28 July 2013

Het is weer eens tijd............

Het is weer eens tijd voor een logje. Inmiddels zitten we alweer 2 weken in Apeldoorn en heb ik nog niets geschreven. Het was mijn bedoeling om tijdens de oppasweken nog eens te bloggen, maar ik schuif het steeds op. Tijdens de hitte had ik geen zin in een verhaaltje. Toen ik gisteren iets wilde schrijven had ik geen idee waarover. Er gebeurt op handwerkgebied zo weinig wat de moeite waard is. Thuis werk ik gestaag door aan de Round Robin (zie vorig bericht). Over een tijdje laat ik hem weer eens zien. Zoals ik me had voorgenomen ben ik dit jaar niet aan iets nieuws begonnen en heb ik ook geen spannende lapjes gekocht. Heel sterk van mezelf maar heen gespreksstof dus!

De afgelopen weken hebben we op huis en huisdieren van onze oudste dochter en haar vriend gepast. Nog 6 dagen, dan zit het er weer op. Ik had een paar handwerkjes meegenomen

maar verder dan een foto maken ben ik niet gekomen. Te warm geweest. En als het iets minder warm was, dan gingen we er even op uit. Tenslotte is het voor ons toch een soort vakantie. We hebben tien jaar in Apeldoorn gewoond  en elk jaar als we hier logeren, zoeken we oude vrienden op en gaan we naar plekken waar we in die tijd graag kwamen. Een soort 'down memory lane'. Heerlijk.

Op de warmste dag deze week, kraag ik plotseling zin om een vest te breien. Ik had wat op Pinterest zitten kijken en zag daar erg mooi gebreid spul voorbijkomen. Op naar de Wolhal dus. Nu het koeler is vind ik het heerlijk om te breien.
 
Het resultaat tot nu toe:
 

Een paar dagen geleden hebben we een tochtje gemaakt door een stukje Flevopolder en Elburg. Elburg is altijd heel gezellig hoewel het nu in de vakantiedrukte veel op Valkenburg lijkt. Het polderland verbaast me steeds weer. Als kind uit de heuvels van Zuid Limburg geniet ik van de uitgestrektheid van het landschap. Mooi, stil en indrukwekkend. Zeker als je bedenkt dat het ooit zee was. Zo heel anders dan ons eigen schitterende heuvelland.Vandaag zijn we een stukje langs de IJssel gereden. Ik vind dat een van de mooiste stukjes van Nederland. Prachtig landschap met schattige dorpjes, schitterende boerderijen en herenhuizen, koeien en andere boerderijdieren in de wei, veel vogels, waaronder verschillende roofvogels, mooie vergezichten en bossen. Er werd dan ook heel veel gefietst en genoten op de IJsseldijk.

 
Toen ik onderweg een foto van een schitterende molen wilde maken, kreeg ik er als bonus een ooievaarsnest bij. Nog nooit een nest in het echt gezien. Het was heel bijzonder. Er zaten 4 krijsende jongen in. Het leek een beetje op het geluid van een huilende baby. Nu snap ik ook het verband tussen ooievaar en baby. (ik denk tenminste dat het met het babygeluid te maken heeft).
Het grappige was, dat de ooievaars onderhuurders hadden. Pa en ma kleine vogel vlogen af en aan met voer en verdwenen tussen de takken van het nest. Eerst dacht ik dat het mussen waren maar er zat een vleugje groen overheen. Geen idee wat het kon zijn. Maar leuk was het wel.
 
 
 
 
 
Een fijne week allemaal!8 comments:

Berna said...

Geniet nog maar een paar dagen van het mooie Apeldoorn en jullie "vakantie". Gelukkig wordt het iets minder warm.

Saskia said...

Kan me voorstellen dat er niet zoveel uit de handen komt. Bij mij is de fut er ook wel uit met die warmte. Dan is het meer in de relax stand. Ach, van de winter is er ook genoeg tijd om weer wat te doen. Enne, ik snipper wat vrije dagen, hier en daar een weekje. Mijn "grote" vakantie is met de Herfst. Dan mag ik van mezelf naar Houston! ^_^

Cisca said...

Wat een mooie plaatjes van Elburg en dat ooievaarsnest: prachtig. Wat fijn, zo'n vakantie in de stad waar je zo lang gewoond hebt, dan heb je ook niet veel tijd om wat anders te doen. Leuk, een vest begonnen, vroegerheb ik op vakantie een paar keer patronen en wol gekocht in Apeldoorn, bij een moeder en 2 dochters, die zelf ontwierpen. Helaas kan ik nu niet meer breien.
Nog veel plezier in Apeldoorn en brei ze!

Groetjes, Cisca

Guusje, said...

Jullie hebben een lekkere vakantie zo te lezen en wat leuk dát jullie weer in de stad zijn waar jullie zo lang hebben gewoond. Dan is het altijd leuk om de bekende plekken op te zoeken. Elburg is erg mooi en wat leuk het ooievaarsnest. Het begin van het vest ziet er mooi en veelbelovend uit.

martine said...

Wat een mooie plaatjes van Elburg. Ben ik nog nooit geweest. M'n lijstje met mooie plekjes wordt steeds langer.

Heleen Kok said...

Wat goed van je dat je zo stug aan je UFO's werkt! Petje af. Maar een vest breien is ook heerlijk. En je was hier niet ver vandaan! Volgende keer nog ff doorfietsen ;)

Lida said...

Je houdt dus echt vakantie en dan geniet je dus ook van andere dingen! Mooie kleur groen heb je gekozen voor je vest!
Groetjes
Lida

hetty said...

Such beautiful photos. You really are a fantastic photographer! I love the last one of the stork's nest and the windmill. Those are two of the things that represent Holland for me.