03 January 2010

Yippieeee, 1e finish 2010!

Opmerking/remark
Ik wil nog even vermelden, dat de blokken die ik heb gemaakt zijn gedownload van de Sylvia's Bridal Sampler. Later zijn ze aangepast en uiteraard geldt, dat wanneer je vanuit het boek werkt, alle blokken kloppen. Ik vind het nog steeds een prachtige quilt en wie weet in de toekomst................!
The blocks I made were all downloaded and printed from the site of Sylvia's Bridal Sampler. If you work with the blocks from the book or draw them yourself then of course they are perfect. It is a beautiful quilt and the book is wonderful. Most quilters enjoy making this quilt. And I never say never..........so who knows in future.

Eindelijk is het ei gelegd. Het is maar goed dat kippen er niet zoveel moeite mee hebben want dat zou een hoop gekakel geven.
Maar hier issie dan de quilt zonder naam! Precies 3 jaar geleden begonnen met een groep quilters die de Dear Jane of de SBS gingen maken. De groep is doodgebloed maar menigeen is gewoon doorgegaan. Deze quilt zou dus een SBS worden, maar na opmerkingen van andere quilters dat de maten van sommige blokken niet klopten, heb ik de blokken die toen af waren gemeten. En er zat inderdaad nogal wat verschil in. De officiele maat van de blokken was 6 inch, maar er waren blokken van 5 3/4 inch en zelfs 2 blokken van 6 1/4 inch. Die verschillen zijn niet op te vangen, dus geen zin meer in de SBS. Die verdween in de kast. Yvonne had ook zo'n overjarig project liggen en geen zin om er aan te werken. In een van onze nachtelijke mailuurtjes hebben we toen besloten om onze monsters samen te bevechten. En met veel zuchten, steunen, mopperen en elkaar weer oppeppen is het gelukt. Dank je wel Sommeke voor je luisterend oor c.q. lezend oog en vooral voor aanmoedigingen. Zonder jou zou het ding nog ergens in de kast liggen. Het zou jammer zijn geweest van de stofjes, die ik nog altijd mooi vind.
De quilt is geen SBS geworden. Ik was van begin af aan al van plan om alleen de paper piece blokken te maken. Toen er zoveel blokken niet klopten, heb ik die in EQ5 nagetekend en opnieuw gedaan op een maat waarbij ik met wat trek- en duwwerk aan alle blokken de boel redelijk passend zou krijgen. Maar vorige week bij het in elkaar zetten van het laatste deel, waren er toch weer blokken, die er niet tussen wilden passen. Dus weer losgehaald en nieuwe blokken opgezocht in EQ. Deze blokken wijken af van de originele SBS blokken, vandaar dat ik deze quilt ook geen SBS wil noemen. Bovendien omdat ik met hoe langer hoe meer tegenzin eraan werkte, heb ik nog meer blokken laten vervallen. Het zijn er dus minder dan de helft geworden. Maar goed, het ding is gelukkig af en DH vindt hem prachtig. Hij mocht hem dus even vasthouden voor de foto!

Finally the challenge quilt is ready. Exactly 3 years after I started the project with a group it is a quilt! I only wanted to make the paper piece blocks so never intended to make the whole quilt. After finishing about 20 blocks I found out through other quilters that the measurements of the blocks were not accurate. The original size of the blocks is 6 inch but some of them were only 5 3/4 inch and a few others were 6 1/4 inch. No way to use them in one quilt and the blocks disappeared in a closet. Yvonne also had a very very very slow project in her drawer so we decided to tackle our monsters together. I am really grateful to Yvonne for without her I would never have picked up this project again. It was a lot of trouble and work I had to go through but it is finished and I feel relieved. I still have no name for it for I don't want to call it SBS because there are not many original blocks left and the longer I worked on it the more blocks disappeared. Now there are less than half of the amount of SBS blocks left.


I told in my last post that the quilt was obstinate untill the last stich. Well here's proof!


