29 April 2012

Home again

Dear foreign readers.
Due to lack of time I won't be posting in English for a while. Please use the Google translator in the side bar which can be quite hilarious and entertaining but yet understandable.

Het was weer leuk, het was weer gezellig met mijn quiltvriendinnen. De heerlijke midweek in de Ardennen zit er op en langzamerhand begint het gewone leven weer. Het is altijd moeilijk te beschrijven hoe zo'n week verloopt. Lekker bezig zijn met je hobby, genieten van heerlijk Belgisch eten en drinken, praten, lachen etc. Het huis was nog precies even mooi en schoon als verleden jaar en we voelden ons meteen thuis. Ieder had weer een eigen plekje, er was ruimte om je terug te trekken als je behoefte aan stilte had, er was plek genoeg voor naaimachines en een extra eettafel zodat we niet steeds tafels moesten leeghalen. Kortom: perfect!
Een paar impressies:

'ons'  huis, eigenlijk 2 huizen die tot 1 huis zijn samengevoegd


de werkplekken
 
Op de voorgrond mijn plekje. Ik heb flink aan de CW quilt gewerkt.

De eettafel waaraan wat friemelwerk werd gedaan
en waaraan ook werd vergaderd en uitgeblazen, een hapje en een drankje werden genuttigd, gewoon de centrale plek in huis.

Ook hebben we een heel leuk quiltwinkeltje  ' Fleur de coton' in March en Famenne bezocht.
Er zat een groep quiltsters te werken, verbaasd kijkend naar de invasie van  nederlandse vrouwen. Het winkeltje was meteen vol. Een van de quiltende dames sprak nederlands en meteen was er weer die speciale 'quiltersklik'.  Die mevrouw kwam oorspronkelijk uit Antwerpen en kende ook  Sommeke goed, dus Yvonne, misschien hebben dinsdagmiddag je oren gepiept ;-)
We kregen koffie,  hebben leuke gesprekken gevoerd (soms met handen en voeten) en mooie werkstukken gezien.  

De zeer gastvrije en vriendelijke eigenaresse


de winkel


Natuurlijk had niemand iets nodig maar ging toch iedereen  weer met een gevulde tas naar huis.
Volgend jaar moeten we teruggaan en onze werken meenemen. Dat gaan we heel zeker doen!

De natuur gaf ons als compensatie voor de vele regen een cadeautje. Een prachtige regenboog, vlak bij het huis.


'sAvonds op weg naar een restaurantje in La RocheHier een paar projecten waar de dames aan bezig waren. Helaas heb ik niet van ieder foto's gemaakt. Gewoon vergeten. Jammer!


Zelf heb ik aan de CW Diary Quilt gewerkt, maar die laat ik pas op 14 mei zien.

Al met al weer een heel geslaagde week. Nu beginnen we weer te sparen voor volgend jaar naar hetzelfde huis en op ongeveer dezelfde tijd!

En nu weer terug naar het gewone leven. Hoewel ...... over een paar dagen gaan DH en ik op kat en huis van een van onze kinderen passen, met een paar leuke uitstapjes in het verschiet.
(voor het inbrekersgilde: ons huis is bewaakt en beveiligd!)


20 April 2012

Het is weer een drukke week. Soms heb je dat van alles in een paar dagen samenkomt. Leuke en minder leuke dingen.  Over de leuke ga ik jullie vertellen. Het begon met een envelop uit België. Van Katrien. Erin de mooie lapjes die ik met haar give away had gewonnen. De eerste keer dat ik iets win en ik ben er helemaal blij mee.  Erbij ook nog een pakje mooie kaarten. Nogmaals hartelijk dank Katrien. Er begint al een idee te borrelen. Misschien binnenkort meer hierover.
Simone maakte me erop attent dat ik een tijdje geleden ook de give away van Mai heb gewonnen. Inderdaad, hoe kon ik die mooie tassenindeler nu vergeten. Sorry Mai! Als ik binnenkort de tas af heb, wordt de verdeler veel gebruikt en wordt ik er dagelijks aan herinnerd!
It has been a busy week again. Much happened but I won't bore you with the not so nice things. The week started with an envelope from Belgium. Katrien sent me the lovely charm pack I won with her give away.  Feels very good! Thank you so much Katrien. I am a lucky girl!

