25 August 2014

Het is lang geleden,

heel lang geleden dat  ik voor de laatste keer een berichtje heb geschreven. De animo was er een beetje uit. Ik zit tegenwoordig meer op Facebook, dat gaat wat sneller. Blogger doet al een hele tijd moeilijk tegen me. Foto's plaatsen met een omweg, bij veel blogs kan ik niet reageren en het laden duurt soms eindeloos.  Dan neem ik al snel weer de korte route: Facebook. Sneller en makkelijker.  Gelukkig vind ik daar veel bloggers weer terug.

Herinneren jullie je nog het Civil War Diary Quilt project dat we eind 2008 met een groep bloggers zijn begonnen? Inge plaatste in september 2008 een bericht op haar blog waarin ze quilters zocht die met haar samen aan het grote project, bestaande uit 122 blokken, wilden beginnen. Ieder mocht in eigen tempo werken en op de 14de van elke maand zouden we op onze blog laten zien wat we gedaan hadden. Ik heb me aangemeld omdat ik het boek en de cd al een tijd in huis had en er tegenop zag om aan zo'n groot project te beginnen. Met een groep enthousiastelingen zou het een stuk makkelijk zijn. Mijn bedoeling was om de blokken een inch te vergroten en dan i.p.v. 122 maar 63 blokken te maken.
Het maken van de blokken was een feestje. Alles paper pieced, mijn lievelingstechniek. Het was leuk om jarenlang elke maand de updates van de groep te zien en over hun ervaringen te lezen. In de loop der tijd zijn een aantal quilters afgehaakt, anderen hebben een deel van de blokken gemaakt en de echte die hards hebben alle blokken gemaakt en schitterende quilts laten zien.

In september 2012 was mijn top af en sindsdien lag hij opgevouwen in de UFO-mand. De bedoeling was om hem te laten doorquilten. Door de vele naadjes was het voor mij niet te doen om met de hand te quilten en ik zag erg op tegen het machine quilten van zo'n grote lap. (klik op de foto, dan zie je het beter)

 De AFO, het quiltwerk is niet zo goed te zien.

Begin van dit jaar heb ik me voorgenomen op het eind van 2014 drie quilts of in ieder geval 3 werkstukken af te hebben. Door de pijn in mijn handen en alweer een verhuizing zag ik dat plan in rook opgaan. Tot ik enkele weken geleden een leuke aanbieding van een nieuwe quiltwinkel in Brunssum zag. De aanbieding kwam als geroepen. Op naar Brunssum dus en de top daar achtergelaten. Spannend! Als dat maar goed zou gaan! Maar Rita heeft hem prachtig gequilt op haar nieuwe long arm machine. Afgelopen week heb ik een label gemaakt en de bies aan de quilt gezet. Gisteren de laatste steekjes gezet en nu is hij AF!!! Ben zo blij dat dit grote project is afgerond.

  Hier wat details van voorkant en achterkant.

Zo, nu nog 2 UFO's kiezen die dit jaar klaar moeten. 
Het bloggen viel eigenlijk wel mee. Misschien dat ik toch weer wat vaker terugkom.6 comments:

hetty said...

Congratulations on a wonderful finish! It is beautiful.

hetty said...
This comment has been removed by the author.
Marjan said...

Geweldig!!! Wat is-ie mooi geworden! Echt schitterend! Gefeliciteerd hoor!
Mooi om te lezen dat je in 2008 ook bent "ingestapt". Ik blogde toen nog niet, quiltte zelfs nog niet! Maar in september 2010 ben ik aangehaakt... met één (paars) blokje per maand... Na precies vier jaar heb ik nu 48 blokjes. Hoewel ik geloof ik inmiddels de enige ben, plaats ik mijn blokjes nog elke maand op de 14de op mijn blog. En ik ga gewoon nog even lekker door! Niet tot de 121 hoor, dat wordt me te dol... Ik zie bij jou dat 63 stuks ook een fantastisch effect geeft!
Veel groeten,
Marjan

Bev C said...

Hello Jossie,

Oh my your quilt came up a treat. You must be so happy with it. Glad to see you back in blogland. Good luck with the other quilts.

Happy days.
Bev.

Narelle said...

Gorgeous quilt and the quilting looks great.
Well done on your finish :o)

quilting Jeannet said...

Geweldig Jossie! en wat een superleuk quiltpatroon heb je daar in zitten.