05 December 2011

Even bijpraten

De zon schijnt volop binnen. Wat een weertje toch, het lijkt helemaal geen Sinterklaas. Heerlijk om bij het raam te zitten en wat te frutselen. Zo langzamerhand pak ik de draad (letterlijk) weer op en zet hier en daar een steekje. Na ongeveer 6 maanden is het best moeilijk om de koudwatervrees te overwinnen. Ik wil zo graag weer van alles, maar het lijkt net of er steeds weer iets is, dat me weerhoudt. Voel me een beetje onzeker. Maar gewoon doorgaan, dan komt het wel goed, denk ik.
Today is Sinterklaas but the weather does not feel like it. Bright sunshine instead of gloomy dark rainy weather. Though for crafting the weather is perfect. So much light close to the window that you don't need a daylight lamp. I am gradually crawling back to sewing. It feels a bit odd after almost 6 months to take up needle and thread again.

Eigenlijk wil ik de kerstquilt eens afmaken. Hij hangt al drie jaar over de ring om gequilt te worden, maar om duistere redenen wil ik er maar niet toe komen. Ik heb ook even geprobeerd om machinaal te quilten, maar het voelt na zo lange tijd echt heel vreemd. Het werd dus een gepruts en ik heb het weer uitgehaald. Daarom dus eerst maar wat kleine dingetjes doen.
Actually I wanted to finish the Christmas quilt. It has been hanging over the hoop for three years now but for one reason or another I can't get to quilting it. Last week I put the sewing machine on the table and started quilting but it did not feel right and the quilting looked horrible. I unsewed the lot and tried to make some small items to get the feel of sewing again.

Uit de laatste Quiltnieuws heb ik een paar kerstmannetjes gemaakt. Ben geen grote fan van de kerstman, maar omdat het figuurtje ook een beetje op Sinterklaas lijkt, heb ik er toch een paar gemaakt. Aan het rekje zien ze er best leuk uit. De grotere moet nog gevuld worden en dan kan hij aan een deur gehangen worden. De vulling voor de mannekes komt uit de zakjes van de zakjeskrans. Daar was ik ernstig op uitgekeken en dus wordt hij afgebroken. De vulling komt goed van pas en de stofjes worden eerstdaags voor iets anders gebruikt. Ze waren destijds toch al voor een ander project bedoeld.
From the latest Quiltnieuws, our guild magazine, I made some santa's. I am not a big fan of santa but because he looks a little like our Sinterklaas I made some. Just to get the hang of sewing again. They look quit nice.En nog een poppendekentje gemaakt voor mijn Marijke. Marijke is een grote schildpad pop, die ik kreeg toen in 4 of 5 jaar was. Er is intensief mee gespeeld, door mij en later door mijn kleine nichtjes omdat de pop bij mijn moeder was achtergebleven toen ik uit huis ging. Ze is echt toe aan een opknapbeurt en eerstdaags gaat ze naar de poppendokter en daarna krijgt ze mooie nieuwe kleertjes en natuurlijk een eigen quiltje.
Het quiltje is bijna af. Was een goed oefenproject.
Then I made a doll quilt for Marijke, my doll that I got when I was 4 or 5 years old. I played with her very very much and so did some of my nieces. Now she deserves to be restored, new clothes and a little quilt of her own. The quilt is almost finished and was a good object to practise sewing again.


