23 January 2012

Sterren en huisjes, stars and cottages, give away

Hebben jullie ook zo'n heerlijk week end gehad? Waarschijnlijk vonden de meesten het te donker en te nat, maar ik hou wel van dat weer. Zeker sinds ik weer een eigen naaiplek heb. Lekker knus in mijn hoekje met af en toe een blik op al die mensen die met dikke jassen aan en volle boodschappenkarren het plein doorkruisen. Dat is het leuke van wonen op ons nieuwe stekje. Voor boodschappen gaan we 'even naar beneden', jas losjes aan, niet dik ingepakt, geen gezeul met tassen en heel snel weer thuis!

Did you have a lovely week end? In our country people are longing for spring. It is windy, cold and rainy. I don't mind. I love this kind of weather. Hidden in my new sewing corner I enjoy every minute of winter. From time to time I look through the window to see lots of people doing their week end shopping. It is so much fun to live in this new apartment with al the convenient shops and supermarkets only two levels away. It leaves so much more time to do 'important things' like crafting.
So after 7 months I had a good look into my ufo basket and tore out a ufo that I wanted to work on. I didn't go for the first te be finished  but for the one the appealed most: the red and white Hunter star. I sewed two blocks. I had so much fun with it. The red material is still my very favourite. Each look at it makes me feel good. I bought it about 5 years ago for a red-white quilt and it took me 4 years before cutting it. Only wanted to look at it, touch it and enjoy it. A pity I only bought one yard. Do you have a favourite fabric like this? One you want for keeps not to use? 

Na 7 maanden weer eens in de ufo mand gedoken en daaruit niet de quilt gehaald die nu eindelijk maar eens af moet, maar de quilt waar ik de meeste zin in had. De rood witte Hunter star. Heb daar  twee blokken van in elkaar gezet. Zo heerlijk werken met die frisse stofjes. De rode stof is veruit mijn lievelingsstof. Een jaar of 5 geleden gekocht voor een rood witte quilt. Maar ik vond hem zo mooi dat het nog vier jaar heeft geduurd voordat het mes erin ging. Zo zonde om hem in stukken te snijden. Had ik er maar meer van gekocht dan die ene yard. Had ik nu ook een grotere quilt kunnen maken. hebben jullie ook zo'n lievelingsstofje dat je voor een speciaal project koopt en dan alleen maar wilt bewaren omdat het zo mooi is?


Verder natuurlijk ook aan de nieuwe verslaving gewerkt: de huisjes. Ook zo leuk om te doen. Het enige nadeel is dat mijn duimen niet met die heel kleine schoorsteentjes kunnen omgaan. Dat kost heel wat gefreubel en energie om die goed te krijgen omdat ik ze niet goed kan vasthouden. Dus toen maar besloten om een (behoorlijk) aantal huisjes met maar 1 schoorsteentje te gaan maken. Dat gaat wat makkelijker en tenslotte zijn in de echte wereld ook niet alle huizen gelijk.

Op internet druk gezocht naar een mooie blauwe stof voor de sashings en niet precies dat kunnen vinden wat ik in gedachten had. Maar zou ik niet in een van de blauwe bakken nog een lap hebben, die geschikt kon zijn? Ik heb door de jaren heen zoveel blauwe stofjes verzameld (jawel ... voor een blauw-witte quilt)  en allemaal net te weinig voor de sashings van deze quilt...... totdat ik op de bodem van een van de bakken een gemarmerde donkerblauwe lap vond. En groot op de koop toe. Gemeten, en ja hoor, 3 meter lang! Ik weet zeker dat ik die met een speciaal doel heb gekocht. Waarschijnlijk voor een achterkant....... maar voor welke quilt ook alweer? Ik heb me suf geprakkizeerd, maar weet het gewoon niet meer. Nu is me dat al vaker overkomen, dat ik stof voor een achterkant kocht en daar dan naar hartelust in ging snijden om blokken voor een andere quilt te maken. Vandaar dat ik de laatste tijd altijd een briefje op de lap voor een achterkant speld met het doel waarvoor bij gekocht is en in koeienletters "AFBLIJVEN" erop. Op deze lap zat niet zo'n briefje en ik zag dat er al een vierkant van 15 cm uit gesneden is ^:^  Het raadsel wordt dus alleen maar groter. Zal ik hem dan toch maar voor de huisjesquilt gebruiken? Hoef ik niet meer verder te zoeken.

