07 September 2012

Saai?

Ook op mijn blog is het erg stil de laatste tijd. Had niet veel te melden en vond het nogal saai om weer iets te laten zien wat regelmatig voorbijkomt en waar maar weinig voortgang in zit. Maar ja, om de aansluiting met de rest van de quiltende wereld niet te missen probeer ik toch maar een bericht in elkaar te frutselen.
Terugkijkend op de maand augustus valt het met die saaiheid toch heel erg mee. De eerste week stond in het teken van medische onderzoeken die niets nieuws hebben opgeleverd. Alleen maar mankementen die ik al eeuwig heb en die alleen maar verergeren naarmate je ouder wordt. Veel slijtage dus! We gaan gewoon weer door met leven.
Aan kleding naaien is niets gedaan. Saai dus. Op patch- en quiltgebied is er wel weer wat gebeurd.

Voor de Lone Star mooie zijde als achtergrondstof gekocht. Diep paars en fris turkoise. Het was best moeilijk om een keuze te maken. Beide kleuren waren erg mooi. Op advies van mijn quiltvriendinnen is het turkoise geworden. Binnenkort hoop ik dus weer een afo te hebben. (Wat erg. Nu ik de foto zie gaat mijn voorkeur toch naar paars uit. Wat nu? Twijfel... twijfel... twijfel...)


Voor het zomer-blogproject van Bernina heb ik 4 placemats gemaakt. Zien er op tafel lekker fris uit. Hierover is meer te lezen op de Bernina blog . Het was leuk om eraan mee te doen. Helaas is door tijdgebrek het tafelkleedje er nog niet van gekomen.


Een bezoekje aan Simone. Bijna al haar Zakka projecten mogen bewonderen en een paar quilts gezien, die ik op haar blog al zo mooi vond. En natuurlijk weer bijgepraat. We hadden elkaar al een paar maanden niet meer gezien en dan valt er zoveel te bespreken....! Het broodtasje of broodmandje vonden we niet zo geschikt voor brood maar wel voor mijn kleine brei- en haakwerkjes. Dus kreeg ik het cadeau. Nogmaals bedankt Simone. Ik vind het nog steeds een grappig en handig tasje.


Mezelf verwend met wat stofjes. Dit jaar heb ik nog zo goed als niets gekocht. Alleen maar wat ik echt nodig had. Ik vond dat ik dan nu wel iets had verdiend. Gekocht in de US. Netjes onder de invoerrechtengrens gebleven maar de douane en post nl. vonden wel dat ik BTW en inklaring moest betalen. Zo flauw. Ons land en onze regering zitten blijkbaar echt om elke euro verlegen.Wat heb ik verder nog gedaan? Best moeilijk om zo'n hele maand te overdenken. Hard gewerkt aan de laatste blokken van de Civil War Diary quilt. Ik wilde in totaal 63 blokken maken en die zijn nu af. Dit zijn de laatste acht.

 
(Help...! Kan iemand me misschien uitleggen hoe ik in Picasa een collage kan maken? Heb dat eerder altijd in Picnik gedaan, maar dat bestaat helaas niet meer.)

De blokken zijn inmiddels aan elkaar gezet en ik ben nu bezig de rijen aan elkaar te zetten. Mijn bedoeling was om zelf in stukken van drie rijen te gaan doorquilten en dan aan elkaar te zetten. Nu denk ik erover om de hele top helemaal in elkaar te naaien en hem te laten doorquilten. Dan is hij tenminste voor de winter af en heb ik weer een fijne quilt op de bank en kan ik door met andere ufo's. Ik heb me in januari voorgenomen om aan het eind van het jaar minstens 3 quilts af te hebben. Of dat gaat lukken? Ik zal in ieder geval nog hard moeten werken.

Iets anders dat de 'saaiheid' in augustus doorbrak was mijn laptop. Hij liep om de haverklap vast en dan kon ik alleen de aan/uitknop nog gebruiken. Het duurde dan uren voordat hij weer wilde opstarten. Dat is ook de reden dat ik nauwelijks blogs heb gelezen en bijna niet heb gereageerd. Twee weken geleden heb ik het ding weggebracht voor reparatie. Dat heb ik geweten @#$?%*&½...ggrrr! De pc jongens hebben hem o.a. geupgraded naar Windows 7 waardoor ik  heel veel ben kwijtgeraakt. Er was een back up gemaakt van emails, documenten en afbeeldingen, maar de rest was weg. Alle gedownloade programma's, besturingsprogramma's, emailadressen, favorieten etc. Ook waren ze vergeten om de mail er weer op te zetten. Heel raar om geen emailprogramma te hebben. Dat heb ik zelf moeten downloaden evenals heel veel andere dingen. Enfin ik ben nu nog steeds bezig met verloren dingen terug te halen. Het ergerlijke is dat de jongens de dag na de reparatie op vakantie gingen en ik dus alles zelf heb moeten uitzoeken. De stoom komt nog steeds uit mijn oren. Op dit moment ben ik heel erg computermoe. Maar ja, ik vond dat ik mijn blog toch weer even moest bijwerken. De drempel om te schrijven wordt hoe langer hoe hoger.

