01 May 2009

De uitdaging/the challenge

1 mei, het is zover!
Vandaag starten Yvonne en ik met onze uitdaging. Omdat we graag getuigen willen (lees: een stok/zweep achter de deur kunnen gebruiken) gaan we de eerste dag van iedere maand bloggen over onze vorderingen.

Wat houdt deze uitdaging in?
Yvonne en ik hebben ieder een oude WISP (Work In Slow Progress, gewoon een UFO dus)uitgekozen om eindelijk af te maken voor 31.12.2009!

Het toeval wil, dat Yvonne en ik beiden nachtvlinders zijn en 's nachts over van alles en nog wat zitten te mailen, vooral over quilten. We kwamen er zodoende achter dat we beiden een quilt hadden liggen, althans de beginselen van wat ooit een quilt moet worden, die we min of meer op dezelfde manier maken. Die van Yvonne is ingewikkelder, maar zij is ook een meer gevorderde quiltster!

De quilt, die ik nu ga afmaken is de SBS( Silvia's Bridal Sampler) van Jennifer Chiaverini Ik ben meer dan twee jaar geleden aan deze quilt begonnen, maar omdat ontwerpster toch wat slordig met de afmeting van de blokken is omgesprongen, zit hier en daar verschil in de blokken. Hoe ik dat ga oplossen weet ik nog niet. Ik vind het een mooie quilt en de stofjes die ik ervoor gebruik zijn schitterend qua kleur, n.l. de serie Botanicals van Moda. Zonde dus om alles maar in een mand te laten liggen. Mijn bedoeling is niet om de hele quilt te maken, dat is te groot, maar ik denk dat het ergens tussen de 80 en 90 blokken gaan worden. Ik wil per 9 of 12 blokken aan elkaar zetten en quilt as you go quilten. Onze bedoeling is om op elke eerste dag van de maand te laten zien wat we hebben gedaan. Neem dus iedere maand een kijkje en vuur ons aan!

Dit is waar ik nu weer mee verder ga


30 blokken zijn afYvonne's quilt is ingewikkelder. Dat wordt een reverse quilt, eenvoudig gezegd een dubbelzijdige quilt. De voorkant en achterkant zijn beide even mooi. Een heel nauwkeurig werkje. Al heen en weer mailend diep in de nacht, terwijl de meeste bloggers in slaap verzonken waren, kwamen wij op het idee om samen onze naalden te scherpen en aan de slag te gaan om deze weggestopte juweeltjes af te maken. Met hulp van alle lezers uiteraard. Voor onszelf hebben we ook nog een paar inspirerende en motiverende regeltjes opgesteld. Maar daarover een andere keer meer.

My blogging buddy Yvonne and I decided it was time to take up a challenge and finish a deeply hidden UFO before the end of this year. We both have almost similar UFO's. Yvonne's is more complicated than mine but she is a very experienced quilter! The quilt I will be working on is Silvia's Bridal Sampler I started this quilt over 2 years ago but because the size of the blocks were not always accurate I put it away in the UFO basket. I intend to work quilt as you go by joining 9 or 16 blocks and quilt them ans later put the blocks together. Up to now I have 30 finished blocks of which some differ a few mm in size. I hope I can get it right with the sashings. The material is so beautiful (Moda Botanicals)that I just have to finish the quilt.
Yvonne has a similar but more complicated project a reverse quilt. She started it 6 years ago but thought it was very boring and forgot about it. So now we will be motivating and inspiring each other to have a finish by the end of 2009! Of course we need some support from our blogging friends. So I hope you check back on the 1st of every month to see what we achieved.

20 comments:

inge said...

heel veel succes met de nieuwe challenge! ik supporter!

katrien said...

Succes hoor,we houden jullie in het oog.

Yvonne aka sommeke said...

Oooh Jossie! Dat zijn echt te véél complimentjes. Zo'n reversible is echt supersimpel en of ie nauwkeurig gaat zijn is nog een vraag. DD liet al weten dat ik er in 2001 mee ben gestart, ik quilt van ergens in 2000!
Jij moet voor de SBS toch ieder blok nieuw uittekenen en later nog quilten!
Maar, jij en ik, WE GAAN ER VOOR!
Yeaaaaaah!

Jantine said...

Ik zal jullie scherp in de gaten houden ;-)!

conny's quilts said...

Wat een goed idee om samen af te spreken een UFO af te gaan maken. Bij mij blijft het altijd vooral steken op het handquilten. De voornemens zijn er wel maar te weinig stok achter de deur..... Ik wens jullie heel veel succes samen om deze projecten ook echt aan het eind van het jaar af te krijgen! Ik zal de vorderingen met plezier volgen!

Klaske said...

Heel veel succes, moet lukken met al die stokken achter de deur!
Ik vind jou SBS super, zijn mijn kleurtjes wel!Groetjes Klaske

martine said...

Mooi initiatief.
Succes , je hebt heel mooie stof.

Inge Slaats said...

Wat een superleuke challenge en ik ga jullie zeker in de gaten houden, spannend hoor!
Ik vind je blokken prachtig, zo heel anders dan de doorsnee SBS-jes. Zet um op, Jossie!

Hennie said...

Heel veel succes het wordt aan de kleuren te zien vast een hele mooie SBS quilt. Ik blijf jullie ook volgen hoor doe je best.
Groetjes Hennie.

Elly said...

Veel succes. Ik ga jullie volgen. En ben benieuwd naar die motiverende teksten.
groetjes Elly

Annelies said...

Wat een mooie SBS-blokken heb je al.
Is het misschien een idee op 9 mei naar de SBS-dag bij Den Haan en Wagenmakers te komen. Dan zie je een aantal SBS quilts bij elkaar. Geeft misschien wat inspiratie.

Judith said...

Mooie stoffen voor je sbs. Succes met de challenge

laplandyellow said...

wanneer je geen wips(work in progess)heb, doe je niet echt mee, vind ik. dus.......laat maar zien!!! leuk om dit te volgen.

Guðrún said...

Good for you :) Are the flowers in the header from your garden this spring?

Gretchen said...

Your Sylvia's Bridal Sampler is wonderful!! I will definitely follow your progress on this quilt.

Anonymous said...

Ben benieuwd Jos, succes jullie twee.
gr. Ingrid

Simone de Klerk said...

Wat een goed idee, om deze challenge met iemand te doen! De blokken die je tot nu toe gemaakt hebt, zijn erg mooi! Ben benieuwd naar volgende maand!

Handmade by Mai said...

De blokken zijn erg mooi en wat een goed idee om samen met iemand een (stok/zweep) uitdaging aan te gaan.

Guute said...

Ik supporter vanaf de zijlijn. 't Zweepje ligt al naast mij!

Ingrid. said...

Ook jij succes met deze uitdaging ; ik had er al bij Yvonne over gelezen !
Fijne avond , groetjes Ingrid.