17 June 2009

Mandjes, baskets

Hier zijn ze dan......mijn eerste mandjes! Besmet met het mandjesvirus dat op diverse blogs heerst, ben ik ook aan de mandjes begonnen. Handwerk, ik moet er wel aan wennen, maar het gaat best al vlot, twee mandjes op 1 avond, geen gekke score voor iemand die gewend is machinaal te patchen. De bedoeling is, dat alle mandjes blauw worden. Ik gebruik er restjes voor, maar snij ook happen uit nieuwe lapjes. Diverse stofjes komen dus ook meerdere malen voor.
En waarin kun je mandjes het beste bewaren? Juist ja, in een mandje. Dus op naar de Action. Mijn bedoeling is een bekleding met opbergzakjes voor dit mandjes te maken.

Well, here they are, my first baskets. Attacked by the basket bug on several blogs I couldn't resist them any longer. It is the first time I piece by hand (I am a real machine girl)and it takes some time to get used to it. But slowly I am getting the hang of it and I like it. Two baskets in one evening is not bad. All baskets will be blue, made from scraps and new fabric. I don't mean to make a charm quilt so many fabrics will be used for several baskets.
To store the baskets I bought a basket (what else?) today. When or if I have time I will make a nice lining with pockets to keep my quilting stuff together.

And this lovely box just wanted to go home with me as well. It is a good size to keep the SBS blocks in. Isn't it a great box for only 2 Euro?

En is dit geen leuke doos? Vond hem zo schattig dat ik hem niet kon laten staan. Prima doos om de SBS blokken in te bewaren.

17 comments:

wilma said...

Prachtige mandjes!!! Heel veel plezier met mandjes!!!
Welkom bij de club...

katrien said...

Leuk hoor je mandjes.Opeens toch het virus te pakken LOL.

Klaske said...

Lang leve de action!!!!Toch wel leuk werk hé met de hand.De mandjes worden mooi,Jossie!!!!!

quilting Jeannet said...

Wat leuk Jossie, je mandjes, bij mij kriebelt het ook, maar ik heb een ander patroon van mandjes, van miss Rosie, wat ik wil gaan maken, ooit......Wat een leuke site voor de achtergronden !!! en zo veel voor drie kolommen, Mmmmm, ik ga nog eens op het gemak kijken.

groetjes, fijne dag, Jeannet

Elly said...

Wat leuk worden je mandjes en je idee van de mand ook. Ik moet toch ook maar eens bij de Action gaan snuffelen.
Fijne dag.
Elly

Else said...

Leuke blauwe mandjes zie ik hier, en je mand laat je hem zien als ie bekleed is?

GRANNY'S HOUSE said...

Lieve mandjes en een geweldig doosje!!!!!!!!

Groetjes
Ines

Mirjam said...

Wat een mooie lieve mandjes en een mooie kleur hè blauw???
Het machinaal quilten, viel best mee, maar inderdaad een kwartiertje en dan even wat anders. En dan was dit nog een klein quiltje! De begin en einddraadjes heb ik maar een knoopje in gelegd en terug gestoken, maar wist niet goed wat ik daarmee moest doen... Ik ga het zeker nog eens doen! Na de zomervakantie ga ik een workshop machinaal quilten doen, hopelijk leer ik daar veel!

Groetjes, Mirjam

Anonymous said...

Oh jee alweer iemand besmet met het mandjesvirus. Komt nu jeuitdaging met Yvonne niet in gedrang? Dat doosje is helemaal te gek. Ik zal mijn moeder eens naar de Action sturen. Ik moet deze week erg veel werken en heb dus geen tijd en dat doosje is helmaal het einde in mijn hoekje.

Leintje said...

Jemig, meteen zo'n hoop mandjes? Ze worden erg leuk hoor!
Gaat het project van Guute straks ook met de hand?

Groetjes, leintje

Stina said...

Love your baskets... and box is just adorable!! I would have bought a lot of them!!! ;o))

Yvonne aka sommeke said...

'k Moet overal wat bijbenen en vind hier al lekker wat keurig handgemaakte mandjes, nog een mandje en een schitterende doos!

Annelies said...

Heel veel succes met je mandjes !

Joyce said...

Wat een heerlijk gezicht......MANDJES!! Kan er geen genoeg van krijgen en nooit genoeg van zien!! Leuk om ze allemaal in het blauw te gaan maken!!
Veel plezier ermee!!
:o)

Anonymous said...

Wat een leuke mandjes enig.
Ja leuk he dat ik nu ook op Costa zit, komen we elkaar nog vaker tegen- smile.
Groetjes Joke

Simone de Klerk said...

Wat leuk, al die mandjes. Ik vind het wel rustgevend, met de hand te werken. En natuurlijk ook veel meer werk. Succes en een fijn weekeinde!!!

Guðrún said...

All your baskets are lovely.