In het week end ga ik eens op mijn gemak lezen wat ik de laatste tijd allemaal heb gemist. Ik hoop dat ik in september weer gewoon alles kan volgen en veel tijd krijg om te quilten.


In ieder geval ga ik volgende week met onze bee naar de Elzas. Dat wordt weer genieten van veel moois. Ik hoop er ook wat bekende gezichten tegen te komen en dan even bij te praten in de grote tent bij een kopje thee of koffie! Ben heel benieuwd wie er nog meer gaan.

Voor degenen die het bericht tot hiertoe gelezen hebben: dankjewel, jullie zijn kanjers! Je kunt dit geen 'blogje' meer noemen.  De komende tijd hoop ik weer regelmatig een (korter) bericht te plaatsen en wat te kunnen laten zien.
 
Alvast een fijn week end!

26 comments:

GRANNY'S HOUSE said...

Ik zou het bij het turkoois houden ziet er zo mooi uit.
Ik vind dat je nog een hoop gedaan hebt en het ziet er weer allemaal tiptop uit.

Groetjes
Ines

Marion B. said...

Het was geen straf om tot het eind te lezen hoor :-) Vooral je computer taalgebruik was heel erg grappig maar oh, wat kan ik het me voorstellen. Ik zit/zat in hetzelfde schuitje maar mij werd verteld dat updaten geen zin had omdat hij dan nog langzamer zou gaan. Ehhhhh leg uit? Uw computer heeft maar zoveel werkgeheugen en nog wat van dat soort termen, dus hij kan die zwaardere websites en programma's gewoon niet meer aan. Dát upgraden? Koopt u dan maar liever een nieuwe, is goedkoper.
Dit werd mij door een man verteld die een reparatie winkel heeft en geen nieuwe verkoopt. Ik heb maar naar hem geluisterd, een nieuwe tweedehands, ik had geluk. (dank je broer)

Je hebt me helemaal aangestoken met je lange verhaal. Ik hoop alleen dat er nu niet nog meer stoom uit je oren komt hihi.

Toch een fijn weekend gewenst.

Marion B. said...

ps, ik zou voor de paarse gaan :-)

Sue-Anne said...

It sounds like you have had a month like me. Hopefully everything will settle down for you now and you can get into some more patchwork. I love your CW diary blocks and your new fabric purchase looks interesting. I don't envy you your decision on the Lone Star background,, both look perfect.

Lida said...

Ja de een vind dit en de ander vind dat mooi, ik kies dus voor Paars, maar je moet kijken waar je hem wilt gebruiken/hangen en daar de kleur voor kiezen dan zit je altijd goed! Maar mooi wordt die! Je blokken zijn prachtig en je quilt gaat dus lekker opschieten, succes met de stroken! En die PC ellende is achter de rug en je vindt vast wel een hoop terug hoor, dus maak je niet al te druk, veel te mooi weer! Knuffel
Lida

quilting Jeannet said...

Hee Jossie, goed om weer van je te lezen! en het is ook nog een heel verhaal ook, met werkelijk prachtige lapjes van je Civil war project. De lonestar staat ook nog eens op mijn lijstje, die lijkt me zo ingewikkeld.

Klaske said...

Veel plezier in de Elzas!!

Dorine said...

Heerlijk verhaal heb je beschreven ik heb er maar een kopje koffie bij genomen..
Veel plezier met je reisje naar de Elzas

Simone de Klerk said...

Gezellig je weer te zien. Nou, en als ik je blog zo lees en zie heb je toch echt geen saaie maand gehad. Veel moois laat je weer zien.
Met de foto van de Lone Star dacht ik dat je de quilt al af had en beide kleuren had gebruikt op de manier waarop je het neergelegd hebt. Vind ik erg fraai! 2 hoeken paars en 2 torquoise (4 blokken dus). Heel mooie stofjes heb je voor de Lone Star gebruikt. Kaffe?
Bij jou kom ik wel eens lunchen, met die matjes. Erg fris!
Ja, het mandje is ideaal voor het breiwerkje! Fijn dat het een leuk thuishaven heeft (o:
Mooi weekeinde en heel veel plezier in de Elzas!

Berna said...