A lovely charm pack and a pack of beautiful postcards.

Omdat ik toch al krap in de tijd zit, dacht ik er nog maar wat werk bij te nemen en me eens echt te gaan verdiepen in machinaal borduren. Ik heb al jaren een borduurmachientje en hij wordt amper gebruikt. Opgegeven dus voor een maandelijkse borduurbee. Vandaag was de eerste en het was toch leuk! We hebben  fiber kaarten gemaakt. Traditioneel machinaal werk. Ik vind ze heel leuk geworden. In de toekomst stuur ik maar eens wat vaker zelf gemaakte kaarten. Ga binnenkort wat experimenteren. De resultaten zien jullie t.z.t.
Because I have a busy life I thought I could easily make it a little busier. Years ago I bought an embroidery machine but the poor thing is hardly used. So I signed in for a montly machine embroidery workshop and today was the first 'lesson'. It was fun. We made some fiber cards. Traditional work.  I will experiment a little and try to make some personal postcards. I'll show you one day in the not so near future I suppose.


I also finished some knitting. Another pair of very simple nice warm socks and a shawl. It's never to early to be prepared for  next winter!
Er zijn ook weer wat breiwerkjes af. Een paar eenvoudige maar lekker warme sokken en een sjaal. Laat de volgende winter maar komen. Deze slimme meid is voorbereid!
En nu is het inmiddels vrijdag geworden. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het maandag en moet  mag ik weer met ons quiltgroepje naar de Ardennen op midweek. In het week end alles inpakken en klaar zetten en dan maandag begint het grote feest. Dit wordt de zesde keer en het verveelt nog niet. Over een dag of tien vinden jullie hier een verslagje.
Now it is Friday again. Only a few sleeps until the next quilt retreat with our bee. On Monday we will be off to the Belgian Ardennes again to enjoy a week of quilting, eating, chatting, drinking, chatting and quilting! See you again in a day or 10!

HAVE A GREAT WEEK END!

14 April 2012

Weer eens tijd voor een berichtje

Bijna drie weken is het sinds mijn laatste blogbericht. Als ik het niet aan de datum zou zien, zou ik het niet geloven. De tijd gaat steeds sneller. Zo is het zondag, je knippert met je ogen en het is weer vrijdag. Veel had ik niet te melden. Ben wel druk geweest maar er was niets bijzonders om te laten zien.
Voor de civil War update van vandaag kan ik dan ook maar een schamel blokje laten zien. Er is er nog een in de maak, maar daar had ik me op verkeken. Dacht dat het een snel blok was maar het bleek nogal bewerkelijk. Volgende maand hoop ik iets meer te laten zien want over 10 dagen gaan we met onze bee op midweek naar de Ardennen en dan hoop ik de sashings aan de blokken te zetten en zo ongeveer alle blokken die ik wil maken, af te hebben.
Hier moet nog flink aan gewerkt worden.

Wel heb ik een quiltje gemaakt voor Tandy, die ervoor zorgt dat het bij een ziek kindje terecht komt. Ze heeft maar liefst acht ziekenhuizen in Belgie onder haar hoede, die zij en haar quiltgroep van droomdekentjes en little quilts of love voorzien. Tijdens ons quiltweekend drie weken geleden (zie vorig logje) ben ik eraan begonnen. Het ging wat moeizaam omdaat er erg veel naadjes en puntjes in zitten. Maar het was een leerproces en het is uiteindelijk wel aardig geworden. In de rand moeten nog een paar hartjes worden gequilt en dan is het helemaal af.


Nog wat leuks. Ik heb de give away van Katrien gewonnen. Dat had ik dus nooit gedacht. Het is voor het eerst dat ik een give away win. Katrien mailde me dat het pakketje is verzonden. Ik vind het zo spannend. Het is dat de brievenbus een verdieping lager in de centrale hal is, anders ging ik ervoor liggen!
Nu ga ik even langs bij de andere Civil War quiltsters. Eens zien of zij het beter hebben gedaan,

Fijn week end allemaal!