30 January 2013

Mandjesdag

Een paar dagen geleden zag ik dat ik vorige week de mandjesdag totaal was vergeten. Nu was dat niet zo heel erg want verder dan 2 mandjes was ik niet gekomen.

Deze week zijn er vier mandjes bijgekomen. Welke weet ik niet meer. Ze zijn op het stapeltje gelegd en opgegaan in de massa. Ik ben begonnen met wat mandjes aan elkaar te zetten om een idee te krijgen over wat ik ermee ga doen. Ik heb wel een plan maar moet alles nog eens goed uitleggen om overzicht te krijgen. Het gaat geen grote quilt worden want dat gepriegel met kleine naaldjes willen mijn vingers niets meer. Ik heb een mandje met de machine gemaakt maar ik vind  dat je het verschil ziet met de andere mandjes dus ga ik het maar bij handwerk houden. Het gaat dan alleen minder snel.

Straks even langs bij de andere mandenmakers. De deelnemers staan in de rechter zijkolom.

20 January 2013

Lekker weertje

om te handwerken. Deze week heb ik mijn vriendje goed aan het werk gehouden. De achterkant voor de Round Robin is af. Het heeft wat pas-en meetwerk gekost omdat ik alleen maar resten van de voorkant wilde gebruiken plus een lap, die eigenlijk bedoeld was om een rand langs de voorkant te zetten. Achteraf vond ik dat laatste geen goed idee. De top is af zoals hij is en een effen rand zou echt niets toevoegen. Hups, dan maar aan de achterkant want gebruikt moest hij worden! Straks nog rondom bijsnijden en dan kan hij deze week naar Anne om te quilten. Fijn gevoel zo'n eerste afo in januari.




Op de te koop pagina heb ik wat Bernina voetjes te koop gezet. Als je belangstelling hebt, mail me dan. Het emailadres staat in mijn profiel.

Fijne zondag! Als jullie me zoeken ik zit de hele middag voor mijn naaimachine!

16 January 2013

Vandaag weer mandjesdag......

En tot mijn schande moet ik bekennen dat ik maar twee mandjes heb gemaakt. Of erger nog: maar anderhalf mandje heb gemaakt. Van het ene was vorige week de helft al gedaan. Maar ja, mijn nieuwe vriendje had best veel aandacht nodig en die kreeg even voorrang. Ik wil toch eens proberen of ik de mandjes verder met de machine kan maken. Dat gaat wat sneller want in dit tempo schiet het nog niet erg op. En het zou toch leuk zijn om eind van het jaar deze quilt af te hebben, Nu ga ik even de mandjes van de andere mandenmakers bewonderen. Deelneemsters vind je in de rechter zijkolom.

Fijne dag allemaal en geniet van de mooie wintertaferelen.

14 January 2013

Een nieuw speeltje.


Vandaag wil ik jullie aan mijn nieuwe vriendje voorstellen, de Janome Memory Craft 12000. Woensdag heb ik bij Totaal de hele middag proef gedraaid met de Janome en werd met het uur enthousiaster. Toen ik naar huis ging heb ik de knoop doorgehakt en de machine gekocht. Donderdag is hij besteld en vrijdag was hij er al. Zaterdagmiddag les gehad en de machine mee naar huis genomen. Gisteren stond helemaal in het teken van de kennismaking. Tsjonge wat kan hij veel en wat is hij groot! Hij heeft kilometers gelopen met als resultaat een lasagna quilttop. Diep in mijn hart heb ik nog steeds dat Bernina gevoel maar ik denk dat Janome en ik best goede vriendjes zullen worden.


Het is een heel complete machine met alle accessoires en voetjes. Heel anders dan met Bernina. Daar heb ik best veel moeten bijkopen. Vanavond zet ik wat dingen op de 'te koop' pagina. Misschien is er voor de Aurora en Artista 630/640 bezitters iets bij.
Verder had ik net een nieuwe extra grote trolley voor de machine gekocht en laat die nu nog te klein zijn. Die bied ik ook te koop aan. Ik heb hem alleen zaterdag gebruikt om de Bernina weg te brengen. Zo jammer want ik zal niet zo makkelijk een nog grotere tas kunnen vinden. Idem met mijn naaitafel. Als je goed op bovenstaande foto kijkt zie je dat de naaimachine met geen mogelijkheid kan worden verzonken. De tafel is dus ook te koop. Hou 'te koop' in de gaten als je belangstelling hebt. Zodra ik foto's van alles heb, post ik ze.

De lasagne quilt is wel aardig geworden. Op internet wat filmpjes bekeken en iedereen was erg enthousiast bezig. Dus het leek me wel wat. Maar ik vond het eerlijk gezegd stomvervelend. Alsmaar rechtdoor naaien en weer rechtdoor met een oog op de berg stof naast je die in eerste instantie niet minder leek te worden. Een tweede quilt in die techniek zal ik niet gauw meer maken. Vind blokken toch een stuk leuker om te doen.


Ik ga weer terug naar mijn speledingetje. Heb nog veel uit te vinden. Gelukkig heb ik nog 3 lessen te goed. Daarna zal ik het meeste wel onder de knie hebben.