Eerlijk? Ik vind de paarse ook het mooist al kunnen ze allebei. Je bent met mooie dingen bezig hoor! En wie weet zien we elkaar in de Elzas. Ben er nog nooit gewest en kijk er erg naar uit. Ik ga met een vriendin en we vieren meteen onze dertigjarige vriendschap.
Alvast veel plezier en een zonnig weekend.

aussiequilter said...

nice to catch up with you again-have missed your blogs. cheers teri

Anita - Vlijtige Handjes said...

Hier had je een hele week mee kunnen vullen 'bezig Bij'. Prachtige blokken Jossie en de Lone Star .....een snoepje.
Heel veel plezier in de Elzas en die computer.... komt ook wel weer goed.
Groetjes Anita

AnitaS said...

Nu dit blogje maakt veel goed. Je hebt genoeg gedaan hoor. Ik moet bekennen dat ik het paars mooier vindt.

Ineke B said...

Gezellig blog! Vervelend als de pc het niet goed doet, soms gaan ze een eigen leven leiden.
Misschien breng ik je nog meer aan het twijfelen maar ik zou gaan voor paars, komt de ster mooier uit, maar dat vind ik.
Fijne dag, Ineke

Heleen said...

Een heel gezelig berichtje hoor! Tot het laatst gelezen. Enne turkoois!!!!! Gezelig placemats hoor.En wat heb je hard gewerkt! Alle blokken klaar! Mooi!!!!!!
Veel plezier volgende week (zei ze jaloers)

katrien said...

Super je CWD blokken.

veel plezier in de Elzas,jammer dit jaar niet voor mij.

Hennie said...

Nou alles behalve saai zie ik, in de zomermaanden staat bij mij het quilten/bloggen ook op een laag pitje.
Ik zou ook de paarse nemen voor je Lone Star, succes.

Fijn weekend Hennie.

Annemiek said...

Ik hou wel van een verhaal! Bovendien moest je ff bijkletsen. Wat irritant van je laptop zeg! Bij mij zou de frustratie ook mn oren uitkomen.
Verder wil ik nog kwijt dat ik je blokken errug mooi vind en dat mijn voorkeur uitgaat naar paars :)
Fijn weekend!
(en als je geen zin hebt om te bloggen, doe je het gewoon lekker niet! een blogbreak is erg rustgevend vond ik *lol*)

Guusje, said...

Leuk weer iets van je te lezen. Wat heb je veel gedaan de afgelopen tijd, prachtige lone star, de donker kleur vind ik er het mooiste bij, de placemats zijn prachtig en je CW blokken geweldig mooi en wat goed allemaal af die je af wilt hebben. Wat jammer van je pc en wat verelend dat eea er niet goed opstond en eea weg was lijkt me erg vervelend en bij mij zou er ook stoom uit de oren komen, gelukkig heb je zelf eea kunnen oplossen zodat je verder kunt alleen ben je ook veel kwijt en dat is zo jammer. Ik wens je alvast heel veel plezier in de Elzas geniet er van.

Anonymous said...

leuke blokken!

Francien said...

Je hebt hartstikke veel moois gemaakt Jossie....wat wordt de "lone star"prachtig.....ik zou ook moeilijk tussen die twee mooie kleuren kunenn kiezen....maar de turquoise zou mijn voorkeur hebben....Veel plezier in de Elzas....genieten het is zo we voorbij....groetjes Francien.

Mistea said...

Hope the laptop plays nice for you now.
Those are cool blocks that you have completed and love the table mats in the beautiful colours.
Enjoy the retreat.

Anonymous said...

Doe mij ook maar turkoois!
Gezellige placemats en weer schitterend mooie CWD blokken!
Aâââârgh, die PC problemen!
En bij de laatste foto dacht ik : YES!
Ik mail je nog ff voor de Picasa-collage!

Daniëlle said...

Meis je hebt genoeg gedaan/meegemaakt voor wel 4 maanden!! Mijn beker koffie is nu wel leeg hihihi! Ohhh gruwel, die computers ook!! Wie weet zien wij elkaar in de Elzas, zou toch leuk zijn! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Cisca said...

Ik ben gek op turquoise, dus ik vind het prachtig met die kleur, Mooi, die zijde. Je hebt aardig wat gedaan, ik vind je Civil War blokken heel mooi. En dat broodmandje is een schatje, je boft maar.
Ik hoop, dat het nou goed gaat (blijft gaan) met de computer. Af en toe zou je ze het raam wel uit willen gooien, hè, maar ja, we kunnen niet meer zonder.
Groetjes, Cisca

Narelle said...

Lovely summery placemats ... pretty blue!
I hope you are working out the new computer programs and are finding more time for some sewing.