Ik zei al eerder dat de quilt dwars lag tot de laatste steek. Hier het bewijs. Gisteren tijdens het meanderen, maar ik zag het vandaag pas bij het vastzetten van de bies.

Some details
Een paar detailsWegevertje
Omdat de quilt veel kleiner is geworden dan aanvankelijk de bedoeling was heb ik nog redelijk veel stof over. Hiervan ga ik kussentjes maken. Maar het lijkt me ook leuk om een pakketje samen te stellen met lapjes van de kleuren die nog over zijn en dat te verloten onder de trouwe supporters, die in het verleden een reactie hebben geplaatst op de challenge postings en me hebben aangemoedigd of met het zweepje hebben geknald. Dank zij jullie en Yvonne heb ik het niet gedurfd om de quilt weer in een hoek te smijten! De stofjes zijn allemaal uit de Moda Botanicals en de Moda Marbles serie. Als je er geen belangstelling voor hebt, laat het me dan even weten.
A little give away
Because the quilt is much smaller than I planned at the start there are many fabrics left of which I am going to make some pillows. But I also want to give away a package with 5 x 5 inch pieces of each left over colour. Everyone who commented on the challenge postings and cheered and encouraged me is in the draw unless you let me know that you don't want the fabrics. They are all from Moda Botanicals and Moda Marbles series.

45 comments:

Klaske said...

Hallo Jossie, je ding is prachtig geworden, je weet het hé, dat zijn mijn kleurtjes wel. Vind het geweldig dat je het "ding "hebt af gemaakt,vooral omdat hij je erg tegen stond. Maar je hebt eer van je vele werk, hoor Jossie.Mijn complimenten!

ria vogelzang said...

Ondanks al de tegenwerkingen die je ervaren hebt, is de quilt toch heel mooi geworden! Een plaatje om te zien!
En echt een compliment voor je vastberadenheid, want menigeen had het gewoon opgegeven.....! Super!
Groetjes en nu maar genieten, toch?

Yvonne aka sommeke said...

Jaaaaaaa! Zie je wel dat het lukt! En zelf zie je alle foutjes maar wij zien die niet. Dus niet meer zoeken naar foutjes en gewoon genieten van je Affo! Hij is PRACHTIG, SCHITTEREND, SUBLIEM, KNAP, VERSCHRIKKELIJK MOOI en vooral : hij is AF!
Dikke, dikke complimenten Jossie!
En jij bent zeker ook bedankt, zonder jou lag dat kreng van mij nog in de kast!
Yes, we hebben een Affo!

Elly (creatieveling Elly) said...

Yes, het is je mooi toch maar gelukt. En wat is ie prachtig geworden. Nu kun je eindelijk met een gerust hart aan iets anders beginnen (of toch weer een challenge?).
Fijne dag en geniet van deze affo.
groetjes Elly

Isabella said...

Je quilt is prachtig geworden, de kleuren zijn mooi en je hebt hem echt geweldig doorgequilt. Nu kun je alle ellende vergeten en gaan genieten van je mooie affo.

Marie-José H said...

Ondanks alle tegenslag is het eindresultaat echt prachtig. De stofkeuze en quiltwerk maken het totaal heel bijzonder.
Mmm, door je kritiek op de patronen van de SBS, krijg ik wel wat bedenkingen voor het eventueel maken ervan.
In elk geval ben jij 2010 wel goed begonnen op deze manier.

Daniëlle said...

OHHHH Jossie, dat is meer dan geweldig mooi geworden!!! Moet toch een heerlijk gevoel zijn zo vroeg in het jaar al een AFFO en wat voor 1!!! En mocht je verloten gaan dan hou ik mij aanbevolen hoor! Mooie dag vandaag en lekker van je quilt genieten!! XXXD

Anonymous said...

