08 November 2008

Workshop

Gisteren een workshop machinaal appliqueren met de borduurmachine gedaan bij mijn favoriete naaimachinewinkel De hele dag hard gewerkt en veel geleerd.

Yesterday I had a workshop machine applique with the embroidery machine at my favorite machine shop


Op deze foto de gevolgde stappen
In this picture the 4 steps we took

We hebben ook geleerd driedimensiale appliquaties te maken. Het groene strikje is los van de ondergrond. Alleen het middenstukje (de knoop) zit vast op de ondergrond.

We also learned how to make a threedimensional piece. The green ribbon shows it.Only the knot is sewn to the basic material.

In the afternoon we got to the real work. This picture shows what is ever going to be a bag.I need to add a few more small flowers and 1 or 2 of the bigger flowers will be turned in threedimensional flowers.

's Middags begon het echte werk. We konden kiezen voor een rugzakje, kussen of tas. Ik heb voor de tas gekozen. Op de lap zijn de appliquaties te zien. Er komen nog wat kleine bloemen bij en 1 of 2 van de grote bloemen worden nog omgetoverd in driedimensionale bloemen. En dan moet het ooit nog een tas worden ;-)

6 comments:

inge said...

leuk zo'n workshop!

Anonymous said...

Mijn moeder heeft dezelfde workshop gedaan en ze verteld me over een mevrouw die deed quilten. Dat ben jij dus, ik ben benieuwd wie je bent. Ga jij ook nog naar de tentoonstelling van Marij, Ik zit donderdagmorgen in de Gallerij, misschien zie ik je daar. Ik volg al een tijdje je weblog die is erg leuk. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de tas. Ik heb mijn machine ook in Kerkrade gekocht, ze zijn daar zo vriendelijk.

Groetjes

Tineke said...

Ziet er hardstikke mooi uit. Gaat vast een gave tas worden.
Groeten Tineke

lappenleintje said...

Dat leek me een leuke workshop Jos. Wat zal je daar weer een hoop profijt van hebben! Moet je er ook nog zelf iets aan digitaliseren?

Guute said...

Prachtige workshop heb je gevolgd. Ik ben al langer op zoek naar een plaats waar ze workshops geven voor de borduurmachine maar in Vlaanderen hinken we nog hopeloos achterop.'k Ben benieuwd naar je affe tas.

Guðrún said...

What type of sewing machine do you have?