17 September 2012

Het is weer voorbij.....

De vier dagen in Val d'Argent (Ste Marie aux Mines) zijn weer voorbij gevlogen. Wat was het weer genieten van al het moois. We hebben schitterende quilts gezien en bergen inspiratie opgedaan. Teveel om over te schrijven. Het zou een boek worden. Ik beperk me dan ook maar tot enkele zinnen en een paar foto's. Doordat ik zo vaak diep onder de indruk was van de werkstukken, vergat ik regelmatig foto's te maken. Maar er zal ongetwijfeld op veel blogs veel te lezen en te zien zijn. Gekocht heb ik zo goed als niets. Alleen een set mallen ja, bij DH&W...., daar ga je dan voor naar Frankrijk! en een borduurschaartje bij een frans winkeltje. Deze keer geen boeken en geen stofjes. Ik hou me nog steeds redelijk aan winkelen in eigen kast en tussen de vele prachtige stoffen was er toch niet een echt voor de heb, tenminste niet voor mij. Kan natuurlijk dat ik van te voren de knop echt helemaal om had gezet. Dapper van mezelf en ik heb nog geen spijt. Hieronder dan een paar indrukken.

Er waren prachtige antieke quilts te zien

 
De onderste is een replica van een antieke quilt, die op het bed lag. Het was er rondom zo druk dat ik hem niet op de foto kreeg. De twee onderste quilts zijn onderdeel van de collectie antieke quilts van Howard Marcus
 

en mooie moderne

 

 
Heel veel prachtig tijdloos werk
 
 
 
Super kleine quiltjes met groot vakmanschap gemaakt. Driehoekjes van een halve tot 1 cm. Ongelooflijk!
 
Goed gezelschap, mijn eigen lieve quiltvriendinnen


Lunch met Yvonne, Berna, Brigitte en Janny. Het was gezellig meisjes om jullie weer te zien en bij te praten!
 
Schitterende locatie en omgeving, stralend weer
 
 
En tot slot het hoofd beveiliging. Niets ontging hem.

 
Het waren geweldige dagen. Moe en met een hoofd boordevol indrukken kwamen we thuis. Nu eerst maar eens alles verwerken.
 
 
 


07 September 2012

Saai?

Ook op mijn blog is het erg stil de laatste tijd. Had niet veel te melden en vond het nogal saai om weer iets te laten zien wat regelmatig voorbijkomt en waar maar weinig voortgang in zit. Maar ja, om de aansluiting met de rest van de quiltende wereld niet te missen probeer ik toch maar een bericht in elkaar te frutselen.
Terugkijkend op de maand augustus valt het met die saaiheid toch heel erg mee. De eerste week stond in het teken van medische onderzoeken die niets nieuws hebben opgeleverd. Alleen maar mankementen die ik al eeuwig heb en die alleen maar verergeren naarmate je ouder wordt. Veel slijtage dus! We gaan gewoon weer door met leven.
Aan kleding naaien is niets gedaan. Saai dus. Op patch- en quiltgebied is er wel weer wat gebeurd.

Voor de Lone Star mooie zijde als achtergrondstof gekocht. Diep paars en fris turkoise. Het was best moeilijk om een keuze te maken. Beide kleuren waren erg mooi. Op advies van mijn quiltvriendinnen is het turkoise geworden. Binnenkort hoop ik dus weer een afo te hebben. (Wat erg. Nu ik de foto zie gaat mijn voorkeur toch naar paars uit. Wat nu? Twijfel... twijfel... twijfel...)


Voor het zomer-blogproject van Bernina heb ik 4 placemats gemaakt. Zien er op tafel lekker fris uit. Hierover is meer te lezen op de Bernina blog . Het was leuk om eraan mee te doen. Helaas is door tijdgebrek het tafelkleedje er nog niet van gekomen.