Jullie hebben vast wel allemaal gehoord en gezien wat er in winkelcentrum Het Loon in Heerlen gebeurt. Hier en hier  kun je er nog het e.e.a. over zien en lezen. Wat jullie niet weten is, dat wij een aantal maanden geleden toen we op zoek waren naar een appartement hebben overwogen daar een appartement te huren. Het zijn mooie woningen met een schitterend uitzicht en natuurlijk veel winkels vlakbij. Om diverse redenen hebben we er vanaf gezien en gekozen voor het appartement waar we nu wonen. Er moet toch echt een hogere macht zijn, die ons beschermd heeft. Stel je voor, de laatste doos is nog niet uitgepakt of we hadden weer moeten verhuizen. En dan ook nog misschien met achterlaten van dingen. Het is me niet duidelijk of de bewoners hun huisraad ook nog mogen ophalen. Dinsdag na de do-bee wilde ik nog even wat boodschappen in Het Loon doen, maar het stikte er van de politie, brandweer en mannen in gele pakken, die druk in de weer waren de parkeerplaats af te sluiten met lint. Het was er zo'n hektisch gedoe dat ik dacht dat er een aanslag was geweest of dat men een bom had ontdekt of iets dergelijks. Ik werd doorverwezen naar de achteringang. Daar waren een aantal winkels nog wel toegankelijk maar boven, waar ik moest zijn was de toegang afgesloten. Een van de agenten vertelde me dat er instortinggevaar was. Dat het zo erg was, had toen nog niemand in de gaten. Zwaar geirriteerd ben ik naar huis gegaan. Mopperend omdat er in Heerlen weer eens wat mis was. Maandenlang was het centrum amper toegankelijk doordat er weer rotondes aangelegd moesten worden en net vorige week waren de wegen weer geopend. En nu dit! Ik voel echt mee met de winkeliers, die nu net de belangrijkste maand van het jaar missen en met de bewoners, die over het algemeen al wat ouder zijn en dachten daar heerlijk comfortabel te kunnen wonen. Het zal je maar gebeuren. Afschuwelijk toch.

Oh ja, de sokken zijn ook af. Maar liefst drie paar!
The socks are also finished!

 


Een gezellige surpriseavond voor iedereen die vanavond Sinterklaas viert. Pas vooral op, dat jullie niet in Spanje terechtkomen!

20 comments:

Annelies said...

Vast een hogere macht die ervoor gezorgd heeft dat je er niet bent gaan wonen.
Hele fijne avond !

Inge said...

Leuk, daar ben je weer!
Het heeft zeker zo moeten zijn dat jullie niet voor dat appartement hebben gekozen. Pfieuw, wat een geluk.
Kekke sokken heb je gebreid, ze zijn vast en zeker lekker warm.
Jij ook een fijne avond hè!
Oh vergeet ik het nog bijna te zeggen, leuk miniquiltje ben je aan het maken
En weet je wat? Hier klettert de regen tegen de ramen en is het om vier uur 's middags bijna donker, maar oh heerlijkheid, binnen is het warm en gezellig. Ik ga daar zo een logje over schrijven.

Groetjes,
Inge

AnitaS said...

Wat een geluk dat jullie een ander mooi plekje hebben. Hier geen zon hoor, de ene bui naar de andere. Maar dat geeft niet want binnen is het gezellig en warm. Mooie is je quiltje jen je mannetjes. Fijne avond.

Francien said...

Alles gebeurd met een reden denk ik dan maar Jossie....jij hebt zo te lezen je "cadeautje" als gehad voor Sinterklaas...een goede intuïtie als het er op aan komt...je sokken zijn prachtig....hier is het ook niet veel met quilten afmaken...ik ben er twee begonnen..kleintjes voor de Kerst voor aan de muur...één met de prachtige stofjes die ik van jouw gekregen heb en één waar ik in september aan begonnen ben en die het verst gevorderd is maar ik kom er maar niet toe het af te maken....en ik ben niet eens verhuisd...lol... dus ze zullen beiden wel voor de volgende Kerst zijn...ook o.k hoor...gewoon lekker prikken als we zin hebben toch?! fijne avond ...groetjes Francien.

quilting Jeannet said...

Nou, het is een heel verhaal Jossie, ik herken je koudwatervrees, ik had het ook toen met de knie, toen heb ik een tijd niets kunnen doen en dat was heel gek, ik dacht dat ik het niet meer kon, ben met een zeer simpel poppenquiltje weer begonnen, en de laatste quilt is ook erg simpel met die stroken. Het komt weer, ook bij jou straks. In elk geval heerlijk dat je je eigen plekje weer hebt, rustig aan, het komt zeker terug de inspiratie. Wat een gedoe daar in Heerlen joh!!

Lida said...