I surfed the web shops for hours to find a nice dark blue for the sashing of the 'huisjes' quilt and then decided to have a good look into my blue fabric boxes. I should have the right blue in there and guess what.... I found a beautiful dark blue and black marble on the bottom of a box. Can't remember what I bought it for. Probably as a backing fabric for a quilt as it was over 3 yards in length? I have been thinking for hours but can't remember for which quilt? But that is what I do. Buy backing material and then use it for piecing blocks and when a quilt has to be sandwiched I can't remember where the backing has gone!  Anyway I am going to use it for the little houses now.

Weer meer restjes gevonden. Found more scraps

Dan de scraps give away. (klik)
De winnares van de give away, Els B. heeft zich nog steeds niet gemeld. Is er iemand die haar kent en haar zou willen vragen contact met mij op te nemen? Ze heeft geen blog en geen emailadres achtergelaten. Ik heb al op het quilten prikbord gezocht, maar daar kan ik haar ook niet vinden. En ik wil toch echt van de restjes af.
Ik heb besloten dat als ze tegen het eind van de week niet gereageerd heeft, de scraps aan iemand anders te geven. Dan gaan ze naar degene die zich als eerste als volger aanmeldt en hier een reactie achterlaat, dat ze de restjes graag wil hebben en ook bereikbaar is. Binnenkort geef ik weer een envelop vol restjes weg, want gisteren vond ik in de Thimbleberrie doos ook weer restjes van onze round robin van verleden jaar. Deze stukjes worden ook weer voor huisjes gebruikt en wat er over is gaat dan weer naar een andere liefhebber. Kom dus af en toe even terug om te zien of er weer iets weggegeven wordt.

Happy quilting !

16 January 2012

give away - de uitslag

Maar eerst even mijn eerste huisje laten zien. Het was wel een gepriegel, maar gelukkig had ik eerder al besloten om er geen 366 te maken. Ik ben wel tevreden over dit probeersel en hoop dat de rest ook zo goed gaat. De naadjes lijken niet helemaal recht maar ze zijn het wel. Het papier zit er nog achter en dat maakt het nogal bobbelig.


Dit is het ongeregeld goed dat naar de winnaar van de give away gaat. Ik heb een lijstje gemaakt van degenen die aangaven mee te willen loten. Dat waren er niet zoveel dus meer kans voor iedereen. De random generator heeft daarna zijn werk gedaan.


De lapjes gaan naar.........Gefeliciteerd Els. Als je me je adres mailt, komen de lapjes deze week naar je toe. Veel plezier ermee!

Voor alle anderen zijn er gelukkig best veel restjes give aways op andere blogs. Misschien winnen jullie daar wel wat. Kijk over een tijdje ook nog eens op deze blog. Er vallen hier eerstdaags ook weer restjes van restjes af.

Fijne en creatieve week allemaal!

14 January 2012

Jippieeee!

De kop is eraf! Eindelijk na 7 maanden niets genaaid of gequilt te hebben, is er eindelijk weer een voorzichtige start gemaakt. Machientje op mijn nieuwe tafeltje geplant en een CW blokje in elkaar gezet. Wat was het onwennig en wat ging het allemaal moeizaam. Als jullie me bezig hadden gezien zouden jullie nooit gedacht hebben dat ik 45 jaar naaiervaring heb! Maar het begin is er en ik ga vanaf nu elke vrije minuut iets creatiefs doen. Dit jaar ga ik een deel van de schade van 2011 inlopen. Wat ben ik blij dat dat rampjaar voorbij is.

Finally after 7 months of no sewing and no quilting I made a slow and hesitant new start. I put my machine on the new sewing table en pieced a Civil War DQ block. It felt rather funny. If you had seen me you would not have believed that I have 45 years of sewing experience. But I started and that is the most important thing. From now on I intend to do something creative every spare minute. I have to catch up ons numerous things.


En dit is mijn nieuwe naaiplek. Er moet nog wat opgeruimd worden en dan is het helemaal klaar. Het tafeltje werkt prima. Een paar lezers hebben me gevraagd waar ik het tafeltje heb gekocht en welk merk het is.
Het is een Arrow sewing and craft table en voor zover ik weet voor wat Europa betreft, alleen in Engeland te koop bij Sewing on line  Ik had graag zo'n mooi kastje willen hebben, maar zelfs voor het kleinste had ik hier uitgeklapt geen plek. Het tafeltje is een prima vervanger en een stuk goedkoper dan de SewEzi, zelfs met verzendkosten erbij.
This is my new sewing space. I still have to tidy the room a little but I can sew now for a start. Some readers asked me about my new sewing table. Well it is a Arrow sewing and craft table and as far as I know for Europe only available in England at Sewing on line  I wanted a sewing cabinet but I don't have enough  space even for the smallest cabinet when open. But the little table is a great alternative.


