22 December 2012

 
 
 
 
Fijne Kerstdagen en een mooi en creatief 2013!
 
Ik neem even pauze en zie jullie weer in het nieuwe jaar.

 

20 December 2012

Gevonden!!!

Na al het borduren van de laatste weken schreeuwde mijn kamertje weer om aandacht. Het voelde zich nogal stoffig en dat was zachtjes uitgedrukt. Jeetje, wat was het een bende. Maar goed, een berg stofjes moest weer netjes opgeborgen worden en de doos waar ze in hoorden, moest ook even gereorganiseerd worden. En wat vond ik onder een bodembedekkende lap? Juist ja, de achterkant voor de CW quilt, die ik kwijt was. Heel goed opgeborgen. Helemaal gaaf, geen hoekje eruit gesneden! Daaronder vond ik ook nog een blauwe achterkant voor de mandjesquilt. Tenminste dat is hij nu. Hij was bedoeld voor de disaster quilt (die nog steeds niet af is) maar kon hem toen niet vinden en heb een andere achterkant gebruikt. Klinkt dat niet bekend? Om de lappen tegen mijn rolmes te beschermen, berg ik ze goed op. Te goed dus. De quilttop is groter geworden dan de bedoeling was, dus ik moet een strook blokken tussen de backing naaien.
 
Deze lap vond ik ook nog. Het is de helft van een eenpersoons dekbed hoes. De andere helft is als achterkant voor een quilt gebruikt. Deze wil ik weggeven. Als er iemand belangstelling heeft, laat me maar weten. Tegen vergoeding van de verzendkosten stuur ik hem toe. Voor de lap hoef ik niets.
 
 
Ook nog gevonden de handleiding van mijn oude lockmachientje. Jaren geleden heb ik er afscheid van genomen en ben met een nieuw machientje verder gegaan. Wist niet dat ik de handleiding nog had. Misschien is er iemand die hier nog iets mee kan? Stuur me een berichtje en tegen vergoeding verzendkosten stuur ik hem toe. Op de foto staat het Franse exemplaar, maar het Nederlandse heb ik ook nog.
 
Vanmiddag gezellig naar Simone. Een paar jaar geleden zijn weer voor een kerstswap aan elkaar gekoppeld en sindsdien vieren we elk jaar ons eigen kerstfeestje.

18 December 2012

Even ontspannen

Even genieten bij een kopje thee?

 
 
 
Op deze link http://handmaderyangosling.tumblr.com/ vind je nog meer hilarische opmerkingen! Tenminste: ik heb ervan genoten. Mischien herken je je eigen man in de opmerkingen.
 
 
 

12 December 2012

Over mandjes en andere dingen

Op de blog van Martine las ik dat er weer een mandjesdag komt. Reden om mijn mandjes ook weer eens tevoorschijn te halen. Al maanden is er geen mandje meer bij gekomen. Jammer, want ze zijn zo leuk. Ik heb er zo'n 65 en er moeten er nog behoorlijk wat bij. Wat zou dat toch zijn dat ik altijd zo enthousiast aan iets nieuws begin en dat het dan langzaamaan weer naar de achtergrond verhuist? Mandjes, clamshells, huisjes, hexagons  en nog wat dingen. Allemaal zo leuk om aan te beginnen......... en dan helemaal te vergeten. Is er iemand die dat herkent? Hieronder een foto van de oogst tot nu toe. In januari ga ik weer met de mandjes aan de slag. Zo'n update werkt toch wel motiverend en misschien is er dan volgend jaar weer eens iets af.


Vandaag belde de postbode aan met een envelop uit de VS. Een jellyroll die ik een aantal weken geleden bij haar heb besteld. Ze heeft altijd heel leuke aanbiedingen en een prima service. (En dan dat quiltwerk! Echt geweldig). De stofjes zijn bijna vier weken onderweg geweest, dus ik dacht al dat er weer betaald moest worden. Maar gelukkig, er zat geen rekening bij. Het zijn heel andere kleurtjes dan ik normaal gebruik. Ben dus heel benieuwd wat het gaat worden.


De laatste weken heb ik niets genaaid of gequilt. Hier zoemt de borduurmachine nog steeds. De handdoekjes vielen bij nogal wat mensen in de smaak, dus volgden er wat opdrachten. Inmiddels zijn er al 22 afgeleverd en zijn er nog 5 in de maak. Dan stop ik voorlopig met borduren en komen de andere dingen weer aan de beurt. Met frisse moed ga ik het nieuwe jaar in wat quilten betreft. Ik heb er weer zin in.

 Zijn ze niet leuk?
 
 

03 December 2012

Mooi en inspirerend

Tijdens het 'pinnen' kwam ik deze leuke borduursite tegen. Veel mooie kleine projecten en prachtig Hardanger werk.  Heel inspirerend. Zou bijna weer overstag gaan. Maar nee, ik hou het voorlopig bij mijn machientje. Misschien iets voor de borduursters onder ons. Of kennen jullie deze blog al?