30 May 2012

Opruiming

Zo langzamerhand kan ik mijn k. niet meer keren in mijn naaikamertje. Er staat evenveel voor de kasten als in de kasten waardoor er nog nauwelijks een looppad is. Echt erg. Ik hou de deur maar meestal dicht want ik zou er nog een slechte naam aan overhouden.  Er moet dus weer drastisch worden opgeruimd. Ik begin maar klein met een paar stofjes en een paar boeken. Ik heb een 'te koop'  pagina  aangemaakt waar de spulletjes in staan. Binnenkort volgt nog meer.

Aanvulling: ik krijg reacties van lezers die onder 'anoniem' reageren maar geen emailadres doorgeven. Helaas kan ik dan niet via mail reageren. In mijn profiel in de rechter zijkolom staat mijn emailadres. Als je belangstelling hebt, stuur me dan even een mailtje. Het is beter om je gegevens niet zomaar op internet te zetten i.v.m. spam.



28 May 2012

Laatst heb ik me opgegeven om mee te doen aan het Bernina Zomerblogproject.  Je krijgt dan van Bernina een lap katoen waarvan je naar eigen idee een werkstuk mag maken. Voorwaarde is dat het grootste deel van je project uit die bepaalde stof bestaat en dat je een foto instuurt voor de Bernina blog.  Het is een fris kleurig stofje waarvoor ik verschillende ideeen heb. Ben e.e.a. nog aan het uitwerken. Voor mezelf dus ook nog spannend wat het gaat worden. In ieder geval geen groot werkstuk want ik heb nog maar drie weken de tijd. Ideeen zijn nog welkom!


Donderdag was er weer borduurbee (voor borduurmachines). Leuk en gezellig. We hebben een  briletui voor de zonnebril  en een sleutelhanger gemaakt. Mijn sleutelhanger is nog niet helemaal af, maar het briletui wel. Heel zomers leuk geworden. Alleen past mijn zonnebril er niet in. Te groot. Maar het is wel geschikt voor leesbrilletjes. Heeft  in ieder geval 1 van de 7 brilletjes een vaste plaats gekregen. Nu proberen te onthouden waar ik het etui neerleg ;-)



Nog een gezellige Tweede Pinksterdag De weersvoorspellingen zijn goed!

20 May 2012

Onverwacht

Vaak stappen we met mooi weer in de auto voor een dagje uit. Meestal is dat een ritje naar de Duitse Eifel of de Belgische Ardennen om een stukje te wandelen en een hapje te eten. We wonen wat het buitenland betreft zo centraal dat we met een keer gas gaven al in Duitsland zitten en met twee keer gas geven in Belgie. In het verleden hebben we zoveel gereisd, ook al omdat we in het buitenland gewoond hebben, dat we tegenwoordig weinig behoefte hebben aan verre reizen. Hier in de buurt is nog zoveel te ontdekken. Een wandeling door een leuk plaatsje, een gezellig terrasje en een lekker eethuisje is alles wat we voor een perfecte dag nodig hebben. Gisteren wilden we dus ook weer richting Belgie. Het was heerlijk weer en volgens de weersvoorspellingen zou het zo blijven.
En toen bedacht ik dat we best een stukje verder konden rijden, naar Luxemburg. Ik had gelezen dat in het week and in Wilwerwilts weer de tweejaarlijkse tentoonstelling was ingericht.

Op weg dus. De reis duurde langer dan gepland omdat er letterlijk behoorlijk aan de weg werd getimmerd en omdat de Belgische Rijkswaterstaat was vergeten om borden met omleidingen neer te zetten. Het werd een soort puzzelrit maar we hebben wel genoten van de onverwacht prachtige vergezichten die we daardoor cadeau kregen. Geen foto's hiervan want er kon op die wegen niet gestopt worden. Heel jammer.
Uiteindelijk dan toch op de plaats van bestemming aangekomen.

De tentoonstellingen waren verdeeld over diverse dorpen en in die dorpen weer over diverse locaties. Als eerste bezochten we in Pintsch de tentoonstelling van Ans Schippers. Er mochten jammer genoeg geen foto's van haar schitterende quilts worden gemaakt. Er konden wel foto's of een catalogus van haar werk worden gekocht.

Daarna naar de andere dorpen. We hebben helaas niet elke locatie kunnen bezoeken, maar hieronder krijgen jullie een indruk van wat we wel hebben gezien.


Veel traditioneel werk



Schitterende art quilts. Was echt onder de indruk van al de verschillende technieken die gebruikt waren. Heel inspirerend!
Er mocht niet overal gefotografeerd worden. Begrijpelijk maar wel heel jammer. Er waren zulke prachtige projecten bij die ik graag had willen laten zien.

Hier een overzicht van het wedstrijdgedeelte. Er kon op de quilts gestemd worden voor de publieksprijs. Het thema was: STENEN
Erg leuk om al de verschillende interpretaties van het thema te zien.




De winkelstraat
Onvoorstelbaar, maar er liepen amper mensen rond. Dat heb ik op alle andere evenementen wel anders gezien. Kunnen jullie je voorstellen dat je in Veldhoven of Deventer zo weinig quilters bij de kramen ziet staan?


Ik vond sowieso dat er weinig belangstelling voor dit toch wel heel mooi opgezette festival was. Meestal waren er maar een handje vol mensen in een zaal of kerk. Voordeel was wel dat je overal goed bij kon en alles goed kon bekijken. Maar voor de organisatie moet het toch wel teleustellend zijn. Ik hoop dat er vandaag meer belangstelling is dan gisteren.

