24 January 2010

3 Finishes en een beetje Antique Quilt

Tijd om weer eens te laten zien waarmee ik deze maand zoal bezig ben geweest. In tegenstelling tot de meeste mensen hou ik van de winter, ik heb dan zoveel meer energie dan in de zomer en dus kan ik nu uren doorbrengen in mijn naaikamer. Muziekje aan, lichtje aan, verwarming aan en mijn machientje lekker laten snorren, af en toe een blik werpend op de grauwe buitenwereld. Nu de sneeuw weg is, ziet het er buiten maar armetierig uit. Dus de blik maar snel op binnen richten.

Time to show what I have been doing the last few weeks. Unlike most other people I love winter. I have so much more energy than during the summer. So I spent a lot of my time in my sewing room. It looks dull and dark outside now that the snow has gone. So the best thing is to concentrate on my lovely and colourful fabrics.

Voor de OPAM challenge 3 afo's. Twee paar slofjes, 1 paar voor Yvonne (die met de beentjes) en 1 paar voor mij. Nu weten we zeker dat we tijdens onze volgende challenge geen koude voeten zullen hebben. Die van Yvonne tonen de werkelijke kleur. Beide paren zijn van hetzelfde garen gebreid.


For the OPAM challenge I have 3 finishes, two pairs of knitted booties, a pair for Yvonne (the ones with the legs) and a pair for me. So now we are sure to keep our feet warm during our next challenge.

En van de restjes van het kinderdekentje heb ik een poppendekentje gemaakt. Lijkt me zo leuk als Maja over een tijdje met poppen gaat spelen om voor de pop hetzelfde dekentje te hebben als voor haarzelf. Is het geen droppie geworden? Ben er zelf heel tevreden over.
From the scraps of the babyquilt I made a doll quilt. I thought it would be nice for Maja if she and her doll have identical blankets. I know it is a bit early to think that but don't babies grow up too fast?

En dan heb ik ook de Antieke Quilt weer eens uit de doos gehaald. D.w.z. het middenstuk en de stofjes. Verder was ik nog niet gekomen, vooral omdat ik de sterren niet wilde maken. Ik ben niet zo'n 'handwerkster' en het lukte maar niet om de sterren op de machine te maken terwijl ik voor de SBS wel zo'n ster op de machine gemaakt heb. Maar goed, ik vervang de sterren door een soort bloemen of windmolen of hoe het blok mag heten. De quilt wordt dan wel wat minder scrappy, maar van de andere kant wel wat persoonlijker. Nu alleen maar hopen dat het er in werkelijkheid goed uit gaat zien. Zeven blokken zijn nu af.

Last week I also took the Antique Quilt (or rather the centre piece and the fabrics) out of the box. I did not want to hand piece the stars and have been thinking a long time what other block would be useful. I decided on a sort of flower or wind mill. I hope it will look OK in the quilt. It will be less scrappy and I hope it will give the quilt a nice personal touch. So far I finished 7 blocks.

21 comments:

katrien said...

Hé je AQ zal wel leuk worden met jou blokjes.

Handmade by Mai said...

Leuk die sokken, die had mijn oma ook (hihi). Het poppenquiltje is zeker een dotje, waar heb je die schaapjes van. Te gek dat je weer met de AQ bezig bent. Na de sterren kun je hart ophalen op de machien en het weer is je deze week gunstig gezind, want het wordt weer koud!!!!!

Yvonne aka sommeke said...

Hihi, mijn beentjes met slofjes op jouw blog!
Maja weet het nu nog niet maar zal later zeker en vast blij zijn met dat lieve poppendekentje!
En ik denk dat je windmolentjes (kaleidoscoop?) perfect passen in de antieke! 7 klaar, dat is toch 1/4 af hé!

Daniëlle said...

Toch helemaal niets mis mee om de sterren te vervangen!! Het is tenslotte jouw AQ!! Schattig het poppenquiltje en van koude voeten heb je geen last, lekker gewerkt alles bij elkaar!! Mooie avond nog!