Wat een geweldige prestatie en wat zul je later, als de herinneringen aan "de worsteling" vervaagd zijn", met veel plezier de quilt bekijken en tegen jezelf zeggen: "dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen!"
Groetjes,
Els Godfroij

liesbeth a said...

Een ontzettend mooie quilt. Kan goed begrijpen dat je man hem mooi vind. De kleuren komen je gewoon tegemoet.

Marielle said...

Schitterend en wat een prachtig quiltwerk, neem je hem mee naar het weekend in maart?
Ik vind je stofjes prachtig en kan me voorstellen dat DH het een prachtige quilt geworden vindt

Anita said...

Hoera, hoera, hoera. Geen zweepjes meer voor jou. Hij is prachtig geworden. En als er al ergens een foutje in zit ben jij echt de enige die het ziet. Geniet er nu maar van.

Handige Handjes said...

Jos...een diepe buiging...ik vind hem prachtig geworden. Ik zie de tekortkomingen niet..vind hem alleen maar mooi!! Prachtige kleuren, zeer mooi gequilt. Omdat ik een quilt eigenlijk altijd een naam geef, en jou worstelingen las bij het tot stand komen van deze quilt...heb ik een suggestie:
Luctor et Emergo....oftewel: ik worstel en kom boven.

Hennie said...

Hij is super mooi geworden, knap dat je hem toch af hebt gekregen ! ! !
Groetjes Hennie.

Mirjam said...

Allereerst: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!!
En wat is hij mooi geworden!!!! Ik heb dit jaar voor mezelf voorgenomen elke maand vier blokken van de sbs af te hebbem. Hopelijk gaat dat lukken...

Groetjes, Mirjam

katrien said...

Ondanks de tegenstrubbelingen van je blokjes heb je er toch een hele mooie quilt van gemaakt.
Proficiat dat je volhield,maar met Yvonne's zweepje kan dat neit anders hé.

qm said...

petje af, ik vind em helemaal super. Mooie kleuren. Ik zie er geen foutjes in, maar dat ziet een ander vaak niet;).
geniet van je prachtige quilt.

Annelies vdB said...

Wat goed dat hij af is. Ik vind hem erg mooi geworden !!

conny's quilts said...

Wat een prachtige quilt! Je zou hem met recht "De UItdaging" kunnen noemen. Geweldig dat je steeds hebt doorgezet!

inge said...

gefeliciteerd, het is een prachtige quilt!

Anonymous said...

Gefeliciteerd met je AFFO!
Ik vind het supermooie kleuren. En je quilten vind ik echt heel mooi.
Fijn zeg! En heb je al een nieuw te beginnen project op het oog?
Gr IngridR

Inge Slaats said...

Jossie, hij is schitterend! Prachtige kleuren, gewoon helemaal héél erg mooi. Het is al dat geploeter waard. Nu hoef je er alleen nog maar van te genieten. Super!

Groetjes,
Inge

Guute said...

Super Jossie!!!! Ik vind 'm prachtig! Maar ik kan me wel goed voorstellen dat je je nu heel opgelucht voelt. Op naar de volgende ufo????

Peg - Happy In Quilting said...

Jossie, congratulations your quilt is stunning...

Guðrún said...

It looks great, congratulations on finishing it.

Shirley said...

't Is een plaatje Jossie, hij was het zwoegen en zweten waard, en de stoffen komen er zo mooi in uit. Strak plan om er kussens van te maken.

Bev C said...

Hello Jossie, what a great start to the year. Your little "Monster" has been completed it is just beautiful. I am sure you must be very pleased with it. It is a great feeling to get something difficult accomplished. Congratulations.

Anonymous said...

Hallo Jos, hij is toch schitterend geworden, vooral de quiltpatronen.
gr. Ingrid

wilmaKuin said...

Oh wat heerlijk om weer wat klaar te hebben!! Hij is prachtig!!

Lida said...

Maar wat is het een mooie en aparte quilt geworden!! Wat een schitterende kleuren! En ja sommigen stribbelen nu eenmaal tegen! Veel plezier ermee! Groetjes
Lida

Tineke said...

