10 April 2013

Mandjes

Woensdag: hier op het plein marktdag en voor de quilters mandjesdag. Past eigenlijk best goed bij elkaar. Ik heb al een paar weken geen  mandjes laten zien. Heb er ook niet veel aan gedaan. Ik heb weer even een mandjesdip. Ik heb er niet veel zin meer in want ik raak er steeds meer van overtuigd dat met de hand patchen niets voor mij is. Laat mij maar lekker met de machine razen. Dat is nauwkeuriger en sneller. Ik heb alle stukjes voor de mandjes met hetzelfde sjabloon en met dezelfde stift getekend, keurig op de lijnen genaaid en dan nog klopt er geen hout van. Past het links, klopt het rechts niet, past het boven, hou ik onder een stuk over, zet ik een baan aan elkaar, trekt hij aan alle kanten. Misschien heb ik een huisspookje dat steeds de boel verziekt. In ieder geval probeer ik de boel nu passend te krijgen en dan ga ik ermee stoppen. Met alle mandjes die ik nu heb kan ik een quilt van plm 110 x 110 maken. Een leuke maat voor een tafelkleedje of wandkleedje. Begrijp me niet verkeerd. De mandjesquilts vind ik nog steeds hartstikke leuk maar de weg naar de quilt is me te hobbelig dus neem ik maar de kortste weg!

 
Eens even gaan zien wat de andere mandenmakers deze week hebben gedaan. In de rechter kolom staat een lijstje met deelnemers.
 

17 comments:

GRANNY'S HOUSE said...

Bij mij is het juist andersom, met de naaimachine is het voor mij niet te doen, terwijl het op de hand juist heel nauwkeurig is.

Groetjes Ines
Ines

Rina said...

Wat een schitterende quilt wordt dit. Ik snap dat je hem nu afrond en aan een ander project verder werkt, wat dichter bij jou ligt. Wat jij hebt met hand werk, heb ik dus met het machine werk. Heel herkenbaar dus.

sylvia said...

en ik heb het met allebei.........grrr....maak de blokjes van de Farmers Wife met de hand omdat dat nauwkeurig zou zijn. Not!! Kom na het helemaal in elkaar zitten van het blok een halve centimeter te kort!! Hoezo nauwkeurig? Kan me dus voorstellen dat jij ook baalt dat het niet past!!!

Annelies said...

Ik vind het zelf heerlijk werken met de hand. Werk zelf nooit om een sjabloon heen, want dan heb je er zo weer een maar millimeter bij.

AnitaS said...

Ik begrijp het helemal. Ik ben ook een machine mens.

Carin Wijnand said...

En ze zijn zo mooi!
Dit is dus een hele leuke top!

hetty said...

Love your baskets, Jossie!

Anonymous said...

Mooie mandjes ^^

Wilma Kuin said...

Knappert!! Met d enaaimachine,.. dan zit het bij mij zo schots en scheef,...

Linda said...

Your baskets are beautiful. Such hard work but amazing results.

Phebe and Jane said...

Jammer van de mandjesdip, maar 110 bij 110 cm is toch echt een mooie maat. Zelf ben ik meer van met de hand werken.
Groetjes,
Marian

ria vogelzang said...

Je moet idd gewoon doen wat bij jou past.
Een ander kan dat niet bepalen...
Het is wel een prachtje geworden, zeg!

KijkDaarIs said...

Het zijn wel héél erg leuke mandjes!1
Maar als je er niet met plezier aan werkt...zou ik ook stoppen en lekker doen waar jij je fijn bij voelt..;0)
Hele fijne dag

Narelle said...

Your baskets look amazing!

Juicybear said...

Je hebt in ieder geval een stel mooie mandjes bij elkaar gemaakt. Ik ben net andersom ik naai liever en beter met de hand dan met de machine terwijl ik toch coupeuse ben. Maar ja zo zie je maar ieder zijn eigen ding.
Groetjes Anneke

Juicybear said...

Je hebt in ieder geval een stel mooie mandjes bij elkaar gemaakt. Ik ben net andersom ik naai liever en beter met de hand dan met de machine terwijl ik toch coupeuse ben. Maar ja zo zie je maar ieder zijn eigen ding.
Groetjes Anneke

Peg - Happy In Quilting said...

LOVELY JOSSIE...