01 November 2009

Challenge SBS

En alweer is het de eerste van een nieuwe maand en tijd om wat vooruitgang te tonen wat de challenge met Sommeke betreft. Deze keer was wat mijn project betreft de wet van Murphy van toepassing. DH en ik wonen bijna een maand in het huis van onze jongste DD en vriend om op katten en huis te passen terwijl zij op vakantie zijn. Jullie willen niet weten wat ik allemaal heb meegezeuld om me 4 weken lang volledig aan de challenge te wijden. Thuis nog blokken uitgeprint en hier dus tussen de uitstapjes door, blokken gemaakt.
Het zijn er zes geworden. Ik had ook weer 9 blokken aan elkaar willen zetten en quilten, maar was de affo blokken, het borduurgaren en de tussenvulling vergeten! Naaimachine en borduurmachine had ik wel meegenomen. Maar vrijdag moest ik toch naar huis om wat dingen te doen en naar onze maandelijkse bee te gaan, en dan zou ik alles wat ik vergeten was wel meenemen. Zo gezegd zo gedaan. Gisteren wilde ik dus de sashings aan de blokken zetten, ze aan elkaar naaien en quilten. Alles stond klaar om te beginnen, maar............ik kon de gesneden sashings niet meer vinden. Ik wist zeker dat ik alles had ingepakt. Alle tassen en koffers binnenste buiten gekeerd, geen zakje met sashings....... De stoom kwam zowat uit mijn oren. Na een potje thee afgekoeld en fris genoeg om in EQ5 blokken op te zoeken, te tekenen en uit te printen. Dan maar meer blokken maken en thuis de rest maar doen. Tja, en dan die wet van Murphy he. Ik moest de printer van DD op mijn laptop installeren en kon de installatie cd niet vinden. Dochter zit ergens in de rimboe en kan niet op mijn sms-jes reageren. En hier zit ik dan met mijn schamele score voor deze maand.En ik heb nog maar twee uitgeprinte blokken bij me. Wat een toestand en wat een teleurstelling. Nu ga ik zeker de einddatum niet halen want we zijn pas half november weer thuis. En weer even 400 km hen en terug rijden is ook wat veel van het goede:-((( Ik weet zeker dat Yvonne het er beter vanaf gebracht heeft. Ik ga snel kijken. Gaan jullie mee?

And again it is the first day of another month and time to show what I did for the challenge with Sommeke This time Murphy's law played a big part in my sewing. DH and I are staying in our youngest DD's home to look after cats and house. You wouldn't believe if you saw what I took with me to prevent boredom and to work hard on my challenge. I made 6 blocks and then Murphy's law took over. I forgot the finished blocks, the batting and the embroidery threat. But since I had to go home last Friday to take care of a few things I could take those missing things with me. So far so good, but when I wanted to sew the sahings to nine blocks to assemble and quilt them I could not find the sashings. I looked in every bag, box and suitcase (and that's a lot!) but could not find the plastic bag with sashings. After a calming pot of tea I decided to look up and draw more blocks in EQ5 and sew as many blocks as I could. And there were Murphy and his law again. I couldn't find the installation CD to install DD's printer on my laptop. DD is somewhere in a jungle where there is no mobile phone coverage, at least not untill Monday. And here I am disappointed with a lousy 6 blocks to show. I am sure Yvonne did much better!

31 comments:

aussiequilter said...

This regularly happens to me too! lol ! Just love the blocks you have made-the colours are gorgeous cheers teri

Yvonne aka sommeke said...

Aâââârgh, die Murphy!
Maar Jossie, 6 blokken is toch niet niks hoor. En jouw blokken vragen ook meer werk. Ik vind het dus een superscore en ik zie 6 keurige blokken!
Niet opgeven : we hebben nog 2 maanden! We kunnen het! WE KUNNEN HET!

quilting Jeannet said...

Ohh, Jossie, wat een herkenbaar verhaal.....het zou zo maar mij kunnen overkomen, en die wet van Murphy weet ik ook al alles van. Ik was deze week een voering van een tasje kwijt, en ik wist zeker dat ik hem gesneden had, overal zoeken, piekende haren, beest zocht al snel een ander onderkomen....nieuwe voering gesneden, had ik hem per ongeluk meegenaaid met het doorquilten van de voorkant........Pfftttt

groetjes, Jeannet

Guute said...

Ahwel Jossie, je maakt gewoon mee wat iedere quiltster meemaakt! Bazielke, mijn speldenkussentje, was ik ook 'kwijtgeraakt' in Poperinge maar toen ik nog eens heel goed ging zoeken (en dat had ik al gedaan) kwam mijn muisje toch te voorschijn uit een donker hoekje van mijn tas. En 't moet gezegd: jouw blokken zijn prachtig!!! En die van yvonne zijn veel gemakkelijker te maken (oei, nu zal ik van het zweepje krijgen)

Elly (creatieveling Elly) said...

Tja, de wet van Murphy, zeeeeer herkenbaar. Misschien kun je als je straks thuis bent toch een inhaalsprint halen. Je weet nooit wat mogelijk is.
Succes en een fijne zondag
groetjes Elly

Marie-José H said...