Het mag dan een bijna worsteling geweest zijn om deze quilt af te maken, het resultaat is prachtig. Wat zul jij opgelucht zijn dat je hem van je lijstje kunt schrappen. Ik vind dat je heel trots op jezelf mag zijn hoor! Complimenten.

Els said...

Jeetje dat is balen als de blokken niet kloppen, ik ben pas begonnen met de SBS en ben inmiddels bij blok 5 aangekomen maar de moed zakt me nu in de knieeën om er verder mee te gaan want ik heb ze namelijk in pdf bestand.
Maar jou quilt is mooi geworden!
Groetjes van Els

Francien said...

Nou een tien en een griffel hoor Jos....niet echt origineel deze tekst maar al het andere is al een keer langs gekomen in de andere reacties...ik vind hem prachtig....ik ben een blauwfreak dus helemaal mijn pakkie an...ik vind het knap gedaan...niks is erger als een block of meerdere die niet kloppen...dat je het nog zo mooi hebt gekregen...petje af!!
groetjes Francien.

GRANNY'S HOUSE said...

Gefeliciteerd, hij is prachtig geworden!!!!

Groetjes
Ines

Johanna Zweden said...

Hallo Jossie

Wat prachtig, wat een kleuren, ik zit er met open mond naar te kijken.
Schitterend.

Groetjes Joke

Anonymous said...

O ja Jossie nog even dit, jij bent een van de weinige waar ik een berichtje. kan achterlaten op blogspot
Groetjes Joke

Simone de Klerk said...

GEFELICITEERD!!!! Wat een pracht quilt is het geworden. Ook hoe je de blokken geplaatst hebt. Ongelovelijk mooi! Wat is dat een enorme uitdaging geweest, ook al omdat de patronen niet klopten. Knap werk! Geniet er lekker van.
En, heb je met Yvonne al een volgende challenge?
Fijne middag/avond en geniet van het ontstressen (O:

Willeke said...

Hij is echt PRACHTIG geworden joh!

Chapeau hoor!!!

Tuurlijk doe ik mee met de verloting! ;)

Guusje, said...

Hij is geweldig mooi geworden. Knap dat je het iedere keer hebt uitgehaald en niet hebt opgegeven en de kleuren die je gebruikt hebt zijn ook fantastisch mooi.
Temeer daar blauw een van mijn lievelingskleuren is (samen met rood).

Leintje said...

Het is een prachtig geheel geworden Jossie, en ik kijk even naar de detailfoto's en zie dat je ook een prachtig quiltwerk erop hebt gezet. Chapeau, diepe buiging, want het ziet er gelikt uit hoor meis!

Groet, Leintje

Anonymous said...

Ik ga het even proberen.
Gr Joke

Martine said...

Hij is erg mooi geworden. Moet vast voelen als een hele overwinning :) Well done!

marjolijn said...

Hij is toch prachtig geworden hoor. En je moet er gewoon niet bij zeggen wat er niet aan klopt. Dat ziet een ander dan niet. Ik zou graag mee doen met je challenge. Maar eigenlijk verdien ik dat niet. Ik plaats niet zo vaak een reactie (wel af en toe), ben eigenlijk een stille lezer van je weblog.
Maar complimenten heb je wel verdiend.
gr. Marjolijn

Cattinka said...

You have done a lovely job on this quilt. I like the colours and the quilting, everything is nice!
KATRIN W.

Jantine said...

Uiteindelijk heb je toch je doel gehaald!!!! Yoepie! En hij is prachtig, mooie heldere kleuren. Als je DH er blij mee is heb je hem nog niet voor niets gemaakt ook...

Margeeth said...

Ik vind je kleuren echt schitterend geworden, ik zou de hele sbs haast nog een keer gaan maken (maar dat had ik hier volgens mij al eens geschreven?)