En heb ik nog iets gekocht? Ik had gehoopt op wat bijzondere gadgets of handigheidjes, maar die waren er niet. Stofjes stonden niet op mijn verlanglijstje. Ik winkel dit jaar vooral in eigen voorraad. Wel vond ik een mooie lap Thimbleberries voor de rand van mijn Round Robin. Dus toch niet met lege handen naar huis!


Een onverwacht leuke zaterdag!

Fijne zondag nog!

17 May 2012

0oeps, vergeten......

De maandelijkse update van de Civil War quilt is er totaal bij ingeschoten. Een paar dagen niet geblogd en nu zie ik ineens  hier en daar foto's van CW quilts. Ik ga zo meteen dan maar eens flink bij lezen. Ook al is de 14de allang voorbij, ik wil toch nog even laten zien dat ik aan de quilt heb gewerkt.
Er is maar 1 blokje gemaakt. Het ziet er wat scheef uit maar het is recht hoor. Het trekt een beetje omdat er achter de vierkantjes nog papier zit en achter de creme stroken niet. Ik dacht dat ik na dit blokje nog maar 2 of 3 blokjes hoefde maar er moeten er nog 6 gemaakt worden om op het totaal van 63 te komen. Werk aan de winkel dus.

Tijdens onze midweek met de bee heb ik de eerste drie rijen al aan elkaar gezet. Het is voor het eerst dat ik sashings met hoeksteentjes maak. Het kost wat tijd om het goed te krijgen maar het lukt. Ook dit deel ziet er wat verfrommeld uit. Komt ook omdat het papier nog achter de blokken zit en achter de stroken niet. Ik hoop deze top (en liefst de hele quilt) op het eind van het jaar af te hebben. Ik heb een bank-quilt nodig want mijn fleurige SBS heeft een nieuw huis gevonden. De CW quilt zal me komende winter dus warm moeten houden.


Zoals ik eerder al schreef ben ik ook weer begonnen met zelf kleding maken. Doordat ik de laatste jaren vooral bezig ben geweest met quilten, is kleding naaien op de achtergrond geraakt. Maar het kriebelt weer en dankzij het Lutterloh systeem moet ik er eerstdaags toch weer piekfijn bij lopen.
Om te proberen heb ik een t-shirt gemaakt. Prima gelukt en het past perfect! Een borduurtje erop en het is een exclusief Cybele's design geworden.


Hierdoor aangemoedigd dus de in mijn vorige logje vermelde spullen mee genomen naar het oppashuis om een paar pyjama's te maken. Ik zal maar niet meer vermelden wat er mis ging. Ik bloos er nog van. Maar nu ik weer thuis ben, ben ik druk bezig met deze nachtgewaden af te maken. Alles moet nog een zoompje en de broeken nog een elastiekje en dan zijn ze af. Maar liefst twee stuks. En er is  stof genoeg voor nog een setje. Genoeg werk voorlopig!

Na de nattigheid van begin vorige week toch nog kans gezien om een paar tochtjes richting Zeeland te maken. Het is mijn favoriete provincie.  De enorme platheid (heet dat zo?) van de polders verbaast me steeds weer. Ik ben een kind van de bergen heuvels. Zoveel water en zoveel land beneden de zeespiegel maakt dat ik me heel klein voel en ik word er steeds weer een beetje angstig van.  Maar indrukwekkend is het wel. En van de oude stadjes en vissersplaatsjes geniet ik steeds weer.



Fijn week end!

08 May 2012

Ik moet het even kwijt.......

Vorige week heel zorgvuldig spulletjes uitgekozen om mee te nemen naar het oppashuis om me daar vooral niet te vervelen. Geen quiltspullen deze keer maar stofjes om een paar pyjama's te maken.

Al meer dan een jaar geleden heb ik het Lutterloh systeem aangeschaft om kleding precies op maat te maken, maar door alle drukte rondom verhuizing e.d. is het er nog niet van gekomen om ermee aan de slag te gaan.    


Nu deze week zou DE gelegenheid zijn om ongestoord te 'leren'. Vorige week op het Stoffenspektakel nog een paar goedkope leuke tricotstofjes gescoord. Als het niet zou lukken dan is er nog geen man overboord. In het week end druk geweest met patronen tekenen en de cd nog eens goed bekeken. Gisteren de stoffen geknipt. En vandaag dan aan de slag met de lockmachine. Een fluitje van een cent om daar tricot mee te naaien. Het regent, dus een ideale dag om te naaien. Vooruit, beginnen dan maar. Ik heb er zin in.
Maar dan! Aan alles heb ik gedacht, kom geen speldje of naaldje tekort, alle denkbare gereedschap ligt hier uitgestald.......... maar waar is het snoer van het machientje.........?  GGGrrrrr........  heb ik dat toch  niet meegenomen. Ben het gewoon vergeten. Het ligt thuis apart van de lockmachine in een kastje. Anders dan bij de naaimachine zit het spul niet bij elkaar. Het snoer van de naaimachine past niet. Conclusie: er kan niet gelockt worden, dus geen pyjamaatjes deze week. Ik ga ze nu maar met de naaimachine en in een grote steek in mekaar zetten en dan volgende week als ik thuis ben de boel opnieuw doen. In ieder geval kan alles pasklaar worden gemaakt.

Tsja,  had ik nu maar ................... quiltspullen meegenomen..............!