20 May 2012

Onverwacht

Vaak stappen we met mooi weer in de auto voor een dagje uit. Meestal is dat een ritje naar de Duitse Eifel of de Belgische Ardennen om een stukje te wandelen en een hapje te eten. We wonen wat het buitenland betreft zo centraal dat we met een keer gas gaven al in Duitsland zitten en met twee keer gas geven in Belgie. In het verleden hebben we zoveel gereisd, ook al omdat we in het buitenland gewoond hebben, dat we tegenwoordig weinig behoefte hebben aan verre reizen. Hier in de buurt is nog zoveel te ontdekken. Een wandeling door een leuk plaatsje, een gezellig terrasje en een lekker eethuisje is alles wat we voor een perfecte dag nodig hebben. Gisteren wilden we dus ook weer richting Belgie. Het was heerlijk weer en volgens de weersvoorspellingen zou het zo blijven.
En toen bedacht ik dat we best een stukje verder konden rijden, naar Luxemburg. Ik had gelezen dat in het week and in Wilwerwilts weer de tweejaarlijkse tentoonstelling was ingericht.

Op weg dus. De reis duurde langer dan gepland omdat er letterlijk behoorlijk aan de weg werd getimmerd en omdat de Belgische Rijkswaterstaat was vergeten om borden met omleidingen neer te zetten. Het werd een soort puzzelrit maar we hebben wel genoten van de onverwacht prachtige vergezichten die we daardoor cadeau kregen. Geen foto's hiervan want er kon op die wegen niet gestopt worden. Heel jammer.
Uiteindelijk dan toch op de plaats van bestemming aangekomen.

De tentoonstellingen waren verdeeld over diverse dorpen en in die dorpen weer over diverse locaties. Als eerste bezochten we in Pintsch de tentoonstelling van Ans Schippers. Er mochten jammer genoeg geen foto's van haar schitterende quilts worden gemaakt. Er konden wel foto's of een catalogus van haar werk worden gekocht.

Daarna naar de andere dorpen. We hebben helaas niet elke locatie kunnen bezoeken, maar hieronder krijgen jullie een indruk van wat we wel hebben gezien.


Veel traditioneel werkSchitterende art quilts. Was echt onder de indruk van al de verschillende technieken die gebruikt waren. Heel inspirerend!
Er mocht niet overal gefotografeerd worden. Begrijpelijk maar wel heel jammer. Er waren zulke prachtige projecten bij die ik graag had willen laten zien.

Hier een overzicht van het wedstrijdgedeelte. Er kon op de quilts gestemd worden voor de publieksprijs. Het thema was: STENEN
Erg leuk om al de verschillende interpretaties van het thema te zien.
De winkelstraat
Onvoorstelbaar, maar er liepen amper mensen rond. Dat heb ik op alle andere evenementen wel anders gezien. Kunnen jullie je voorstellen dat je in Veldhoven of Deventer zo weinig quilters bij de kramen ziet staan?


Ik vond sowieso dat er weinig belangstelling voor dit toch wel heel mooi opgezette festival was. Meestal waren er maar een handje vol mensen in een zaal of kerk. Voordeel was wel dat je overal goed bij kon en alles goed kon bekijken. Maar voor de organisatie moet het toch wel teleustellend zijn. Ik hoop dat er vandaag meer belangstelling is dan gisteren.

En heb ik nog iets gekocht? Ik had gehoopt op wat bijzondere gadgets of handigheidjes, maar die waren er niet. Stofjes stonden niet op mijn verlanglijstje. Ik winkel dit jaar vooral in eigen voorraad. Wel vond ik een mooie lap Thimbleberries voor de rand van mijn Round Robin. Dus toch niet met lege handen naar huis!


Een onverwacht leuke zaterdag!

Fijne zondag nog!

18 comments:

Dorine said...

Wat een leuk overzicht heb je geplaatst. en je hebt je mooi ingehouden met kopen......
lekker als je zo dicht bij alles woont.

Anita - Vlijtige Handjes said...

Heerlijk een dagje onverwacht genieten. Leuk lapje heb je gescoord.
Groetjes Anita

Elly (creatieveling Elly) said...

Toch wel een heel leuk onverwacht uitje. Dank je voor het delen. Jammer dat het zo stil was.

Marion B. said...

Schrijf ik een heel verhaal hier, publiceert hij niet. Een één of andere foutmelding.

Maar ja, ik lees in elk geval dat je veel plezier hebt gehad. En daar gaat het om.

GRANNY'S HOUSE said...

Heerlijk zo'n dag, mooie quilts en bij mij ook verbazing dat er niet meer mensen bij de winkeltjes zijn, hier moet je soms vechten voor een plekje.

Groetje
Ines

Inge said...

Super, zo'n dag vol onverwachte leuke momenten. Wat een gave tentoonstelling en wat laat je mooie quilts zien. Echt genieten, hoor. Die winkelstraat is ook heerlijk om te zien. Mooie Thimbleberries heb je gevonden.

katrien said...

Hé onverwacht toch een leuke uitstap gemaakt.
2 jaar geleden ben ik er ook geweest en vond ook dat er heel weinig volk was .Misschien onvoldoende reclame ?Nochthans leuke locaties.

Simone de Klerk said...

Wat een leuke verrassing, zo'n dagje uit! Leuk georganiseerd, quilts op allemaal verschillende locaties. Jammer, dat er inderdaad zo weinig belangstelling was. Zou toch iets aan gedaan moeten worden.
Onthouden, dat het over 2 jaar weer is!!

Guusje, said...

Dat is een hele leuke dag geweest. Zo te zien heb je veel inspiratie op kunnen doen en veel moois gezien. Je aankopen zijn erg mooi.

Ineke Hulzebos said...

Dat is pas genieten, zo'n dagje uit naar Luxemburg!!! En dan nog een tentoonstelling!!! Geweldig!!!
Leuk lapje.
Groetjes

Marcha said...

Bedankt dat je ons laat meegenieten, das nog eens een leuk onverwachts tripje!

Marie-José H said...

Ziet er prachtig uit. Maar wel een behoorlijke trip.

Johanna Zweden said...

O wat mooi wat zal dat genieten zijn geweest, en vooral als het onverwachts is, zit te genieten
Fijne maandag groetjes Joke

Mistea said...

Sure looks like a fun day out - very inspiring what you could show.
Enjoy your little purchase.

Heleen said...

Bedankt voor de mooie foto's van je dagje uit! Kan ik zo ook mee geneieten! Lijkt me de moeite waard om te onthouden.

Lida said...

Wow, wat een gaaf uitstapje! Heerlijk om daar zo maar even naar toe te kunnen rijden, is van hier net te ver! Prachtige stof ook! Groetjes
Lida

Narelle said...

Sounds like a very enjoyable day out. Sometimes the most unexpected things can be the loveliest :-)

Yvonne aka sommeke said...

Oei, zo weinig volk daar!
Ik was er enkele jaren geleden. Héél leuke omgeving hé!
Bedankt voor de foto's en verslag, 't was meegenieten!