09 January 2013

Opnieuw aan de mandjes....

Dankzij haar heb ik de mandjes weer tevoorschijn gehaald. Het afgelopen jaar heb ik er maar weinig gemaakt maar nu woensdag weer 'mandjesdag' is geworden hoop ik de quilt dit jaar af te krijgen.
Deze week dus weer begonnen en hieronder het resultaat. Tweeeneenhalf mandje. Niet veel, maar ik ben niet zo van het handwerk. Mijn duimen hebben erg veel moeite met kleine naaldjes vasthouden. Maar met twee a drie mandjes per week moet ik toch rond Pasen mijn doel van plm 100 mandjes hebben bereikt. Eigenlijk zijn ze ook heel leuk om te maken. Voorlopig neem ik ze op dinsdagmiddag mee naar de 'doe-bee'.



Over de naaimachine (zie vorig bericht) heb ik nog geen beslissing genomen. Vanmiddag ga ik de Janome in de winkel proberen. Ik neem een quiltje en wat lapjes mee. Ik ben benieuwd of het 'klikt'.

PS Heeft iemand een idee waarom ik plotseling niet meer rechtstreek foto's uit mijn bestand kan ophalen met Blogger? Ik moet het nu weer op de ouderwetse manier via Tinipic doen. Best omslachtig als je dat niet meer gewend bent.

06 January 2013

Het nieuwe jaar is al bijna weer een week oud. Ik hoop dat dit jaar voor iedereen geluk en gezondheid zal brengen en als het iets minder gaat de kracht en moed om door te gaan.
Goede voornemens heb ik niet gemaakt. Inmiddels weet ik dat daar steeds bitter weinig van terecht komt. Er liggen stapels UFO's te wachten maar ik heb geen keuze gemaakt welke er dit jaar AFO moeten worden. Ik grijp zo af en toe maar eens in de mand en duik een project op en beslis dan of ik er nog zin in heb of dat het weer een tijdje verdwijnt. Om een goede start te maken ben ik op 1 januari begonnen een achterkant voor de Round Robin in elkaar te zetten van de resten van de top. Het zijn mooie Thimbleberries stoffen en om niet weer een bak vol scraps over te houden gebruik ik ze hiervoor. Tot nu toe ben ik er tevreden over. Ik had er weer zin in mijn machientje te laten snorren.

 
Dit wordt de achterkant voor
 
 
 
deze voorkant
 
De kleuren op de bovenste foto zijn ongeveer de ware kleuren.

Machientje: dat brengt me meteen op het volgende punt. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een echt machinemens. Ik kan me geen leven zonder naaimachine voorstellen. Al sinds 1974 ben ik een echte Bernina fan. Mijn eerste machine heb ik 33 jaar gehad. Toen heb ik hem ingeruild voor de Aurora. Die beviel me niet echt goed. Hij deed niet helemaal wat ik wilde. Na twee jaar ingeruild voor de Artista 630. Met die machine drie jaar lang heel veel pech gehad. Twee jaar geleden is het hele binnenwerk vervangen. Ik kreeg dus een nieuwe machine met de oude buitenkant. Sindsdien zijn er weinig of geen problemen meer geweest maar toch voelt het alsof onze 'relatie' verstoord is. Ik weet niet wat het is maar ik ben niet echt gehecht aan de machine. Het is een degelijke prima machine maar ik vind hem toch wat beperkt om te quilten en te borduren. Qua ruimte bedoel ik. Al maanden kijk ik met een schuin oog naar de Janome 12000. Ruime arm,  grote borduurringen en veel snufjes. En toen kwam Bernina met de 700 serie uit. De 780 is een droommachine en ik heb erbij staan kwijlen. Wat die allemaal kan is ongelooflijk. Maar hij heeft twee nadelen. Het prijskaartje en de afmetingen. Beide zijn onhandig. Zelfs als ik hem kon betalen denk ik niet dat ik hem zou kopen. Hij is namelijk haast niet te versjouwen. Hoe moet dat naar de borduurbee? En op week end? En op midweek?
Vorige week kwam de Janome weer in het vizier. Een machine met heel veel mogelijkheden en nog net niet te groot en te zwaar om mee te nemen. Ik heb een paar uur bij Totaal voor de machine gezeten en me uitgebreid geinformeerd.  Ondanks dat ik een Bernina fan ben moet ik toch toegeven dat het een geweldige machine is en ik voel er veel voor om hem te kopen. Maar nu ben ik weer gaan twijfelen. Ik heb er twee nachten niet van geslapen. Het voelt een beetje als verraad aan Bernina. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Diep in mijn hart wil ik de Janome graag hebben omdat ik daar grotere quilts op kan quilten en grotere motieven uit een stuk kan borduren. Twijfel twijfel twijfel.....  Heeft iemand van jullie deze keuze al eens moeten maken? En heb je daar spijt van gehad? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Stel dat het niet klikt tussen de Janome en mij, wat dan? Kan natuurlijk niet aan het inruilen/kopen blijven. Mannetje ziet me aankomen. Ik weet het niet meer.

Het is weer een lang verhaal geworden. Gelukkig voor de lezers schrijf ik niet elke dag :-)