Nou na al dat gedoe toch nog deze hoeveelheid produceren dan mag je met recht tevreden zijn in mijn ogen. En ach, nu patroontjes uittekenen scheelt je straks ook weer tijd.

GRANNY'S HOUSE said...

Heel herkenbaar, mooie blokken zijn het weer geworden.

Groetjes
Ines

Klaske said...

Hier ook heel herkenbaar, maar ik vind 6 blokken een goede score, Jossie!!!!! Zo nu gauw kijken of Sommeke ook zoveel gedaan heeft!

Simone de Klerk said...

Jeetje Jos, wat vervelend. Denk je dat je het allemaal goed georganiseerd hebt, heb je nog de helft niet mee. Wat vervelend. Is er niemand die het voor jou kan doen en het je dan opsturen?
Geniet van de rust en de schoonheid van een heel andere omgeving en dan maar een paar maanden later de blokken klaar.
Je zes nieuwe blokken zijn overigens erg mooi. Zou je nog bijna vergeten.

Fijne dagen en geniet!!!

Annelies said...

Je wil niet weten wat ik soms mis als ik in Frankrijk zit. Alles goed voorbereid en dan toch...
Mooie blokken hoor !

marleen said...

goed bezig ja kan gebeuren van alles vergeten.hop naar de volgende
maand.

Anita (Sniet) said...

Hoi Jossie,

Complimenten voor je foto's op je nieuwe blog. Je challenge met Yvonne wordt ook mooi. Wat betreft Murphy. Kun je op internet de installatie voor de printer niet downloaden? Zit er geen quiltster in de buurt die het voor je kan printen? Als je in Brabant bent wil ik het graag voor je printen.
Succes.

Martine said...

Je kunt de printer ook zonder installatiecd installeren :)
Printer aanzetten, aansluiten op computer en via het configuratiescherm de computer zelf laten zoeken onder de knop 'printers'. Suc6.

katrien said...

Toch 6 mooie blokken erbij zou ik zeggen.

Diane said...

Murphy's Law is very prominent in my sewing room. I went to a retreat one time and forget to pack thread.
Diane in Florida

Margeeth said...

Oh wat een schitterende kleuren heb jij voor je sbs. Ik word er helemaal jaloers van en zou bijna zelf nog een keer beginnen (heb van de mijne alle blokken af en de quilt op 2 rijen na in elkaar).

conny's quilts said...

Je blokken zijn prachtig, en heel herkenbaar dat gezoek naar iets waarvan je weet dat je het bij je zou moeten hebben, frustratie....je kunt ook overwegen niet alle blokken te gaan maken.......een kleinere SBS is toch ook mooi??? Of er gewoon een jaartje aan vastknopen...

Krekeltje said...

6 van zulke blokken, dat is geen kattepis hoor, wel balen dat Murphy bij jouw aan de deur kwam. Meestal weet hij mijn huis feilloos te vinden, vooral tegen de tijd dat ik aan het koken ben.

Lida said...

Hoop dat je weer bij gekomen bent van de schrik en je weer stevig op je stoel zit, jij tobben en zij zo'n berg scoren, het is niet eerlijk!LOL!! Maar gewoon even de sloffen erin zetten en je hebt nog 6 weken thuis, dus sterkte en succes met de eindsprint! Groetjes
Lida

Dorine said...

Heerlijk zoals we soms bezig kunnen zijn.
Ik was in de vakantie ook mijn hexagonlap vergeten, maar ik heb het aandgedurfd om die door ddil op te laten sturen.
Oh wat was ik blij toen hij gewoon aankwam en ik verder kon.
succes met alles Dorine

risja said...

Je blokken worden erg mooi, maar balen dat je de rest niet bij je hebt.
Kan gebeuren, veel succes verder.

Anita said...

Volgens mij is bij iedereen Murphy een zeer ongenode gast. Maar ik vind de blokken die je wel af hebt heel erg mooi. Gewwon doorgaan en niet een te strakke deadline nemen.

Inge Slaats said...

Ach Jossie, wat een ellende. Ik zou de hele boel in een hoek smijten, maar nee dat kan niet hè. Je hebt een deal met Yvonne.
Nou zet em op hè, het komt vast goed (een keer) en deze blokken zijn in ieder geval weer helemaal mooi!

Isabella said...

Toch weer 6 blokken af, dat is beter dan niets.

Johanna Zweden said...

Wat een prachtige kleuren heb je voor jou blokken gebruikt. Ze stralen je tegemoet!
Niet bij de pakken neergaat zitten hoor!
Kan iemand die met dat project bezig is, je niet even een paar kopieën opsturen!! zodat je verder kan!
Gr Joke

Ingrid. said...

'k Kom er net vandaan ; dat waren flinke stapels...
Jij ook succes met de rest.
Fijne dag , groetjes van Ingrid.

Willeke said...

Wat heb je een schitterende kleuren gebruikt voor je blokken! Echt schitterend!
groetjes,

Kieny The Dutchlady said...

Je mag dan wel niet veel blokken gemaakt hebben maar die je gemaakt hebt zijn wel heel mooi!

Hennie said...

Nou zes blokken is toch niet mis hoor, ze zijn prachtig geworden.

Hennie said...
This comment has been removed by the author.
Quibi said...

Ha Jossie, gewoon doorgaan hoor! Het wordt zooo mooi!