09 July 2012

Eindelijk weer eens iets af

Tenminste bijna af. De top is klaar! Vorige week heb ik eens in mijn virtuele ufo-mand gekeken. Dat wil zeggen, de ufo's waar ik ooit foto's van heb gemaakt en die in een mapje op mijn laptop staan. Pffft, echt zoveel? Acht  stuks waar nog iets aan moet gebeuren? Acht stonden er in het mapje maar in de echte mand kwam ik er nog twee tegen waarvan geen foto is gemaakt. Die met het minste werk er maar uit gevist. Een top van KF stofjes waar ik in september  2006  (datum foto) aan ben begonnen en die binnen 14 dagen op de rand na klaar was.  Waarom deze niet is afgemaakt? Geen idee. Gewoon in de mand verdwenen. Enfin, gisteren de rand eraan gezet en volgende week breng ik de top naar haar die er dan  na haar vakantie een mooie quilt van maakt.


Wat ik verder afgelopen maand nog heb gedaan? Heel veel, vandaar dat mijn blog wat weinig aandacht heeft gekregen. Niet veel op internet geweest en weinig blogbezoekjes afgelegd. Best fijn om tijd voor andere dingen te hebben. Een paar huisjes gemaakt en wat sashings aan de CWDQ gezet. Nog geen foto's hiervan.
Tijdens de EK aan een vestje gebreid op de rondbreinaald. Beter gezegd: een bijna vestje. Toen ik bij de mouwmeerdering was voor de zekerheid maar eens gepast. Toen bleek dat ik geen maatje 40 meer heb. Moeilijk om daaraan te wennen! De boel maar weer uitgehaald. Maar een breiwerkje 's avonds is toch zo gezellig. Dan maar aan de breirol beginnen? Ik heb nog een paar kluwens breikatoen. (handig zo'n verhuizing waarbij van alles tevoorschijn komt). Hmm nee, erg leuk, maar te ingewikkeld om bij de tv te doen (voetbal, tennis, Olympische Spelen etc. en engelse detectives). Gelukkig ook nog een paar bolletjes mooie grijze wol gevonden waarvan nu een sjaal wordt gebreid. Geen moeilijk patroon en eenmaal op gang, weinig telwerk.


De naaimachine heeft ook overuren gemaakt. In het kader van shoppen  in eigen winkel ook maar eens in de kledingstoffenbak gekeken. Oei, veel stofjes maar gelukkig geen ufo's. Vier shirtjes en een lange broek gemaakt. Op 1 na is alles al gedragen en op dit moment in de wasmachine. Vergeten om er foto's van te maken. Een shirt met lange mouwen hangt nog aan de kast en  is nog nieuw. Daarvoor was het de laatste tijd te warm. Dus wel een foto.

Nu heb ik de smaak van kleding maken weer te pakken en er liggen al wat stofjes klaar die over een paar dagen mee gaan naar het oppashuis. Hoef ik me daar ook niet te vervelen. Wel aan denken om snoer en pedaal van de lockmachine mee te nemen.............!

De komende weken zal ik weer weinig in blogland verkeren, Af en toe probeer ik jullie blogs te lezen anders raak ik te veel achter. Reageren zal wel wat minder zijn.

Ik wens jullie allemaal een geweldige zomer met schitterend weer en veel gezelligheid!

17 comments:

quilting Jeannet said...

Hee, wat leuk om van je te lezen Jossie, je hebt niet stil gezeten zeg, wat een productie! enne...ga je naar het oppashuis in B op Z??

Groetjes, Jeannet

Simone de Klerk said...

Tjee, wat heb jij veel gedaan! Leuk, je eigen kleren maken en de smaak weer te pakken hebben.
Knap hoor, je vestje uitgehaald te hebben. Dat had ik dus echt niet gedaan.
Voor jou ook een fijne vakantie. Xo

Gonny said...

Leuk, een top af die al zo ver was.
Het shirt is ook mooi. Apart zo'n draperie hals. Moet ik ook eens leren. Ik ben ook aan het kleding naaien gegaan, eerst simpel om er weer in te komen...

Klaske said...

Ik neem aan dat je de keuze moest maken voor de rand, nou dat was een prima keuze!!
Jij ook een fijne zomer!

Berna said...

Je hebt je gelukkig niet verveeld. Mooie dingen heb je gemaakt of ben je mee bezig.
Ook voor jullie een mooie zomer!

Saskia said...

O,ja die ufo's.. Die stapel groeit langzaam maar stilletjes als je niet oplet!
Ik heb er ook nog wel een paar liggen, maar doe maar net of ze nog WIP's zijn...
Fijne oppasdagen!

Martine said...

Klinkt bekend dat maatje meer. Ik had nog wat knotjes van twee jaar terug voor een zomertruitje maar dat wordt nu maar een sjaal.
Fijne vakantie

Anita - Vlijtige Handjes said...

Een leuke quilt Jossie. Ik ben heel benieuwd naar het quiltwerk. Ik wou dat ik ook zo'n opleving kreeg voor kleding maken. Ik vind er geen bal meer aan maar ja af en toe moet het. Het patroon van de sjaal is erg leuk. Zou je me kunnen zeggen welk patroon het is? Ik heb een mooi verloopgaren liggen wat hier leuk voor is.
Een hele fijne zomer en geniet. Oh ja snoertje.... herinnering in je phone..... helpt mij heel goed.
Groetjes Anita

Ineke Hulzebos said...

Wat een prachtige quilt heb je gemaakt! Laat je Anne altijd alles doorquilten?
Groetjes, Ineke

inge said...

wat een leuke top! die verdient het affo stadium!

katrien said...

Hé stil he je niet gezeten.
Mooie affe top.

Marion B. said...

Wow, ik snap wel dat je niet zoveel in blogland bent geweest hihi.
Je quilt én je shirt zijn helemaal leuk.
Heel veel plezier in je oppashuis.

Bev C said...

Hello Jossie,

How have you been, busy by the looks.

Love the knitting and quilting.

Happy days.
Bev.xoxo

GRANNY'S HOUSE said...

Mooie AFFO en wat een leuk shirt heb je gemaakt.

Groetjes
Ines

Marie-José said...

Ook lekker druk dus. Wie zou er nu geen ufo's hebben? Vraag me af die mensen er bestaan. Niet alleen quilters maar ook andere hobby-isten. Ach, is toch ook wel weer leuk. Zolang het niet zo is dat je niks afmaakt. Maar dat doe je toch ruim voldoende.
Ben ook druk geweest en nog. Met heel veel. Maar ben ook blij dat ik het bloggen weer heb opgepakt.

Guusje, said...

Wat een mooie top en wat heerlijk dat het straks een mooie quilt wordt, leuk shirt en heerlijk aan de brei ook voor jouw een hele fijne zomer gewenst, met veel zon.

Yvonne aka sommeke said...

Kom ik hier ook piepen, loop zo achter met bloglezen ...
Mooie top Jossie, benieuwd hoe hij er gequilt uit gaat zien!
En een pracht van een sjaal, brei je nog met die warmte?
Heb je alles mee naar het oppashuis? Kan je lekker verder van die mooie kleding maken!