04 April 2009

Bruin.../brown...

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een hekel aan bruin gehad. Bruine stoffen, bruine kleding, bruine wol brrrr krijg er de kriebels van. Er zijn wat tinten die ermee door kunnen n.l. die die naar taupe neigen, en die zijn ook wel terug te vinden in mijn kleding en zelfs bij mijn quiltlapjes zitten er enkele. De tint die ik bedoel is zo ongeveer de cacoapoederkleur. Doet warmer aan dan het gewone donker bruin. Bruin met een tikkeltje oranje erdoor (herfstkleuren) kan ook nog, maar verder gebruik ik bruin alleen als het niet anders kan.
Ik heb dan ook een vraag aan de Civil War DQ maaksters: wie zou er met mij wat bruine CW-lapjes willen ruilen voor andere kleuren CW-lapjes? Het gaat om de lapjes op deze foto met een afm. van een fat eight, ongeveer een halve fat quarter. Ik gebruik deze lapjes wel in de CW quilt, maar daarna wil ik ze niet meer zien. Ik weet dat er bruin fans zijn, dus ik hoop er snel vanaf te zijn.

Op mijn rondje door de tuin deze week was ik dus ook helemaal niet blij met het bruin dat ik zag. De strenge winter heeft voor het nodige bruin gezorgd. Op de eerste foto onze prachtige Leicesteria vorige zomer en op foto 2 nu! We hebben er twee van en ze zijn alletwee bevroren.
De Ceanothus bloeit elk jaar zo mooi. Foto 3 verleden jaar, foto 4 nu. Word ik toch en beetje verdrietig van.

As long as I can remember I have hated the color brown. Brown clothing, brown material, brown knitting wool I don't like it. Though there is shade of brown I do like and that tends to taupe, a bit of cocoa powder brown. This color is found in my wardrobe. Autumn brown with a tinge of orange in it is OK too. My dislike of brown is also the reason that I want to get rid of the brown Civil War fabric. I use them in some blocks, but the remaining fabric I would like to swap for a better CW color.

While having a round through our garden this week I saw more brown that I didn't like. Our beautiful Leicesterias (we had 2 of those) and the Ceanothus didn't make it through the cold winter we had. They can endure temperatures to -10C but we had some cold nights with -23C. It is a pity. The pics above show them as they were last summer and how they look now. T first two pics are of the Leicesteria and the second two are of the Ceanothus. Such a pity.

9 comments:

Lurline said...

Some brown in Reproduction Quilts is lovely - too much is drab!
Hugs - Lurline♥

Heleen said...

Ik wil wel ruilen hoor Jos. Ik heb CW lapjes in blauw en groen die ik niet wil gebruiken dus al je dat wat lijkt stuur me even een mail.

Guðrún said...

I hope the color in your garden will change soon :)

Yvonne aka sommeke said...

'k Heb hier vermoedelijk weinig of geen CW-lapjes, vind je bruine wel mooi.
Zonde, zonde van de planten in je tuin. Vooral de Ceanothus was zo schitterend!

Klaske said...

Helaas, ik ben ook geen bruin mens, zal eigenlijk nooit bruine kleding of lapjes kopen,ik hou meer van fleurige stoffen.
Jammer van je planten, groetjes Klaske

Anonymous said...

Ja bruin en bruin is bruin, maar met een mooie anderen kleur er tussen kan het heel mooi worden, maar ik weet wat je bedoelt!
Ik koop ook niet gauw bruine kleding, want dan moet er echt iets bij dat je geen bruin meer ziet, en ik merk ook als je met het CDW quilt werkt dat je moet oppassen dat je niet al teveel bruin gebruikt.
Wat zonde van je plant, en helaas bruin geworden!!
Gr Joke

Tineke said...

Ik heb eventueel wel wat andere kleuren maar dan moet je maar even melden wat je wil. In mijn qult kun je zien wat ik gebruikt heb.
Mail me anders wat je nodig hebt.
Groeten Tineke

Simone de Klerk said...

Wat jammer, dat zulke mooie planten kapot zijn gegaan in de winter! Wie weet, komt het toch nog op.
Je blog ziet er gezellig en zonnig uit! Fijne dag (O:

Anonymous said...

Ik vind de bruine lapjes wel mooi, maar smaken verschillen naturrlijk. Mijn amerikaans sering (die met de blauwe bloemetjes) Heeft bij mij ook veel vorstschade opgelopen maar begint zich nu toch te herstellen en krijgt weer groene blaadjes, dus wie weet.......