Een bezoekje aan Simone. Bijna al haar Zakka projecten mogen bewonderen en een paar quilts gezien, die ik op haar blog al zo mooi vond. En natuurlijk weer bijgepraat. We hadden elkaar al een paar maanden niet meer gezien en dan valt er zoveel te bespreken....! Het broodtasje of broodmandje vonden we niet zo geschikt voor brood maar wel voor mijn kleine brei- en haakwerkjes. Dus kreeg ik het cadeau. Nogmaals bedankt Simone. Ik vind het nog steeds een grappig en handig tasje.


Mezelf verwend met wat stofjes. Dit jaar heb ik nog zo goed als niets gekocht. Alleen maar wat ik echt nodig had. Ik vond dat ik dan nu wel iets had verdiend. Gekocht in de US. Netjes onder de invoerrechtengrens gebleven maar de douane en post nl. vonden wel dat ik BTW en inklaring moest betalen. Zo flauw. Ons land en onze regering zitten blijkbaar echt om elke euro verlegen.Wat heb ik verder nog gedaan? Best moeilijk om zo'n hele maand te overdenken. Hard gewerkt aan de laatste blokken van de Civil War Diary quilt. Ik wilde in totaal 63 blokken maken en die zijn nu af. Dit zijn de laatste acht.

 
(Help...! Kan iemand me misschien uitleggen hoe ik in Picasa een collage kan maken? Heb dat eerder altijd in Picnik gedaan, maar dat bestaat helaas niet meer.)

De blokken zijn inmiddels aan elkaar gezet en ik ben nu bezig de rijen aan elkaar te zetten. Mijn bedoeling was om zelf in stukken van drie rijen te gaan doorquilten en dan aan elkaar te zetten. Nu denk ik erover om de hele top helemaal in elkaar te naaien en hem te laten doorquilten. Dan is hij tenminste voor de winter af en heb ik weer een fijne quilt op de bank en kan ik door met andere ufo's. Ik heb me in januari voorgenomen om aan het eind van het jaar minstens 3 quilts af te hebben. Of dat gaat lukken? Ik zal in ieder geval nog hard moeten werken.

Iets anders dat de 'saaiheid' in augustus doorbrak was mijn laptop. Hij liep om de haverklap vast en dan kon ik alleen de aan/uitknop nog gebruiken. Het duurde dan uren voordat hij weer wilde opstarten. Dat is ook de reden dat ik nauwelijks blogs heb gelezen en bijna niet heb gereageerd. Twee weken geleden heb ik het ding weggebracht voor reparatie. Dat heb ik geweten @#$?%*&½...ggrrr! De pc jongens hebben hem o.a. geupgraded naar Windows 7 waardoor ik  heel veel ben kwijtgeraakt. Er was een back up gemaakt van emails, documenten en afbeeldingen, maar de rest was weg. Alle gedownloade programma's, besturingsprogramma's, emailadressen, favorieten etc. Ook waren ze vergeten om de mail er weer op te zetten. Heel raar om geen emailprogramma te hebben. Dat heb ik zelf moeten downloaden evenals heel veel andere dingen. Enfin ik ben nu nog steeds bezig met verloren dingen terug te halen. Het ergerlijke is dat de jongens de dag na de reparatie op vakantie gingen en ik dus alles zelf heb moeten uitzoeken. De stoom komt nog steeds uit mijn oren. Op dit moment ben ik heel erg computermoe. Maar ja, ik vond dat ik mijn blog toch weer even moest bijwerken. De drempel om te schrijven wordt hoe langer hoe hoger.

In het week end ga ik eens op mijn gemak lezen wat ik de laatste tijd allemaal heb gemist. Ik hoop dat ik in september weer gewoon alles kan volgen en veel tijd krijg om te quilten.


In ieder geval ga ik volgende week met onze bee naar de Elzas. Dat wordt weer genieten van veel moois. Ik hoop er ook wat bekende gezichten tegen te komen en dan even bij te praten in de grote tent bij een kopje thee of koffie! Ben heel benieuwd wie er nog meer gaan.

Voor degenen die het bericht tot hiertoe gelezen hebben: dankjewel, jullie zijn kanjers! Je kunt dit geen 'blogje' meer noemen.  De komende tijd hoop ik weer regelmatig een (korter) bericht te plaatsen en wat te kunnen laten zien.
 
Alvast een fijn week end!