13 February 2013

Alweer woensdag

Vinden jullie ook dat de tijd zo razend snel voorbijgaat? Ik heb het gevoel dat het week end net achter de rug is en nu is het al woensdag - mandjesdag.

Deze week zijn er drie mandjes bij gekomen. Straks maar weer eens uitleggen en zien wat ik ermee ga doen. Ik wil er niet veel meer maken want het vreet energie. Op het moment heb ik zoveel last van mijn nagels dat ik nauwelijks een naaldje kan vasthouden. Niet dat ik nu ga klagen want ik ben een machinemens en met de nieuwe machine-tafelcombinatie is het heerlijk werken.


Vol enthousiasme heb ik me op de kerstquilt gestort. Die hangt hier pas zo'n jaar of 4 over de quiltring, wordt van hot naar her gesjouwd en wordt er niet mooier op. De quilt is het resultaat van een blokkenruil van onze bee waarbij iedereen voor iedereen een blok moest maken. Was erg leuk om te doen en misschien moeten we maar weer eens zo'n project doen. Heel verrassend hoe verschillend de quilts zijn geworden. (Jaah, alle anderen hebben de quilt al jaren af!) Misschien dat hij zijn eerste lustrum, dit jaar Kerstmis dus, aan de muur hangt. Het eerste blok is in ieder geval gequilt.  Ik ben er nog niet echt tevreden over maar het quilten met de Janome is toch anders dan met de Bernina. Ik beschouw de quilt maar als een oefenproject. Het gaat helemaal goed komen.Zo, nu snel de boel aan kant maken. Simone komt vanmiddag bij kletsen en mijn nieuwe speeltje bewonderen. Voor mij geldt heel erg het bord dat ik op Pinterest vond..... LOL. Ik moet echt even aan de slag want de zon schijnt ook nog door de hele kamer. Fijne dag allemaal!


17 comments:

Carin Wijnand said...

Ja, ik vind het ook zo snel gaan
Leuk idee die blokkenruil!
En dat stof en dat bord, ha ha klopt bij mij helemaal! Geellige dag verder.

GRANNY'S HOUSE said...

Niet normaal zoals de dagen voorbij vliegen.
Leuke mandjes zijn het weer.


Groetjes
Ines

Anonymous said...

Mooie mandjes, er is een blog met heel veel info over quilten met de janome.. Freemotionquilting.blogspot, zij heeft veel youtube tutorials gemaakt

Wilma Kuin said...

Wat een mooie mandjes weer,..

Ja de dagen gaan vreselijk snel voorbij,..

Gonny said...

De tijd lijkt inderdaad steeds sneller te gaan.....
Je hebt flink gequilt met je 'Jan', inderdaad een mooie oefen gebeuren.
De tekst over poetsen past hier in dit huis ook:-)

AnitaS said...

De weken vliegen om. Ik vind het quiltwerk er netjes uitzien. Poetsen heeft hier geen voorrang.

Elisabeth said...

De tijd gaat zeker snel en vooral als je veel wil doen...je mandjes zijn mooi en het quilt werk vind ik helemaal niet slecht,

Daniëlle said...

Geweldige tekst, zeker hihi!! Joh, die quilt komt heus een keer af, stug volhouden en wie weet met dit nieuwe speeltje gaat het dubbel zo snel! Veel plezier! liefs, Daniëlle

Cisca said...

Ja, de tijd lijkt steeds sneller te gaan, hè. Mooie mandjes, jammer dat je zo'n last van je nagels hebt, maar wel een geluk, dat je een naaimachinemens bent. En al is dit een andere machine, je hebt er wel heel mooi op gequilt! En leuk, om straks die affo te zien, want hij lijkt me mooi!

Groetjes, Cisca

katrien said...

Leuke mandjes komen er voorbij.

sylvia said...

hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat.......;)
ojee, wat moeten we nog veel doen in de tijd die ons rest.....

Klaske said...

Ja de tijd vliegt inderdaad om.. Misschien weet er iemand een winkeltje met tijd? ;-))
Maar je kunt je mandjes toch ook op de machine doen of zie ik dat verkeerd?
Veel plezier met je oefenproject!

Guusje, said...

Wat een mooie mandjes en wat goed dat je er toch 3 hebt kunnen maken. Veel plezier bij het afmaken van de Kerstquilt ben benieuwd hoe hij eruit komt te zien.

ria vogelzang said...

De dagen gaan echt heel snel! En ik vind het ook hoor: je doet meer als het snel moet dan wanneer je alle tijd hebt! (maar ja, ik ben ook niet zo'n huishoudster...)
Succes met het doorpitten van je quilt! Ik vind het prachtig!!
Liefs, Ria.

MarianneG said...

Mooie mandjes! En jaaaa, de tijd gaat veel te snel...

Groetjes,
Marianne

Sue-Anne said...

Your little blue baskets are very cute and congratulations on finishing your quilt. I have been wasting far too much time on Pinterest lately.

Simone de Klerk said...

Lees nu pas je berichten. Nou, voor mij hoef je niet op te ruimen. Dan doe ik hetnook niet ;)
Je gequilte blok was in het echt nog mooier. Dat belooft nog heel wat met je machine.