06 March 2013

De deuren kunnen weer open.....

Het is toch zo'n heerlijk weer. De lente is echt in aantocht. Dat betekent dat ik binnenkort weer jarig ben. Niet leuk dat er weer een jaar bij opgeteld wordt want ik heb nog zo vreselijk veel plannen en de tijd gaat zo snel. Maar ik heb het wel altijd als een voorrecht gezien dat ik op de eerste lentedag geboren ben. Een cadeautje van moeder natuur! Gisteren en vandaag staan de balcondeuren een paar uur  wagenwijd open want dat kan bij een temperatuur van 17C!  Meneer de Uil (Oelie voor zijn vrienden) die ik vorige week op de borduurclub heb gemaakt, kan nu bewijzen dat hij geschikt is voor zijn taak om de deur open te houden. Is het geen knapperd geworden?Vandaag is het ook mandjesdag. Er zijn geen nieuwe mandjes gemaakt maar er is wel een mandje bijna afgemaakt. Een bloemenmandje. Het mandje is met de hand geappliqueerd en de bloemen met de machine. Ik vind dat het redelijk gelukt is. Ik heb besloten dat dit het middenpaneeltje van de quilt gaat worden. Ik ga er nu de kleine mandjes eens omheen leggen om een indruk te krijgen van het geheel en van de afmeting die ik wil. Het hoeft geen grote quilt te worden want ik heb hier zo goed als geen 'ophangmuur' meer. Teveel ramen en deuren in huis. Om een quiltje op te hangen moet er een schilderij weggehaald worden. En eigenlijk ben ik meer een schilderijen mens dan een 'muurquiltmens'. Maar eens zien wat we doen. Eerst moet de quilt af. Och, en als ik doorga in het tempo waarin ik de laatste jaren bezig ben, heb ik nog lang geen muurtje nodig ^:^Gisteren zijn we weer in de prijzen gevallen. Het kan niet op de laatste tijd. Door de woningstichting zijn we uitgeroepen tot de meest energiezuinige huurders van afgelopen maand! Dat heeft een energiebesparingsset en een dinerbon opgeleverd. We hebben een enqueteformulier ingevuld en de meterstanden elke dag bijgehouden. Het gasverbruik is hier zo extreem laag, dat we het zijn gaan bijhouden om niet voor verrassingen  komen te staan. Maar het klopt! Afgelopen zondag b.v. hebben we de verwarming helemaal niet aan gehad. Gisteren trouwens ook niet. De zon heeft de hele dag binnen geschenen en door het warmte terugwin systeem wordt de warmte weer teruggeblazen. Het was om 11 uur 's avonds nog 21 graden! Geen wonder dus dat we zuinige gebruikers zijn!

Fijne dag allemaal. Geniet vandaag nog, morgen verandert het weer!

13 comments:

AnitaS said...

Dat is mooi dat je zo zuinig kunt doe en nog een prijs winnen ook. Je mandje met bloemen is erg leuk.

Anonymous said...

geweldig uiltje, leuk zo'n borduurclub

Phebe and Jane said...

Mooi bloemenmandje. Past bij het mooie weer.
Groetjes,
Marian

Berna said...

Vanaf zondag schijnt het weer te gaan sneeuwen. Ik wil niet meer! Wat zijn we toch allemaal toe aan een paar weken zon! Inmiddels ben ik voor de derde keer grieperig sinds kerst. Is toch niet normaal!

Guusje, said...

Wat een mooie uil en wat een mooi mandje en gefeliciteerd met jullie prijs, wat leuk om zo tewinnen.

Anonymous said...

Leuk is het uiltje geworden en proficiat met jullie prijs voor energie zuinige bewoners. Groetjes Wilma

GRANNY'S HOUSE said...

Wat een lekker ding is Oelie :-)
Je mandje is ontzettend leuk geworden.
Knap hoor om zo zuinig met energie om te gaan, dat lukt hier niet, ons appartement ligt op het noord/oosten, maar we doen ons best.

Groetjes
Ines

Mistea said...

Lovely the flower basket she will look wonderful surrounded by her empty baskets.
A change in the weather here would be most welcome - someone for got to tell the sun we're done with summer!
Enjoy your energy efficiencies.

Carin Wijnand said...

Je bent druk geweest, prachtige deurstopper! En de applicatiemand vind ik een leuk idee voor de mandjesquilt. Fijne week.

Cisca said...

Wat leuk, die uil, hopelijk zul je hem veel gebruiken deze zomer. Je mandje is een prachtig middenstuk, mooie kleuren!
Gefeliciteerd met de prijs!

Groetjes, Cisca

Marion B. said...

Wat is de uil een schatje en je mandje trouwens ook.
Wat heerlijk dat het zo lekker warm is bij je, als ik de verwarming niet aan zet komt het nog steeds niet boven de 12-15 graden in huis en als het straks weer koud wordt nog veel kouder brrrr. Maar de achterdeur heeft hier ook open gestaan. Ik kan niet wachten tot hij elke dag open kan, heerlijk. De lente is echt mijn favoriete seizoen! Mijn mandjes schieten deze week niet op :-)
Fijn weekend.

sylvia said...

inmiddels zijn we een paar dagen verder en blaast er een koude wind langs en zijn de autoruiten weer bevroren.....grrr.
we willen die lente echt, he, ook omdat we dan bijna jarig zijn!! Ja, ik ook! Nog heel even wachten!

je mandje is erg leuk geworden en ook hier, al is het een groot huis, heb ik toch te weinig ruimte om quilts op te hangen.

fijne zondag, groetjes, Sylvia

Inge said...

En nu is het weer bibbertjes koud en moeten de deuren dicht blijven. Nou ja, eind van de week wordt het beter. Eens begint de lente echt!
Wat een plaatje van een mandje helemaal lief!

Fijne zondag,
Inge