10 January 2012

houses, huisjes everywhere en restjes te geef

Er ging gisteren iets mis met het plaatsen van mijn bericht. Per ongeluk op de verkeerde knop gedrukt. Ik zal nu wat voorzichtiger te werk gaan! Helaas zijn de geplaatste reacties nu ook verdwenen.
=======================

De hoogste tijd om weer eens iets te laten horen. Op mijn blog is het stil, maar zelf ben ik druk druk druk. De laatste loodjes wat mijn kamer betreft. Nog steeds wordt er opgeruimd en weggedaan. Ik had nooit gedacht dat mijn nieuwe kamertje kleiner dan klein zou zijn. Leeg leek het nog wat, maar na de verhuizing werd het steeds kleiner. Het is alleen maar meten en plannen, schuiven en opruimen. Vorige week zijn er weer wat spullen naar de Kringloop en tweedehandswinkel gegaan. Er is nog een tafeltje gekocht bij Ikea als aanvulling op mijn naaitafeltje en nu begint het erop te lijken. Deze week hoop ik echt weer mijn machientje te laten snorren.

It is about time to post again. It has been very quiet on my blog recently but I am very busy with the finishing touch of my sewing room. I am still tidying up and getting rid of things. Would never have thought that my new sewing room would be that small. When empty it looked a reasonable size but once we moved and my stuff was getting in it looked like the room got smaller by the minute. I have been measuring and planning, moving things around and giving away things for which I had no space. Now it is almost finished and I hope to have some time for sewing this week.


Afgelopen week is er al flink gebouwd in blogland. Zelf ben ik de bouwplaats nog flink aan het voorbereiden. De eerste 100 huisjes zijn uitgeprint op boterhampapier. Dat kostte nogal wat tijd omdat het papier blad voor blad ingevoerd moest worden. Omdat tijd kostbaar is, heb ik de spruitjes maar naast de printer gezet en schoongemaakt. Manlief zag het hoofdschuddend aan. Multitasking noem ik het.
Ik ga de huisjes paper piecen en ben nu bezig met uitzoeken en knippen van de restjes. De geknipte stukjes stop ik per onderdeel in zakjes zodat ik straks fijn kan doorwerken zonder tussendoor steeds te tekenen en te knippen. Ik vraag me af of ik de enige ben die zo'n hekel aan voorbereiden heeft.

Many new built houses have been shown in Blogland last week. I am still preparing the building site. The first 100 houses have been printed on special paper and now I am sorting the scraps and cutting them. So I won't be bothered by drawing and cutting when piecing the blocks. I wonder if anyone else hates drawing and cutting just as much as I do.


Dit zijn de restjes waar ik nu mee bezig ben. Er staan verder nog twee plastic zakken die gesorteerd moeten worden. Na ongeveer 35 huisjes geknipt te hebben, zie je niet dat er minder scraps in de potten zitten. Het gaat me dus niet lukken om ze op te maken en helpen het ruimteprobleem op te lossen. Om plaats te maken ga ik er wat weggeven. Ik zal een flinke envelop vullen met restjes van de door mij gebruikte restjes. Kunnen jullie het nog volgen? Als je belangstelling hebt, zet het in een reactie hieronder en dan zal ik ze in het week end verloten. Ik moet er wel bij zeggen dat het een allegaartje is. Fleurige moderne stofjes en oubollige donkere stofjes. Van alles door elkaar maar in een scrapquilt goed bruikbaar. Alle restjes zijn groot genoeg om minstens een (piep)klein stukje uit de knippen maar de meeste zijn groot genoeg om geveltjes en deurtjes etc. uit halen. Misschien leuk voor beginnende quiltsters die nog geen voorraad hebben opgebouwd.

Zo zag het eruit na bijna 2 uurtjes knippen.En zo houd ik de blokjes gescheiden (idee van quiltvriendin Ankie!)

40 comments:

Simone de Klerk said...

Wat ben jij vroeg op! En wat een ongelooflijke voorbereiding voor je huisjes. Wel een goed plan, zoveel voor te bereiden, zodat je straks heerlijk aan het werk kunt gaan.
Ik zie je dh al met zijn hoofd schudden LOL
Je kunt eerdaags binnenhuis architecte worden voor kleine ruimtes. Ben heeeeeeel benieuwd! Wanneer spreken we af?
Fijne dinsdag.

Annelies said...

Veel succes met de huisjes. Ik hoop er zelf echt binnenkort mee te beginnen !

Lida said...

Zo leuk om iedereen druk te zien met de kleine lapjes en wat een creativiteit in het opbergen! De een een grote doos, de ander alles gesorteerd in potten op kleur en weer een ander heeft gewoon een stel plastic tassen vol restjes en graait! Succes met je bouw, je hebt het zo goed voor bereid dat je de achterstand snel kan inlopen, fijne dag
Lida

Bietje said...

