19 February 2012

Girl's day out en de Handwerkbeurs

Zoals elk jaar gisteren weer met een stel vriendinnen naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Wat was het weer leuk en gezellig. De reis duurt 2 1/2 uur maar wordt aanzienlijk verkort door een korte pauze onderweg en heel veel gekwek in de auto. Voor we het in de gaten hadden, draaide Annette de auto de parkeerplaats op. Gelukkig leek het niet al te druk. Voor de kassa een korte rij, maar eenmaal binnen konden we amper een stap verzetten. Mensenkinders wat was het druk. Eerst maar eens een rondje in het midden van de paden gelopen en omhoog gekeken. D.w.z naar de bovenkant van de winkeltjes. Voor de winkels stonden overal wel drie rijen mensen. Geen doorkomen aan. Daarna was de enige optie om maar stug te blijven staan en met de massa mee op te schuiven. Gelukkig werd het na een uur of twee wat rustiger.
Op quiltgebied was er niet zoveel maar op het gebied van breien en haken deste meer. Prachtige garens en even zovele mooie voorbeelden van wat ermee gedaan kan worden. En ik kan er alleen maar bewonderend naar kijken omdat ik allergisch ben voor wol.  De kleuren van wol zijn niet te evenaren.  Zo geweldig mooi dat ik toch een paar keer in de verleiding ben geweest. Maar ik ben heel sterk gebleven. Had me van te voren sowieso al voorgenomen alleen maar nuttige dingen te kopen.
Like every year I went to the Craft Fair in Zwolle with a couple of friends. It is a 2 1/2 hour's drive but it feels much shorter thanks to a short break and a lot of chitchat in the car. On arrival it didn't look too busy but once we were inside it was so crowded we could hardly see a shop. Fortunately after lunch it became more quiet. There was not really anything new on the quilting front but for knitting and crocheting there was a lot to enjoy. Really great yarns in wonderful colours. My problem is that I am allergic to wool. It was hard but I could resist temptation. Good girl!  I intended to buy only 'useful' things anyway.


En heb ik alleen maar nuttige dingen gekocht? Kijk maar.
And did I succeed? Have a look.

Yes I did. Only sewing and embroidery thread, some ribbon, poplin for dying, embroidery stabilizer and a small bobbin box. I think I have been a good girl but after I got home mr. CP asked if I had to travel that far to buy only that! Well I did for it is not the catch but the fun that counts.
Ja het is me gelukt. Alleen maar naaigaren, borduurgaren, een lap om te verven, borduurversteviging, een doosje voor spoeltjes en wat lint gekocht. DH vroeg of ik daar nou zo ver voor had moeten reizen. Natuurlijk moest dat. Het gaat om de pret niet om de vangst. Daarom mag mijn lief ook nooit met me winkelen!

I almost forgot. I also bought some nice glass necklace pendants to cheer up my black shirts. They are beautiful. I love them.
Ik zou het nog haast vergeten. Heb ook nog twee glazen hangers gekocht om mijn zwarte shirtjes wat op te fleuren. Ik vind ze erg leuk, kon ze niet laten liggen.

En terwijl ik dit zit te schrijven, ziet het er in een paar minuten zo uit. Echt sneu voor alle carnavalsvierders en de optochten die vandaag uit gaan.

 

18 comments:

Marie-José said...

Wat sterk van je alleen maar nuttige dingen te kopen. Nou ja op de hangers na dan:-) Een flinke rit om vervolgens de hele dag aan te moeten schuiven.

Ada said...

Ook al heb je dan alleen maar nuttige dingen gekocht zijn de kleuren van het garen wel erg mooi

Ja,wat was het druk...maar ook erg gezellig

Inge said...

Wij hebben er ook 2 uur over gedaan om te komen, maar dan met de trein en ook die tijd ging supersnel voorbij want zusje en ik kwekken wat af onderweg LOL
En ja, wat was het idioot druk hè, niet normaal. Je hebt mooie, nuttige aankopen gedaan en ondanks de drukte gewoon genoten van deze dag! Leuk!
Hier sneeuwde het ook eventjes, maar nu is alles weer weg en is het een en al stralende zonneschijn, wel koud, maar daar merk ik binnen niks van,
Fijne dag!

Groetjes,
Inge

Klaske said...

Hé wat jammer, ik was er gisteren ook, misschien ben ik je onbewust wel tegen gekomen.Het was er inderdaad druk...
Veel plezier met je nuttige inkopen;-))

Berna said...

Heel sterk om alleen nuttige dingen te kopen. Dat groene clown garen nog te koop is! Dat wist ik niet.
Fijne zondag.

katrien said...

Goed van je om enkel nu bruikbare dingen te kopen.

quilting Jeannet said...

Gelukkig is er dan van enige recessie op het handwerkgebied geen sprake! Of juist wel omdat we massaal aan de brei gaan? Leuke aankopen Jossie, ik zou het je echt niet nadoen.....(lol)
Oh nee....ik zie nu pas dat ik twee schier onleesbare woorden moet intypen, Help!

Guusje, said...

Jeetje wat een sneeuw is er bij jullie gevallen hier gelukkig niets. Je hebt mooie aankopen gedaan in Zwolle en ik kan me ook helemaal voorstellen dat je er naar toe wilt, ik kom er ook altijd, al koop ik niets, helemaal geinspireerd terug.

Willie said...

Wat goed dat je jezelf zo hebt kunnen beheersen. Ik zou daar grote moeite mee hebben.Maar de gezelligheid is ook veel waard.

Yvonne aka sommeke said...

Wat een beheersing Jossie! Had ik nu nooit van je gedacht! ;-)
Wa? Terug sneeuw? Bah!

Mistea said...

Congratulations on your success. Sounds like a fun outing.
Enjoy playing with your new essentials.

Edith said...

Wat leuk dat je het zo gezellig hebt gehad! En knap hoor, om alleen nuttige dingen te kopen. :-) De glazen hangers zijn inderdaad heel mooi.

Heleen said...

Nou zo te lezen was het de reistijd helemaal waard! Ondanks de drukte toch nog wat leuks gevonden. En ja het gaat vooral om de gezelligheid. Leuke dingen gekocht!

Berbel said...

Nou, je hebt je goed gedragen, hoor;)
Groetjes Berbel

Anonymous said...

Zondags was het een stuk rustiger, misschien omdat ik er was. Jammer datwe elkaar gemist hebben. Je hebt je echt ingehouden, maar wel je hebt wel leuke dingetjes gekocht.

Simone de Klerk said...

Ik moet echt heel erg lachen om wat DH je vroeg. Geweldig!!! Ik hoor het hem zeggen.

Francien said...

Leuke buit Jossie.....en mijn dh zegt altijd..."dat kun je toch online bestellen??....wie gaat er nou met dit weer met de bus voor naaigaren en stofjes???" .....ik dus... de hangers zijn ook prachtig....groetjes Francien.

Bev C said...

Hello Jossie,

Glad you had a great day out with your friends. Had to smile at what your husband said about your purchases, I think he may have given you permission to buy twice as much next time!!!
Thanks for the photo of the cars/snow outside your home.
Happy days.
Bev.xoxo