14 January 2013

Een nieuw speeltje.


Vandaag wil ik jullie aan mijn nieuwe vriendje voorstellen, de Janome Memory Craft 12000. Woensdag heb ik bij Totaal de hele middag proef gedraaid met de Janome en werd met het uur enthousiaster. Toen ik naar huis ging heb ik de knoop doorgehakt en de machine gekocht. Donderdag is hij besteld en vrijdag was hij er al. Zaterdagmiddag les gehad en de machine mee naar huis genomen. Gisteren stond helemaal in het teken van de kennismaking. Tsjonge wat kan hij veel en wat is hij groot! Hij heeft kilometers gelopen met als resultaat een lasagna quilttop. Diep in mijn hart heb ik nog steeds dat Bernina gevoel maar ik denk dat Janome en ik best goede vriendjes zullen worden.


Het is een heel complete machine met alle accessoires en voetjes. Heel anders dan met Bernina. Daar heb ik best veel moeten bijkopen. Vanavond zet ik wat dingen op de 'te koop' pagina. Misschien is er voor de Aurora en Artista 630/640 bezitters iets bij.
Verder had ik net een nieuwe extra grote trolley voor de machine gekocht en laat die nu nog te klein zijn. Die bied ik ook te koop aan. Ik heb hem alleen zaterdag gebruikt om de Bernina weg te brengen. Zo jammer want ik zal niet zo makkelijk een nog grotere tas kunnen vinden. Idem met mijn naaitafel. Als je goed op bovenstaande foto kijkt zie je dat de naaimachine met geen mogelijkheid kan worden verzonken. De tafel is dus ook te koop. Hou 'te koop' in de gaten als je belangstelling hebt. Zodra ik foto's van alles heb, post ik ze.

De lasagne quilt is wel aardig geworden. Op internet wat filmpjes bekeken en iedereen was erg enthousiast bezig. Dus het leek me wel wat. Maar ik vond het eerlijk gezegd stomvervelend. Alsmaar rechtdoor naaien en weer rechtdoor met een oog op de berg stof naast je die in eerste instantie niet minder leek te worden. Een tweede quilt in die techniek zal ik niet gauw meer maken. Vind blokken toch een stuk leuker om te doen.


Ik ga weer terug naar mijn speledingetje. Heb nog veel uit te vinden. Gelukkig heb ik nog 3 lessen te goed. Daarna zal ik het meeste wel onder de knie hebben.

26 comments:

Inge said...

Mooi! Veel plezier ermee!

Jantine said...

Dat was een leuk cadeau! Geniet er van!

Lida said...

Gefeliciteerd met je Ome Jan, je zult merken dat het een heerlijke machine is en dat je er helemaal aan verknocht raakt! Vooral het automatisch knippen en af en aan- hechten is heerlijk! Wel leuk om te zien je top, maar ja het is wel erg veel rechtdoor naaien!
Succes
Lida

Berna said...

Prachtige machine!

Dea said...

Toch de Janome dus? Spannend hoor! Heel veel plezier met je nieuwe machine!

quilting Jeannet said...

Jeetje Jossie, dat is nou echt helemaal aan jou besteed, wat zal je daar een plezier aan hebben zeg, jammer dat je niet dichterbij woont, ik had hem graag eens in het echt gezien.

Anita - Vlijtige Handjes said...

Een heel gaaf machienje. Met een mooi groot 'gat' om de quilt in op te rollen. Hier ga je plezier van hebben.
Groetjes Anita

Anonymous said...

Proficiat met je machine, kan je er ook mee borduren?

Anonymous said...

Proficiat met je aankopen en veel plezier met je nieuwe vriend

Simone de Klerk said...

Zo te zien heb je je vriendje al aardig laten werken. De top is wel leuk geworden. Zo hebben jullie wel goed kennis gemaakt.
Veel speelplezier.

Mistea said...

May you enjoy a long and happy relationship with your 'new boyfriend'. (translation?)

GRANNY'S HOUSE said...

Wow, wat een ontzettend mooi machientje, wat een plezier zal je daar mee hebben, ik kijk nu al uit naar al je nieuwe projecten.

Groetjes
Ines

Annemiek said...

Ha! Geen slapeloze nachten meer :)

ria vogelzang said...

Wow! Dat lijkt me zeker een pracht van een machine!!
Leuk om alles te ontdekken, zeg!
Je lasagna-top is wel heel leuk geworden! Lekker oefenen met machinequilten straks misschien?!
Heel veel plezier!!

ria vogelzang said...

Wow! Dat lijkt me zeker een pracht van een machine!!
Leuk om alles te ontdekken, zeg!
Je lasagna-top is wel heel leuk geworden! Lekker oefenen met machinequilten straks misschien?!
Heel veel plezier!!

Narelle said...

Enjoy your new friend :)

Handige Handjes said...

Jossie, nooit gedacht dat je Bernina vaarwel zou zeggen! Maarre, veel plezier met je nieuwe speleding.

Ingrid said...

Veel plezier ermee Jossie.

Groetjes Ingrid.

Anonymous said...

dat wordt genieten!

Ineke Hulzebos said...

Heel veel plezier met je nieuwe naaimachine! Geniet er maar lekker van

Guusje, said...

Wat geweldig dat je een keuze hebt kunnen maken. Heel veel plezier met je nieuwe machine maar dat zal zeker lukken volgens mij. De top is toch mooi geworden, leuke kleuren.

martine said...

Dat ziet er stevig en stoer uit. Veel plezier ermee.

sylvia said...

mooi dat je de knoop door hebt kunnen hakken: heel veel veilige kilometers op je nieuwe machien!!!

Wilma Kuin said...

Gefeliciteerd!!! Ik heb hem al een tijdje ook zo´n machine en ben er zo gelukkig mee!! Voor mij geen ander meer,.... Wel groot en zwaar maar wat een machine!!

hetty said...

That is a nice toy!

hilde said...

zeker de juiste keuze hoor