Dan nog even over het weggeven van de restjes. Degenen die interesse hebben, kunnen op mijn vorige bericht nog een reactie achterlaten tot zondagmiddag 12 uur. In de loop van de middag ga ik een winnaar trekken. Voor alle duidelijkheid wil ik nog even zeggen, dat het alleen om restjes gaat, best veel restjes, maar echt afsnijsels van allerlei projecten. Het is zoals ik eerder schreef een allegaartje, oud, nieuw, licht, donker, truttig, modern, klein en iets groter, maar altijd genoeg om stukjes voor een huisje te knippen. Sommige dames hebben me specifiek om bepaalde lapjes gevraagd, maar deze verloting gaat alleen over genoemde restjes. Verder geef ik voorlopig niets weg want ik heb nog heel veel af te werken. Over een half jaar of zo zien we wel weer.

Fijn week end allemaal!
Have a nice week end (reminds me of a commercial when living in Oz: don't forget the Aeroguard...!)

10 January 2012

houses, huisjes everywhere en restjes te geef

Er ging gisteren iets mis met het plaatsen van mijn bericht. Per ongeluk op de verkeerde knop gedrukt. Ik zal nu wat voorzichtiger te werk gaan! Helaas zijn de geplaatste reacties nu ook verdwenen.
=======================

De hoogste tijd om weer eens iets te laten horen. Op mijn blog is het stil, maar zelf ben ik druk druk druk. De laatste loodjes wat mijn kamer betreft. Nog steeds wordt er opgeruimd en weggedaan. Ik had nooit gedacht dat mijn nieuwe kamertje kleiner dan klein zou zijn. Leeg leek het nog wat, maar na de verhuizing werd het steeds kleiner. Het is alleen maar meten en plannen, schuiven en opruimen. Vorige week zijn er weer wat spullen naar de Kringloop en tweedehandswinkel gegaan. Er is nog een tafeltje gekocht bij Ikea als aanvulling op mijn naaitafeltje en nu begint het erop te lijken. Deze week hoop ik echt weer mijn machientje te laten snorren.

It is about time to post again. It has been very quiet on my blog recently but I am very busy with the finishing touch of my sewing room. I am still tidying up and getting rid of things. Would never have thought that my new sewing room would be that small. When empty it looked a reasonable size but once we moved and my stuff was getting in it looked like the room got smaller by the minute. I have been measuring and planning, moving things around and giving away things for which I had no space. Now it is almost finished and I hope to have some time for sewing this week.


Afgelopen week is er al flink gebouwd in blogland. Zelf ben ik de bouwplaats nog flink aan het voorbereiden. De eerste 100 huisjes zijn uitgeprint op boterhampapier. Dat kostte nogal wat tijd omdat het papier blad voor blad ingevoerd moest worden. Omdat tijd kostbaar is, heb ik de spruitjes maar naast de printer gezet en schoongemaakt. Manlief zag het hoofdschuddend aan. Multitasking noem ik het.
Ik ga de huisjes paper piecen en ben nu bezig met uitzoeken en knippen van de restjes. De geknipte stukjes stop ik per onderdeel in zakjes zodat ik straks fijn kan doorwerken zonder tussendoor steeds te tekenen en te knippen. Ik vraag me af of ik de enige ben die zo'n hekel aan voorbereiden heeft.

Many new built houses have been shown in Blogland last week. I am still preparing the building site. The first 100 houses have been printed on special paper and now I am sorting the scraps and cutting them. So I won't be bothered by drawing and cutting when piecing the blocks. I wonder if anyone else hates drawing and cutting just as much as I do.


Dit zijn de restjes waar ik nu mee bezig ben. Er staan verder nog twee plastic zakken die gesorteerd moeten worden. Na ongeveer 35 huisjes geknipt te hebben, zie je niet dat er minder scraps in de potten zitten. Het gaat me dus niet lukken om ze op te maken en helpen het ruimteprobleem op te lossen. Om plaats te maken ga ik er wat weggeven. Ik zal een flinke envelop vullen met restjes van de door mij gebruikte restjes. Kunnen jullie het nog volgen? Als je belangstelling hebt, zet het in een reactie hieronder en dan zal ik ze in het week end verloten. Ik moet er wel bij zeggen dat het een allegaartje is. Fleurige moderne stofjes en oubollige donkere stofjes. Van alles door elkaar maar in een scrapquilt goed bruikbaar. Alle restjes zijn groot genoeg om minstens een (piep)klein stukje uit de knippen maar de meeste zijn groot genoeg om geveltjes en deurtjes etc. uit halen. Misschien leuk voor beginnende quiltsters die nog geen voorraad hebben opgebouwd.

Zo zag het eruit na bijna 2 uurtjes knippen.En zo houd ik de blokjes gescheiden (idee van quiltvriendin Ankie!)