22 May 2011

Joehoehhh, ik ben er nog......

Dit als antwoord op een paar mailtjes, die ik gisteren ontving met de vraag of alles goed is. Ja hoor, alles gaat goed afgezien van de gebruikelijke pijnen en pijntjes en het ernstige gebrek aan tijd. Er gebeuren rondom me wat dingen die een deel van mijn tijd opslokken, maar alles gaat goed komen. Op naai- en quiltgebied is er niet zo veel gebeurd. Ik werk nog steeds aan het geheime project, dat vandaag waarschijnlijk af komt. Zodra dat op de plaats van bestemming is, zal ik een foto plaatsen.
I am still alive and kicking. Life terribly got in my way these last few weeks so blogging is one of the first things that get neglected but I will try to catch up a little with this posting.

Zoals jullie al op haar blog hebben kunnen lezen heb ik vrijdag een heel leuke middag met Berna gehad. Ze was op familiebezoek in de buurt en dat was een goede gelegenheid om elkaar eens te ontmoeten. Het was de eerste keer maar de klik was er meteen.  We hadden afgesproken bij de Oliemolen, een mooie en sfeervolle quiltwinkel. Jullie hebben er op Berna's blog al over kunnen lezen. We hebben er rondgelopen en gekletst alsof we elkaar al jaren kenden. Typisch toch, dat je dat met sommige mensen hebt. Meteen vanaf het begin heel spontaan en gezellig. Jammer was, dat de molen op dit moment gerestaureerd wordt en we dus niet op de binnenplaats konden zitten. Maar we hebben elders een terras gevonden waar we lekker verder hebben gekletst bij thee en cupcakes. Het was een heerlijke middag Berna en we doen het nog een keer over als de Oliemolen klaar is.
Last Friday I met blogging friend Berna for the first time. She was visiting relatives and we thought it was a good opportunity to finally meet in person. We went to the Oliemolen a beautiful quiltshop. It was like Berna and I had known each other for years. The typical 'quilter's click' caught us immediately. After shopping we found a street cafe where we spent much time chatting, chatting and more chatting while enjoying tea and cupcakes. Thanks Berna for a wonderful afternoon.

Onze buit in de quiltwinkel was nogal bescheiden. We hebben alleen gekocht wat we nodig hadden.
Hier Berna tussen de Westfalen stofjes, best moeilijk kiezen
Berna looking at the Westfalen fabrics, difficult to decide what to buy


En mijn bescheiden buit. Stofjes voor kussentjes. De laatste tijd heb ik zoveel kussentjes voor anderen gemaakt dat ik de toestand van mijn eigen kussentjes uit het oog ben verloren.
We did not buy much, I only bought what I needed. Fabric for pillowcases. I made so many of them to give away that I totally lost touch with my own cushions and the state they were in.........


Hier en daar vertonen de hoekjes slijtplekken en een hoesje is zelfs ernstig in verval geraakt. Te errugg he!
See for yourself. Do you agree that I needed the fabric badly?


Veldhoven ligt ook alweer twee weken achter ons. Er is al heel veel over geschreven, dus ik kan er heel kort over zijn. De tentoonstelling was prachtig en ik heb heel veel inspirerende quilts gezien. Het meest onder de indruk was ik van het werk van Lucie Huig. Mijn mond hangt nog steeds open van bewondering en verbazing over zoveel vakwerk. Klik op de foto voor details.

The EQC in Veldhoven was wonderful. I saw many beautiful and inspirational quilts. My favourites were the three dimensional quilts of  Lucie Huig. Absolutely fantastic! Click on the picture for more details.


Gekocht heb ik er bijna niets. Doelbewust niet op stoffen gelet, want ik wil dit jaar immers alleen maar kopen wat ik echt nodig heb en verder alleen maar in mijn eigen voorraad winkelen. Het bleef dan ook bij een kloshouder voor de borduurmachine en 6 klossen borduurgaren. Bekenden heb ik er niet ontmoet. Ik wist dat er een bus van Birdblocks was en dat er een paar quiltsters bij waren, die ik kende. Maar ik heb ze niet gevonden. Jammer!
I didn't buy much on the show. Only a thread stand and 6 spools of embroidery thread. Didn't even bother to take a photo. Ik forbade myself to even look at fabric. First have to work a deep dent into my stash before allowe myself  to buy again!

Now I am off to finish a quilt. That means if I can hold a needle. Yesterday I spent all afternoon to clean our driveway with the pressure washer. It is hard on my hands and shoulders but I love it. I feel like a child playing with water  and no one can take that from me. I looked very elegant with my DH's rubber boots, worn jeans en mud spatters al over my face. But I could have made a fortune if I had taken all orders from passing car drivers to give their car a wash.

Ik ga maar eens aan de slag met geheime quiltje, dat ik vandaag wil afmaken. Ik hoop dat ik een naald kan vasthouden. Gisteren heb ik de oprit schoon gespoten met de hogedrukspuit en dat is een aanslag op mijn handen en schouders. Maar ik vind het zo leuk dat geklieder met water. Voel me weer net een kind. Ik zag er super elegant  uit met de rubberlaarzen van DH (4 maten te groot), een kapotte spijkerbroek en spetters in mijn gezicht. Deert me niet. Wel jammer dat ik niet ben ingegaan op de vele verzoeken van voorbij rijdende chauffeurs, die allemaal gebaarden of ik hun auto ook even wilde afspuiten. Ik had er stinkend rijk mee kunnen worden  ;-)

Fijne zondag allemaal
Happy Sunday and for my friends down under Happy Monday!20 comments:

Anita - Vlijtige Handjes said...