Ook ik vind de voorbereiding het minst leuke werk van patchwork/quilten. Het uitzoeken van de stofjes niet, maar wel het tekenen en snijden. Pff wat een werk.
Leuk dat je wat van jouw restjes weggeeft. Ik kan ze wel gebruiken, mijn voorraad is niet zo groot dat ik oneindig verschillende stofjes heb. Dus ik loot graag mee.

Ines Draijer said...

Voorbereiden is het ergste wat er is, mijn rug geeft het dan al snel op, maar ja, het moet toch gebeuren.
Succes met de bouw.

Groetjes
Ines

Inge said...

Wat ben jij goed bezig, zeg! Zo lekker gestructureerd. En dan straks, zoefzoef... bouwen maar. Ben benieuwd naar je bouwwerken binnenkort.

Fijne dag,
Inge

AnitaS said...

Voorbereiden is altijd het meeste werk. Ik probeer eerst mijn eigen restjes nu weg te werken.

Heleni said...

Ook al zo'n leuk systeem. En de spruitjes smaken er evengoed om, toch...!
Ben benieuwd naar je vorderingen.

groet Heleni

petronella said...

Tjonge, jonge wat zijn jullie georganiseerd bezig! Ik rommel maar wat aan, maar krijg in de gaten dat dat heel veel tijd kost, en het misschien beter is, om veel in het voren te knippen! Ik zie nog wel hoe ik het verder doe! Succes in ieder geval met de huisjes!

aussiequilter said...

gosh Jossie-you have been busy! Looks like a huge project too ! cheers Teri

wallie said...

hoi
ik ben een beginnende quiltster en wil graag meeloten voor de lapjes.
prettige dag.
groeten wallie

els b said...

leuk idee om zo je restjesvoorraad op te ruimen. Ik heb nog niet zo heel veel restjes en wil dan ook graag meeloten.
Groetjes,
Els Bakker

Anonymous said...

hallo,
wat een geweldige actie.
ik ben erg druk met m'n vingerhoedjesquilt bezig ..
dus als je lapjes over hebt rood en wit dan graag......

hartelijke groetjes,
freubelsjacq

Ada said...

Een goed begin is het halve werk zegt men altijd dus dat moet bij jou zeker goedkomen
Het ziet er allemaal toppie uit.!

conny's quilts said...

Je bent goed bezig hoor! Ik ben gewoon begonnen met PP met de manden (ja manden vol) snippers naast me en graai en steeds opnieuw een handje uit waar ik een leuke combinatie van maak. Ik hoef dus niet mee te loten in jouw give away, ik ga er binnenkort zelf ook wat weggeven....

Marie-José H said...

Zo, je begint gelijk groot. Geen huisje, geen straatje, nee gelijk een heel dorp in de voorbereiding. En te zien aan alle scraps kan je er zelfs een hele provincie van maken:-) Succes met de bouw.

Saskia said...

Multi-tasken dat kunnen we wel, hopelijk heb je geen spruitje door de printer getrokken..!
Die huisjes laat ik aan me voorbij gaan, maar het is natuurlijk wel een mooie manier om van je restjes af te komen.
klus ze met je huisjes en atelier, het gaat vast goed komen!

Marcha said...

Haha, ja, Ted brengt wat teweeg. Ben ook erg blij dat ik het van haar geleerd heb. Nu heb ik geen 'angst' meer hoor! Het gaat super.
Ik zie dat je ook aan de huisjes bent (wie niet, hahaha). Ik wens je er veel succes mee!

Debbie said...

Dat ziet er georganiseerd uit!! Dan nog wel een (*stomme*) vraag, maar boterhampapier? Kun je dat gewoon in de supermarkt kopen o.i.d.? Ik heb er nog nooit van gehoord. Ik hoop straks weer iets geleerd te hebben :-)

Groetjes, Debbie

PS: ik ben ook nog niet voorzien in heel veel stof, dus extra scraps kan ik altijd gebruiken.

Anonymous said...

Lachen met die spruitjes naast de printer!
Volgens mij zit je weer goed in de quilt-mood nu! Ik zie voorbereidingen voor een land vol huisjes!Goed zo!
Je doet beginnende quiltsters vast ook veel plezier met de scraps. Ik heb er ook erg veel ...

Karen said...

Call me crazy, but I enjoy the drawing and cutting! What is the special paper you are using? I was thinking of making freezer paper templates, but decide on plastic templates.

Anonymous said...