Nou heb ik zo mijn best gedaan om mee te mogen naar Spanje en nu komt hij niet! Ach dan blijf ik maar hier! Ja koudwatervrees zal er best zijn na zoveel tijd, maar gewoon beginnen is de enige remedie en dat schattige poppenquiltje lijkt mij het juiste medicijn! Ja ik moet ook steeds aan al die zielige mensen denken,net geïnstalleerd en nu allemaal eruit moeten en dat met de feestdagen, hoop dat iedereen goed verzekerd is! Sterkte,
Lida

martine said...

Wat een geluk dat je daar niet bent gaan wonen.
Vind het zo triest voor de mensen die de dupe zijn.
En dat niet op gang kunnen komen ............... denk dat ik dat ook zou hebben na een verhuizing.
Maar je quiltje voor pop is mooi beginnetje.
Groetjes.

pauline said...
This comment has been removed by the author.
Anita - Vlijtige Handjes said...

Nice Socks!!!Heerlijk warm. Ja vreselijk wat er bij jullie gebeurd. Je verwacht toch eigenlijk dat dat niet meer kan gebeuren. We bouwen dammen die de kracht van de natuur aankunnen en een winkelcentrum op het droge staat op instorten. Het is trouwens wel een bewijs dat het buikgevoel weer goed gewerkt heeft.
Doe het rustig aan begin klein en je voelt het binnenstromen.
groetjes Anita

Hennie said...

Wat fijn dat je weer aan iets quilterigs toe bent, je kerstmannetjes hangen er mooi bij ! ! !
Heerlijk warme gebreide sokken. Kregen we nou een hééél streng winter of toch niet, nou ja we zien het wel, deze sokken komen vast goed van pas.
Wat een mazzel dat jullie niet voor die flat gekozen hebben.

Groetjes Hennie.

Guusje, said...

Daar kan ik het helemaal mee eens zijn met die hogere macht. Gelukkig dat jullie daar niet zijn gaan wonen. Je hebt weer erg leuke dingen onderhanden en ach het komt vanzelf wel weer goed.

Klaske said...

Wat zijn je kerstmannen grappig,Jossie! En die sokken zijn prachtig, ik heb dit jaar ook 3 paar gebreid en ik hou het nu even voor gezien....
Gelukkig maar dat jullie daar geen appartement hebben gehuurd!

GRANNY'S HOUSE said...

Je moet er inderdaad niet aan denken dat jullie daar een appartement hadden gehuurd, brrrr.
Je bent weer lekker bezig, de kerstmannetjes zijn schattig, je poppenquiltje zal dat ook worden en je sokken, mmmm lekker warm.

Groetjes
Ines

Cisca said...

Wat een leuk rekje is dat en wat een leuke kerstmannetjes zijn het geworden. En wat een geluk, dat je daar niet bent gaan wonen, wat een ellende, hè!
Groetjes, Cisca

Narelle said...

Your little Santas look very sweet hanging in the window.
Happy Sewing

Anonymous said...

Ik heb aan je gedacht toen er hier op TV over dat instortingsgevaar werd gesproken. Erg, héél erg voor alle betrokkenen!
Je bent een tweede beginner nu, klein beginnen, Marijke krijgt al zeker een mooi quiltje!
En die sokken zien er geweldig uit! Knap!

Marie-José H said...

Ja, het is wel een hele toestand in het Loon. Maar goed dat je daar niet bent gaan wonen. Had je nog langer niet kunnen quilten. Je sneeuwpopjes zijn simpel maar doeltreffend. En je sokken vind ik geweldig. Misschien ga ik toch nog ooit eens overstag?

Kiekplaotiesenzo said...

Zit vol bewondering naar die prachtige sokken te kijken!! super,

Simone de Klerk said...

Wat een schattige kerstmannetjes!!! En dat rekje is ook erg leuk. Heb je dat bij jouw in de buurt gevonden.
Nou zeg, wat een geluk dat jullie niet voor de flat bij 't Loon zijn gegaan. Nu hebben jullie ook fijne winkels in de buurt en het ligt mooier met het plein, vind ik.
Marijke boft maar, op die leeftijd nog zo een mooi dekentje te krijgen :o)
Fijn weekeinde!

Simone de Klerk said...

PS: mooie sokken! Ik heb net een paar van mijn zus gekregen ... in het ... (niet blauw ;o)