Fijn dat jij ook zo druk bent met van alles maar niet voor bloggersoren. Ik heb ook zo'n periode. Helaas is mijn harde schijf gecrashed. Vet balen. Dus ik ben wel een zondag goed hoe ik dat nu eens op ga lossen.
Werk lekker aan je geheime project en een fijne zondag.
Groetjes Anita

Annelies vdB said...

Fijne dag en geniet van het quilten. Hopelijk niet te trillerig na je aktie van gisteren.

Inge Slaats said...

Is dat even fijn dat je er weer bent!! Je hebt er meteen een leuk logje tegenaan gegooid. Wat een gezelligheid hier. Ja, Berna is leuk hè, kan je lekker mee beppen (vandaar haar bijnaam: Beppie dus LOL) Mooie stoffen, die van Westfalen, is eens iets heel anders. Dat kussenhoesje kan echt niet hè, tsss...... Jossie toch, hihi...
Nou meid, ik ben blij dat je er weer bent.

Fijne dag verder!
Inge

Elly (creatieveling Elly) said...

zie je wel dat ik mijn hoedje op had moeten doen, dan had je me wel herkend LOL.
Ik zie het al helemaal voor me heerlijk je als kind kunnen gedragen met dat water geklieder.
Succes met je project
groetjes Elly

katrien said...

Hé leuk dat je Bena hebt ontmoet.
En ja bescheiden ben je wel geweest in aankopen .Ja de quilts in Veldhoven waren super.
Nog een fijne zondag.

Roos said...

Gelukkig dat je weer wat van je hebt laten horen.
Groetjes Roos

Lida said...

Ik zie je helemaal voor me, die te grote laarzen en lekker spetterend, hier vroegen de buren ook of ik hun auto onder handen wilde nemen, maar heb toch maar bedankt, voorlopig kan ik ook winkelen in mijn eigen voorraad, dus zit niet om fooien verlegen! Fijne dag nog, groetjes
Lida

quilting Jeannet said...

Gelukkig dat er niets ernstigs aan de hand is, je weet tenslotte maar nooit, je kussentjes.......Ohhhh. schaam je....(lol)

groetjes, Jeannet

Simone de Klerk said...

Gezellig je weer te zien en wat gezellig, om zo een blogvriendin te ontmoeten! Zo te lezen hebben jullie het erg leuk gehad (o:
Ik wil je feliciteren met de aankoop van de stofjes voor kussentjes voor JEZELF ;o) Ja, ik denk dat het hoesje wel aan vervanging toe is... En daarnaast een tipje van je RR-quilt! Hij was toch erg mooi!
Een fijne week.

Isabella said...

Een medequiltster ontmoeten is altijd leuk. Wat kun jij je goed inhouden als je in een quiltwinkel bent!

Cisca said...

Leuke ontmoeting met Berna, ik had het bij haar ook al gelezen. Fijn dat jullie meteen een klik hadden. Die quilts van Lucie Huig waren inderdaad heel mooi! Wat heb je je goed in kunnen houden wat kopen betreft. Succes met je geheime project!
Groetjes, Cisca

Berna said...

Hoi Jos,
Het was leuk je te ontmoeten en we gaan het zeker een keer overdoen als de molen helemaal is opgeknapt. De stofjes staan hier nog voor de sier op een plankje als aandenken aan onze ontmoeting. Inderdaad alsof we elkaar al jaren kennen. En het was niet voor zijn tijd dat je stof ging kopen om je hoesje te ervangen. Tjongejonge!
En lekker kliederen met water, zeker met dat mooie weer, is een feest. Ik mis soms de watergevechten met mijn oude buurman waarover ik je gisteren vertelde. Maar gisteravond heb ik met m'n kleindochter de tuin gesproeid en dat was ook feest.
Groetjes, een fijne week en tot .......

Guusje, said...

Wat een leuke dag heb je gehad en wat een mooie aankopen heb je gedaan. Sterkte met je handen ik hoop dat je kunt doen wat je wilt doen.

AnitaS said...

Fijn om weer van je te horen. En gelijk zo'n leuk blogje.

Heleen said...

Leuk hoor dat het zo klikte. Altijd gezellig om een blogger te leren kennen. De TT heb ik veel over gelezen. Volgend jaar maar proberen eens zelf te kijken. En wat stoer! Ik zie je al zo staan met die enorme laarzen en dat waterkanon in handen. LOL. Doe rustig aan met je handjes en ben heel benieuwd naar je geheime project!

Guðrún said...

Where are these Westfalen fabrics from?

Bev C said...

Hello Josie,
Wow those quilts are wonderful. Lots of work in them. Glad you had a bloggy meet up. Isn't it fun washing with one of those machines,so much better than vacuuming.
Have fun making your new covers.
Happy days.
Bev.xoxo

Erna said...

Leuk dat jullie zo'n gezellige middag hebben gehad.

Yvonne aka sommeke said...

LOL, ik zie het zo voor me, jij met kapotte jeans en te grote laarzen en dan met water spelen ...
Berna is zeker gezellig (ze was vorig jaar mee op het Belgische quiltweekend). Dat moet wel een plezante dag geweest zijn met haar op stap.
Sterk van je hoor, je zo inhouden tussen al die verleidelijke lapjes!
Hoe is het met het geheime project?
Klaar? Foto please???!!!

vivi said...

jossie,you made me laugh!! I love the story of the pressure washer!!

and yes, of course the fabrics in blue,I would have done exactly the same; in fact the blue pile in my fabric stash is the biggest... :)
I haven't told you before, but the picture of your quilt "hunter's star" inspired me so much, that will probably be my next, I have asked my teacher if I can do it,I'm quiet new with all these
hugs and kisses!!