31 May 2011

Een kussen en brood

Vandaag is weer Clamshell dag. En ... foei... ik heb bijna niets aan de quilttop gedaan. 
Today is Clamshell day and ... shame on me .... I hardly worked on the clamshell top.

Ik vond namelijk dat dit
I thought that this

hoognodig vervangen moest worden door  dit 
much needed to be replaced by this


Dus toch wat schelpen gemaakt!
Well I sewed some clamshells after all!

Zaterdag heb ik ik een poging gedaan om brood te bakken. Het lijkt alsof iedereen in mijn omgeving een broodbakmachine heeft omdat 'eigen gebakken' brood zoveel beter smaakt dan het brood dat je koopt. Voordat ik zo'n machine aanschaf, wilde ik eerst proberen of het brood wel zoveel lekkerder is dan het vers afgebakken brood van Appie of van het lekkere brood dat ik regelmatig in Duitsland koop. Vorige wwek een zakje bloem voor de broodbakmachine gekocht. De gebruiksaanwijzing gaf ook aan dat je het brood op de gebruikelijke manier kon bakken. Gewoon met de mixer en flink kneden. Nou na veel gezwoeg kwam er dan een goed uitziend broodje uit de oven. Het smaakte goed, maar of ik het al dat gedoe waard vond? En of ik het lekkerder vond dan het brood dat ik gewend was? Nee dus. Ik vond het al het werk niet waard en ook de uitgave aan een broodbakmachine niet. Gisteren gewoon weer lekker knapperig brood uit Duitsland mee gebracht. Geen nieuwe hobby erbij dus!

Last Saturday I made an attempt to bake my own bread. It seems that most of my friends and relatives have a bread baking machine and bake their own bread. "Because it is so much tastier than the bread you buy" they say. Well before buying a machine I wanted to know if I would like the bread better than the freshly baked bread from the baker's or the bread I often buy in Germany. I did it the old fashioned way and it was a lot of hard work. Finally a good looking loaf came out of the oven. It tasted very nice but I can't say that it was better than the bread I usually buy. I thought it was not worth the labour and certainly not worth to buy a machine. I would rather spend my money on something 'sewy'! So I brought a yummy loaf from Germany yesterday. No new hobby for me! 

24 comments:

Lida said...

Hoera, ik ben niet de enige die dat vind! Bovendien ruikt dat zelf gebakken brood heerlijk en als je dan niet uitkijkt eet je twee keer zoveel met beleg!!Dus ik koop mijn vers afgebakken brood wel en mijn tijd gaat lekker aan handwerken worden besteed! Je kussenhoes is geweldig en ja dan heb je de lap wel niet gedaan, maar dit was dus noodzaak en een schitterend resultaat! Groetjes
Lida

Mupminoes said...

Wat een lekker vrolijk kussenhoesje heb je gemaakt

Berna said...

Kussentje is mooi geworden!
Jammer dat het met het brood niet is gelukt. Ik heb het olijvenbrood gebakken en vond het heerlijk! Maar ja, wij wonen niet aan de Duitse grens om daar een lekker broodje te kopen :)
Gezellige dag vandaag en groetjes!

Klaske said...

Jaren terug terug bakte ik iedere dag een brood met de machine, vlak voor het eten dan kon alles met de afwas mee..Maar toen kwam de avond-vierdaags en was mijn hele ritme in de war, sindsdien koop ik gewoon weer brood.... Maar zo nu en dan komt het broodbakmachine van z'n plekkie en mag hij een heerlijke krente of sinterklaasbrood bakken....Leuke stofjes heb je gebruikt voor je kussentje!!

ria vogelzang said...

Prachtig kussen!! En wat lijkt me dat een heerlijk brood!!
Geniet ze!

GRANNY'S HOUSE said...

Wat een leuk kussen is het geworden.
Ook ik ben niet zo'n bakster meer en koop gewoon een brood, heel af en toe komt de machine nog uit de kast.

Groetjes
Ines

AnitaS said...

Wat een leuk kussen is het geworden. Ik bak wel af en toe brood, maar gewoon met het handje.

Betsie said...

Wat een leuk fleurig kussen!!!

Af en toe bak ik ook wel eens brood, gewoon zelf kneden en twee tegelijk in de oven!!!
Dit brood vinden wij lekkerder dan uit de broodbakmachine,... die heb ik aan onze schoondochter gegeven!

katrien said...

Toch een prachtig kussen in schelpjes.