Annelies vdB said...

Wat een heerlijke sokken met dit weer.
Veel succes met je AQ.

Erna said...

Heerlijk die lekkere warme sokken. En wat leuk je AQ met aparte blokjes zo geef je er je eigen draai aan. Groetjes, Erna

Robyn said...

Oh Jossie all beautiful progress!
Love the doll quilt and the gorgeous socks...they do look warm and love the colours!!
..and I like the block you've chosen...I bet it's perfect!

Peg - Happy In Quilting said...

The booties look very warm and comfy....the doll quilt is very cute, love the sheep....well done on the finishes Jossie...Peg OPAM 2010

Marie-José H said...

Volgens mij zijn er meer die de sterren een ramp vinden want er komen steeds meer variaties. Maar wel leuk dat je het weer hebt opgepakt.
Je hebt een plaatje van een poppendekentje gemaakt echt enig.

Johanna Zweden said...

Wat een heerlijke warme sokken,
Leuk je quiltje,
Succes met AQ,
Als je van de winter houdt wil je dan mijn buurvrouw worden, dan kunnen we samen lekker quilten (smile)
Ik heb ook geen hekel aan de winter alleen duren ze me hier te lang in Zweden, en je ziet niemand in die maanden zijn allemaal in winterslaap.
Gr Joke

Mirjam said...

Wat een leuk poppendekentjes is dat geworden zeg!

Guðrún said...

The sheep on the quilt are cute.

Francien said...

Hartstikke leuk worden die windmolens en ze zullen prachtig staan in je AQ..juist leuk als je er een beetje je eigen draai aan geeft...zoals je al schreef.. een personal touch...en ik zag ook je prachtige June Tailor snijmat...wat een beauty..lijkt me hartstikke handig die verschillende patroontjes...
groetjes Francien.

Guute said...

Prachtige slofjes! Misschien kan Yvonne ze wel aanhouden als we nog eens het bed delen. Dan hoef ik haar koude voeten niet te voelen.
En bij de antieke is het knelpunt prachtig opgelost!

Anita said...

Ik zie dat je ook met de OPAM meedoet. Je hebt al heel wat gedaan. Ik vind de sokken mooi. En dat je de AQ anders doet, het is toch jouw quilt.

Francien said...

Jossie zou ik mogen weten waar je de mat gekocht hebt??..ik heb net op de site van de June Tailorshop gekeken en die verkopen hem ook alleen verzenden ze hem niet naar Nedreland...jammer!!Bedankt voor je moeite alvast!!
groetjes Francien.

Annemiek said...

Goed bezig zeg! Bij mij werkt het andersom: ik zak helemaal in deze tijd van het jaar en wil alleen maar slápen...!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Shirley said...

als Mohammed niet naar de berg wilt komen, dan komt de berg wel naar Mohammed, en zo is het ook met die antieke quilt. Als de sterrenrand je afremt omdat ze niet makkelijk of leuk zijn om te maken, dan pas je de rand aan naar iets wat je welligt. Ik vind het een top oplossing, stom da tik daar niet aan heb gedacht, ik zit nog bij te komen van die rand LOL.

Willie said...

Hallo Josse , ik moet mij bij je verontschuldigen dat ik een poosje niet op je blog ben geweest.Ik had mij net als jij ook heerlijk terug getrokken in mijn domein. En heb ook eerst mijn kleed afgemaakt.
Je heb trouwens een lief poppendekentje gemaakt, maar je sloffen zien er ook lekker warm uit.

Simone de Klerk said...

Leuk, de sloffen die je voor Sommeke en jezelf hebt gemaakt. Ik voel de heerlijke warmte al, met opnieuw sneeuw buiten. Ik ben het een beetje beu.
Het quiltje met de restjes is een dotje. Die schaapjes zijn zo leukE
Mooi, je nieuwe blog layout.
Fijne vrijdag!