

Yvonne aka sommeke said...

Mooi eerste blok Jossie!
En naait het nieuwe tafeltje lekker?

Jantine said...

Wat heerlijk, weer een eigen werkplekje, wat zul je daarnaar gesnakt hebben! En ook al is het klein, het is wel helemaal van jou! Geniet er van.

Anonymous said...

Ook ik zou heel graag mee willen doen met de verloting van de restjes stof!Lieve groet Constance