Roos said...

Wat een leuk kussen.Ik bak wel mijn brood in de broodbakmachine, ik mag geen melk en zo weet ik zeker dat er niks in zit.In het begin bakte ik gewoon in de oven maar daar ben je een halve dag mee bezig en nu kan ik mijn machientje niet meer missen.
Groetjes Roos

quilting Jeannet said...

Hahahah, die Jossie! gelukkig geen nieuwe hobby er bij, is me dat even een opluchtign! stel dat je het nou wel heerlijk had gevonden, nou ja, dan had je je man nog kunnen aanporren......Leuk kussentje heb je gemaakt joh, schattig met die Hollandse stofjes.

groetjes, jeannet

Marion B. said...

Je kussen is werkelijk helemaal geweldig. En je brood.... keuze.... ook :-)
Ik bak graag mijn brood in de machine en soms ook op de hand. Het is vooral leuk en ik kies vaak voor allerlei zaden en zo. Maar je kan inderdaad ook heerlijk brood overal kopen.

Eet smakelijk ;)

Simone de Klerk said...

Jos, je kussen is echt mooi geworden! Pakkend, dat rood met blauw. Je hebt de bovenste kussen toch wel vervangen, want wat zie ik achter het kussentje?
Het Duitse brood ziet er heerlijk uit!

Mistea said...

The little pillow is beautiful - Loving those colours in the crowd.

I'm with you, the baker needs to feed his family, why use up precious time which could be spent sewing.

Enjoy

Guusje, said...

Mooi kussenhoes heb je gemaakt en ja eigen gebakken brood is lekker vooral de geur als het gebakken wordt is heerlijk maar het eigengekochte brood vind ik net zo lekker.

Francien said...

Harstikke leuk kussentje Jossie....en ja...broodbakken...soms haal ik ook mijn bakmachientje weer tevoorschijn...echt zelf broodbakken vind ik het niet...kant en klaar meel erin..water erbij..4 uren laten bakken...het brood is heerlijk...maar gelukkig hebben we hier een heerlijke warme bakker in het dorp en haal ik het meestal lekker vers en soms nog warm daar...
groetjes Francien.

Marie-José H said...

Ik vind dat zelf gemaakte brood nog steeds het lekkerste. Maar ik heb het nu al lang niet meer gedaan.

Yvonne aka sommeke said...

Heb je wel afstand kunnen doen van het oude kussentje? ;-)
Het nieuwe is zeker erg mooi met die leuke stofjes en schelpjes!
Jaaaa, dat Duitse brood is dan ook overheerlijk!
Ik heb lange tijd zelf gebakken in een machine maar de familie kon het lawaai ervan niet erg appreciëren :-(

grendelskin said...

The cushion is wonderful, so cheerful! That's quite a few shells!

I've made my own bread too, and it takes a lot of time, with kneading in between multiple rises. Much easier with a bread machine I guess (I do not have one). I've had good luck with batter breads (the batter is thin and you don't knead it). I do like the taste of home-baked bread though!

Leintje said...

Dat moet je toch met jouw handjes helemaal niet willen, dat zelf brood bakken! Hoewel, de geur van een eigen gebakken brood is wel verrukkelijk, maar met een machine heb je wel een achterlijk gat in je brood, en tegen de Duitsers kunnen we toch niet op. Hier nog een fan van hun brood, en dan vooral met veel roggemeel erin. Hmmmm.....
Je kussen is prachtig, en moet toch eens kunnen tussendoor!

Groet van Lein

Coco said...

Kussen geslaagd!
Heb zelf een broodmachine gehad. Ik heb er misschien 15 broodjes in gebakken, maar die smaakten allemaal niet zoals ik me dat voorgesteld had en bovendien miste ik de krokante korst. Uiteindelijk na wat jaartjes ongebruikt in de kast te hebben gestaan heb ik hem aan Good Will gegeven.

Anonymous said...

Leuk en vrolijk kussen heb je gemaakt. En brood koop je gewoon bij de bakker, die mensen moeten ook geld verdienen. Nu heb je tenminste meer tijd over voor te quilten b.v. het quiltje voor de wedstrijd van Totaal (hihi)

Karen said...

Some clamshells after all, good for you! Such a wonderful cushion.

The month of May was a blur, I never even went into my sewing room. The only quilting I did was on the go and sadly, clamshells are a stay at home project. :(

Jantine said...

Wat een leuk kussen!