12 December 2012

Over mandjes en andere dingen

Op de blog van Martine las ik dat er weer een mandjesdag komt. Reden om mijn mandjes ook weer eens tevoorschijn te halen. Al maanden is er geen mandje meer bij gekomen. Jammer, want ze zijn zo leuk. Ik heb er zo'n 65 en er moeten er nog behoorlijk wat bij. Wat zou dat toch zijn dat ik altijd zo enthousiast aan iets nieuws begin en dat het dan langzaamaan weer naar de achtergrond verhuist? Mandjes, clamshells, huisjes, hexagons  en nog wat dingen. Allemaal zo leuk om aan te beginnen......... en dan helemaal te vergeten. Is er iemand die dat herkent? Hieronder een foto van de oogst tot nu toe. In januari ga ik weer met de mandjes aan de slag. Zo'n update werkt toch wel motiverend en misschien is er dan volgend jaar weer eens iets af.


Vandaag belde de postbode aan met een envelop uit de VS. Een jellyroll die ik een aantal weken geleden bij haar heb besteld. Ze heeft altijd heel leuke aanbiedingen en een prima service. (En dan dat quiltwerk! Echt geweldig). De stofjes zijn bijna vier weken onderweg geweest, dus ik dacht al dat er weer betaald moest worden. Maar gelukkig, er zat geen rekening bij. Het zijn heel andere kleurtjes dan ik normaal gebruik. Ben dus heel benieuwd wat het gaat worden.


De laatste weken heb ik niets genaaid of gequilt. Hier zoemt de borduurmachine nog steeds. De handdoekjes vielen bij nogal wat mensen in de smaak, dus volgden er wat opdrachten. Inmiddels zijn er al 22 afgeleverd en zijn er nog 5 in de maak. Dan stop ik voorlopig met borduren en komen de andere dingen weer aan de beurt. Met frisse moed ga ik het nieuwe jaar in wat quilten betreft. Ik heb er weer zin in.

 Zijn ze niet leuk?
 
 

15 comments:

Wilma Kuin said...

oh leuk!! Woensdag mandjesdag,... dat is alweer een tijdje geleden en een leuke stimulans,...

Klaske said...

Oh zo herkenbaar Jossie!! Het is ook zo leuk om weer iets nieuws te beginnen..
Bij de huisjes ben ik na 2 afgehaakt, maar ik hoop er toch heel veel mandjes te maken!Fijne avond!

Lida said...

Wat enig jouw geborduurde katten, mijn machine is van slag en ik heb al een thee en een handdoek verknald! Leuk je mandjes weer te zien en een gave rol! Groetjes
lida

GRANNY'S HOUSE said...

Ze zijn schitterend.
Ik had van de week ook een zachte envelop uit de VS en ook bij mij geen douanekosten, we kunnen dus dubbel genieten.

Groetjes
Ines

Handige Handjes said...

Leuk, je mandjes!
En de handdoekjes zien er ook top uit, leuk hè, machinaal borduren!

Yvonne aka sommeke said...

Ooooh wat zijn die handdoekjes leuk!
Goed dat je meedoet met de woensdag-mandjesdag! Je mandjes zijn te mooi om te laten liggen hoor!

Roos said...

Wat leuk dat de mandjes weer regelmatig voorbij gaan komen, je handdoekjes zien er erg schattig uit, geen wonder dat zoveel mensen ze willen.
Groetjes Roos

AnitaS said...

Ik vind je mandjes erg mooi. Mooie geborduurde handdoeken ook. Fijne dag.

Guusje, said...

Wat een mooie handdoeken en mandjes leuk dat je ook mee gaat doen ik doe ook mee vanaf 1 januari. Komt die van mij ook eens af. En wat betreft zoveel beginnen en niet afmaken daar heb ik ook last van dan zit ik even vast zie ik weer iets anders heel moois en ben ik meteen verkocht. Maar dat mag ik nu niet meer doen ik moet eerst alles afmaken van mezelf voordat ik weer aan iets nieuws ga beginnen.

nadia said...

Ja, ook ik begin zo graag aan iets nieuws en vind het moeilijk om het tot een eind te brengen, er komen altijd zo veel andere leuke dingen voorbij om te maken.....en dan ga jij ons ook nog lekker maken met allerlei links naar weblogs die ook weer leuke dingen bevatten.... ;) Waar moet dat heen met ons... Fijn weekend groetjes, Nadia

Inge said...

Ik heb echt hetzelfde als jij, Jossie. Ik stort me ook altijd vol enthousiasme ergens in, mandjes, klosjes, huisjes, noem maar op en ik doe mee. En dan zakt het langzamerhand in, zucht..... Gelukkig heb ik wel, dankzij een groep op Facebook, een stel affo's dit jaar en dat geeft toch een fijn gevoel.
Ik ga mijn mandjes ook weer eens opzoeken, misschien ook meedoen met de mandjes update, maar dat is iets voor januari. Ik heb nu nog genoeg te doen, pfff.....

Groetjes,
Inge

PS: leuk, dat borduurwerk!!

Simone de Klerk said...

Deze post heb ik gemist )o: Maar, hier ben ik.
Leuk, je mandjes weer te zien en ik ben echt benieuwd wat je met de jelly roll gaat maken.
Snoepitig hoor, je handdoekjes (o:

Heleen Kok said...

Ha die Jos, hier nog enrom veel WIP's! heb dit jaar amper gequilt. Volgend jaar een nieuwe poging om het een en ander weg te werken. Beginnen is altijd het leukst hihih. Je mandjes zijn schatig hoor! En wat een gave Jellyroll. Lekker eens wat anders. Heb die shop meteen ff bij de favo's gezet! Je borduurwerk is weer leuk! Was al een tijd niet bij je langs geweest. Komt allemaal weer een beetje op gang.
Groetjes Heleen

Narelle said...

This sounds very familiar to me :)
Your jelly roll fabric is lovely summery colours and your kitties are very sweet!

Anonymous said...

mooie mandjes, goed uiteinde en een super 2013