19 February 2012

Girl's day out en de Handwerkbeurs

Zoals elk jaar gisteren weer met een stel vriendinnen naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Wat was het weer leuk en gezellig. De reis duurt 2 1/2 uur maar wordt aanzienlijk verkort door een korte pauze onderweg en heel veel gekwek in de auto. Voor we het in de gaten hadden, draaide Annette de auto de parkeerplaats op. Gelukkig leek het niet al te druk. Voor de kassa een korte rij, maar eenmaal binnen konden we amper een stap verzetten. Mensenkinders wat was het druk. Eerst maar eens een rondje in het midden van de paden gelopen en omhoog gekeken. D.w.z naar de bovenkant van de winkeltjes. Voor de winkels stonden overal wel drie rijen mensen. Geen doorkomen aan. Daarna was de enige optie om maar stug te blijven staan en met de massa mee op te schuiven. Gelukkig werd het na een uur of twee wat rustiger.
Op quiltgebied was er niet zoveel maar op het gebied van breien en haken deste meer. Prachtige garens en even zovele mooie voorbeelden van wat ermee gedaan kan worden. En ik kan er alleen maar bewonderend naar kijken omdat ik allergisch ben voor wol.  De kleuren van wol zijn niet te evenaren.  Zo geweldig mooi dat ik toch een paar keer in de verleiding ben geweest. Maar ik ben heel sterk gebleven. Had me van te voren sowieso al voorgenomen alleen maar nuttige dingen te kopen.
Like every year I went to the Craft Fair in Zwolle with a couple of friends. It is a 2 1/2 hour's drive but it feels much shorter thanks to a short break and a lot of chitchat in the car. On arrival it didn't look too busy but once we were inside it was so crowded we could hardly see a shop. Fortunately after lunch it became more quiet. There was not really anything new on the quilting front but for knitting and crocheting there was a lot to enjoy. Really great yarns in wonderful colours. My problem is that I am allergic to wool. It was hard but I could resist temptation. Good girl!  I intended to buy only 'useful' things anyway.


En heb ik alleen maar nuttige dingen gekocht? Kijk maar.
And did I succeed? Have a look.

Yes I did. Only sewing and embroidery thread, some ribbon, poplin for dying, embroidery stabilizer and a small bobbin box. I think I have been a good girl but after I got home mr. CP asked if I had to travel that far to buy only that! Well I did for it is not the catch but the fun that counts.
Ja het is me gelukt. Alleen maar naaigaren, borduurgaren, een lap om te verven, borduurversteviging, een doosje voor spoeltjes en wat lint gekocht. DH vroeg of ik daar nou zo ver voor had moeten reizen. Natuurlijk moest dat. Het gaat om de pret niet om de vangst. Daarom mag mijn lief ook nooit met me winkelen!

I almost forgot. I also bought some nice glass necklace pendants to cheer up my black shirts. They are beautiful. I love them.
Ik zou het nog haast vergeten. Heb ook nog twee glazen hangers gekocht om mijn zwarte shirtjes wat op te fleuren. Ik vind ze erg leuk, kon ze niet laten liggen.

En terwijl ik dit zit te schrijven, ziet het er in een paar minuten zo uit. Echt sneu voor alle carnavalsvierders en de optochten die vandaag uit gaan.

 

14 February 2012

Civil War blokken en het verhaal van de vliegende ganzen

Het voelt goed om weer mee te doen met de maandelijkse update van de Civil War Diary Quilt. Ik was bijna vergeten hoe leuk deze blokken zijn om te maken. Deze maand kan ik trots zijn op mezelf. Ik heb flink gewerkt en hoop de opgelopen achterstand van verleden jaar weg te werken. Kijk zelf maar!
It feels good to have joined again the monthly update of the Civil War Diary Quilt. I almost forgot how much fun it is sewing these blocks. I think it went well don't you think so?

En dat brengt me naar de vliegende ganzen. In 1993 heb ik de basiscursus gedaan. Negentien jaar geleden, ongelooflijk, en nog nooit heb ik in al die jaren ook maar 1 vliegend gansje gemaakt. Iets heeft me hier altijd van weerhouden. Geen idee wat dat was, misschien de angst voor al die puntjes? Of was het het vele werk omdat ik alles volgens de pp methode doe? De ganzen zijn ook de reden waarom mijn antieke quilt van Guute niet opschiet. Ben daar bij die rand blijven steken.
Twee jaar geleden heb ik mooie stofjes gekocht bij de Oliemolen, want daar hing zo'n leuk flying geeze quiltje. Dat wilde ik ook maken. Ik moest het toch ooit eens proberen? Nee hoor, de stofjes werden tot zakjes genaaid voor de zakjeskrans. De zakjeskrans, daar ben ik een beetje op uitgekeken dus die wordt nu weer uit elkaar gehaald en de zakjes worden weer lapjes voor de flying geeze.....! Kunnen jullie het nog volgen? Het voorlaatste blokje hierboven bevat mijn eerste ganzen. Natuurlijk zat het tweede hoekje er verkeerd om aan, dus het blokje begon met  terugnaaien. Daarna viel het wel mee. Tenminste het ging wel maar het kostte zoveel tijd. Toch Simone maar eens lief aankijken of zij een middagje de snelle methode met me wil oefenen. Misschien komt er dan toch nog een keer een rand aan de antieke.
Well that takes me to the flying geese. I went to patchwork classes in 1993 and I have never sewed one single flying geese block. I don't know if it was the many points or the effort of always sewing by pp method. The flying geese are also the reason why there is no progress with the antique quilt of Guute. Now for the first time ever I stitched a flying geese block and maybe this triggers me to eventually sew the next border to the antique quilt. Maybe if I ask her very nicely sweet Simone will teach me how to sew flying geese the fast way.
Now I am off to visit the blogs of the other Civil War ladies. Some of them have already finished the top, some of them have stopped so the group is getting smaller. I intend to make only 64 blocks which makes a nice single bed size quilt. I enlarged the blocks to a 7" size and with sashings and borders it will be big enough.
Happy sewing!

