17 October 2012

Dat heb ik dus weer.........

Laat ik in mijn laatste logje de top van de Civil War quilt zien en vermeld ik trots dat die zeer binnenkort door Anne gequilt gaat worden, kan ik de achterkant niet meer vinden... zucht...
Ik heb hem op een veilige plek gelegd en er een briefje op gespeld, dat er niet in geknipt mag worden, want het is de achterkant voor.........!  Ik heb alle dozen en kasten doorgespit en kan die  @*$%*&#2 lap niet vinden. Ben dus behoorlijk boos. Op mezelf en op die stomme lap, die  weigert om tevoorschijn te komen. En ik ga nu heus geen nieuwe kopen. Want.... dat is dus ook weer zoiets.... tijdens mijn zoektocht heb ik de achterkant teruggevonden van de KF top, die na de verhuizing ook onvindbaar was. De plannen voor die achterkant zijn veranderd en nu heb ik dus weer het origineel in handen. In dit geval niet erg, want ik ben bezig de achterkant van de KF van de resten van de voorkant in elkaar te zetten. Maar om e.e.a. te versnellen, gaat nu toch de KF als eerste naar Anne met de originele achterkant. De KF resten worden nu een nieuwe quilttop (waarvoor ik de achterkant dus pas op het allerlaatste moment ga kopen!). Is het nog te volgen?Moest het even kwijt. Ik ga vanmiddag mijn kamer leeghalen en opnieuw inrichten. Een giga klus, maar wie weet hoe gelukkig ik vanavond ben met mijn hervonden schatten!


^:^

01 October 2012

Hij is af....!

Eindelijk is de top van de Civil War Diary Quilt af. In oktober 2008 vroeg Inge of er quiltsters waren die in een rustig tempo de CW quilt wilden maken. Ik had het boek, de cd en stofjes, dus het moest er maar eens van komen. Zo'n groep is echt een stok achter de deur. Elke maand een update en dan wil je toch wat laten zien. Helaas heb ik door omstandigheden verleden jaar bijna het hele jaar niets gedaan maar dit jaar heb ik de schade ingehaald.
Wel had ik meteen al besloten om maar 63 blokken te maken. De quilt zou anders veel te groot worden. Ik heb de blokken vergroot naar 7 inch omdat dat voor mij met de zere handjes wat makkelijker te hanteren zou zijn. Alle blokken zijn met paper piece techniek gemaakt. Het wegscheuren van het papier vorig week end was een heel gedoe. Ik heb een paar dagen mijn duimen niet kunnen gebruiken. Maar  net als bij een bevalling ben je de pijn zo weer vergeten. De top is af en dat is het belangrijkste. Ik heb zoveel mogelijk de originele kleuren uit het boek aangehouden, maar het brrrruin heb ik vervangen door turkish red en madder red, een bruinachtig rood dat me meer aansprak. Ik hou niet van bruin in quilts en er zijn dus maar twee blokken waar een beetje bruin in zit.
De afmeting is 175 x 200 cm. Mooie afmeting voor een logeerbed, wat ik na de verhuizing verleden jaar niet meer heb. Maar ik denk dat ik er van de winter op de bank ook veel plezier aan zal beleven.
Over een paar weken stuur ik hem naar Anne om machinaal door te quilten. En dan heb ik eind van het jaar een grote echte afo ........!Inmiddels staan de koffers klaar. We gaan er even tussenuit. De laptop gaat mee dus ik kan jullie blogs redelijk blijven volgen.