Wat heb jij een leuke gezellige blog. Hihi spruitjes naast de printer. Boterhampapier...??? nooit van gehoord, waar koop je dat?
Ook ik wil heel graag meedoen met de lapjesopruiming. Als beginnende quilter heb ik nog geen voorraad op kunnen bouwen en ook al zoek ik nog zo goed restjes zijn moeilijk aan te komen. Ik heb geen voorkeur ben echt overal superblij mee. De portokosten vergoed ik uiteraard.
Mijn e-mailadres is a.elling@home.nl
Ik wens een ieder dit dit leest een superdag.
Liefs, Anneke

Anonymous said...

Hoi Jossie.
Goed dat je erachter bent gekomen waarom wij niet konden reageren.
Ik wil je ook wel van je restjes af helpen.
Groetjes.
Truus v d Nobelen.

Anonymous said...

Hoi Jossie, grappig al die verschillende dozen met restjes. Helaas heb ik dat (nog) niet, heb nog niet zo heel veel gequilt. Ben nu wel begonnen met de vingerhoedjes, maar dat schiet bij gebrek aan stoffenvariaties niet zo heel erg op. Dus ik zou heel graag meeloten voor jouw scraps. Groetjes Marja-Brabant
(marja-brabant @ live.nl)

Guusje, said...

O dat ziet er goed uit, en dat voorbereiden geweldig dat je dit zo doet. Wat heb jij een restjes zeg, ik heb een schoenendoos vol en dan is de helft gevuld met kerststofjes dus veel is het niet. Succes met het goed inrichten van je kamer, het kan wel even duren maar dan heb je straks ook een heerlijke werkplek. Ik moet nog op pad voor stofjes voor mijn huisjes omdat ik ze van stoffen wil maken die ik van mijn mam heb gekregen, ik had haar zelfs nog verteld dat ik er huisjes van wilde maken.

Anonymous said...

O jeetje jij ook al besmet met het huisjesvirus. Ik ga daar niet aan meedoen. Als je kamertje klaar is kom ik zeker eens kijken. Ik zie al voor me dat multitasking van je, geen spruitje in de printer gestopt (lol)

stitche-joke said...
This comment has been removed by the author.
stitche-joke said...

Hoi Cybele ,

graag zou ik mee doen met de verloting van de stofrestjes .

groetjes joke .
http://jokenaaldje-stitche-joke.blogspot.com/

heleen said...

Ook ik ben aangestoken door het virus. Omdat ik pas een jaar serieus met quilten bezig ben heb ik nog niet veel variatie in scraps, dus ik doe graag mee met de verloting. Ook ik vind voorbereiding het minst leuke maar het resultaat telt, nietwaar.

Klaske said...

Dat heb je goed voor elkaar Jossie, jij kan maar aan de slag.Mag ik vragen hoe jij het boterhampapier door de printer krijgt? Is het niet te dun? Ik heb ook nog wat rollen te liggen, ik tekende het altijd over, maar met de printer is natuurlijk handiger...Fijne dag

Anonymous said...

Hartstikke leuk idee! ook ik kan nog wel wat restantje gebruiken en wil dolgraag mee doen met de verloting! Lieve groet Constance

Willie said...

Wat een goed idee Jossie, om het in zakjes te doen. Ik denk dat ik het ook zo ga doen.Maar wat een restjes.
Veel plezier met het maken ,ik vind het leuk om te doen.

Heleen said...

Jos zoals altijd weer gestructureerd bezig. Alles voorbereiden is al de helft van het werk. Ik heb zelf scraps genoeg dus mij maak je er ook niet blij mee. succes met huizen bouwen (ga ik NIET aan meedoen LOL)

Narelle said...

I like your idea of all the bits in ziplock packets and look forward to seeing your houses.
Happy Sewing

Anonymous said...

Hallo Cybele,

Ik ben ook een beginner en doe graag mee met de verloting van je restjes. Succes verder met de inrichting van je kamer.

Groetjes Wilma Oud

Anonymous said...

Ben ook met de huisjes bezig. (heb er nog niet veel 7)Ik doe ze op de engelse manier en bereid er ongeveer 7 voor in kleine doosjes en blikjes.Ik zou graag je restjes krijgen. Veel bouwplezier!! groetjes Ina.

Bed, breakfast en quilts said...

wat een weelde , zoveel stukjes verschillende stof, graag loot ik mee!
groeten
Karen

Jantine said...

Ik heb ook een hekel aan voorbereiden, sla dat het liefste over, dus daar sta je niet alleen in ;-).

Anonymous said...

Heel leuk, ik zou ook graag mee willen doen met de verloting!
Lieve groet Constance

roosje said...

Leuk zo'n give away.
Ik vind je huisjes erg leuk.En het voorbereiden vind ik ook niet een van de leukste dingen maar het schiet wel lekker op als je alles hebt voorgesneden en getekend enz.....enz..........gr.Roosje