06 February 2012

Give away: de uitslag en andere dingen

Het is maar een klein loterijtje, dus geen tromgeroffel, maar ik hoop dat de winnaressen toch blij zijn met de restjes van mijn restjes. Het is best vreemd dat wij quilters blij zijn met het afval van andere quilters. Want dat zijn de restjes toch eigenlijk. Gewoon stukjes, die  andere mensen zouden weggooien maar die door ons best nog gekoesterd en gebruikt  worden. Restjes, het tasje in de collage is er vol van.  De inhoud ga ik zo eerlijk mogelijk verdelen. En wie zijn de gelukkigen?  Dat zijn  .... nr 22  Charlotte en .... nr 9 Truus v.d. N...! Dames gefeliciteerd. Ik hoop dat jullie iets aan de lapjes hebben. Willen jullie me jullie adresgegevens nog mailen, dan gaat deze week alles op de bus. Mijn emailadres staat in mijn profiel in de linker kolom.

Verder heb ik afgelopen week weer elke vrije minuut in mijn naaihoekje gezeten. Natuurlijk niet alleen maar  gezeten, -hoewel het heerlijk is om weer een eigen plek te hebben-,  ook nog wat gedaan. En wel alle blokken voor de Hunter's star genaaid en die kunnen nu tot sterren in elkaar gezet worden.

Mijn bouwbedrijf heeft vorstverlet, dus er is niet zo hard gebouwd. In twee weken zijn er 7 huisjes opgeleverd, een paar deftige en een paar vrolijke. Tot nu toe hier nog geen verhalen bij de huisjes hoewel ik me soms wel probeer voor te stellen hoe het is om in zo'n miniwoninkje te leven. In ieder geval wel knus lijkt me.

Zoals jullie zien moet de bouwplaats nog opgeruimd worden. Net als bij de bouw van echte huizen is het rondom deze huisjes ook nog een zootje.
Wat vinden jullie van de rode lapjes om als hoeksteentjes tussen de sashings te gebruiken? Ik geloof dat het wel kan. De lappen zijn van DH&W en waren eigenlijk bedoeld voor de rode hexagon quilt. Maar deze lapjes slaan volkomen dood tussen de andere rode lapjes. Bij het blauw staan ze eigenlijk best mooi.

Fijne week allemaal. Geniet van het winterweer en wees voorzichtig op het ijs! Of blijf lekker binnen en werk gezellig aan je quilt of borduurwerkje.

01 February 2012

Scraps give away

Hier is  mijn tweede poging om lapjes weg te geven. De winnares van de vorige verloting heeft zich niet gemeld, dus ga ik proberen iemand anders blij te maken. Inmiddels is er ook weer een bergje nieuwe oude restjes bijgekomen, zie onderstaande foto's.  Ik heb besloten om er twee envelopjes mee te vullen. Als lezeres van aardig wat blogs heb ik gezien dat men hier en daar best nog restjes kan gebruiken. Dus als je nog wat scraps nodig hebt, laat een reactie achter en je loot mee. Wel moet ik vermelden, dat veel lapjes te klein zijn voor vingerhoedjes, maar allemaal zijn ze groot genoeg als bouwmateriaal voor de huisjes.Voorwaarden zijn er niet aan de verloting verbonden en iedereen binnen Europa kan meedoen. Je mag het op je blog vermelden, maar het hoeft niet. Versturen naar overzee wordt te kostbaar, dus toch een beperking!
Tot zaterdagavond kunnen jullie reageren. Zondag zal ik lootjes trekken.
Ik wil wel iedereen die reageert vragen om de reacties op 'reply' in te stellen of in ieder geval je blog te vermelden als je die hebt, zodat ik de winnaars kan mailen. De vorige winnares was totaal onbereikbaar.


Op mijn speurtocht door de boxen met stofjes kwam ik weer zoiets onbegrijpelijks tegen.  Ik schreef er al over in mijn vorige logje, mijn hoofd weet niet altijd wat mijn handen doen. Van deze lap weet ik heel zeker, ook zonder briefje, dat hij bedoeld was als rand en achterkant voor de clamshells. Waarom er nou weer aan beide kanten een behoorlijk stuk uitgesneden is, is me een raadsel. Hoewel ik met die top pas op ongeveer de helft ben, zie ik nu al dat er dus (weer) een nieuwe achterkant moet worden gekocht. Weer naar een quiltwinkel of weer eindeloos shoppen op het web... zucht..... Daar gaan dus de goede voornemens om dit jaar niets te kopen behalve wat echt nodig is. Hoewel.... een achterkant is echt nodig,  en bij eventueel kopen in de US moet je natuurlijk wel zorgen dat de envelop goed gevuld wordt......!