17 May 2012

0oeps, vergeten......

De maandelijkse update van de Civil War quilt is er totaal bij ingeschoten. Een paar dagen niet geblogd en nu zie ik ineens  hier en daar foto's van CW quilts. Ik ga zo meteen dan maar eens flink bij lezen. Ook al is de 14de allang voorbij, ik wil toch nog even laten zien dat ik aan de quilt heb gewerkt.
Er is maar 1 blokje gemaakt. Het ziet er wat scheef uit maar het is recht hoor. Het trekt een beetje omdat er achter de vierkantjes nog papier zit en achter de creme stroken niet. Ik dacht dat ik na dit blokje nog maar 2 of 3 blokjes hoefde maar er moeten er nog 6 gemaakt worden om op het totaal van 63 te komen. Werk aan de winkel dus.

Tijdens onze midweek met de bee heb ik de eerste drie rijen al aan elkaar gezet. Het is voor het eerst dat ik sashings met hoeksteentjes maak. Het kost wat tijd om het goed te krijgen maar het lukt. Ook dit deel ziet er wat verfrommeld uit. Komt ook omdat het papier nog achter de blokken zit en achter de stroken niet. Ik hoop deze top (en liefst de hele quilt) op het eind van het jaar af te hebben. Ik heb een bank-quilt nodig want mijn fleurige SBS heeft een nieuw huis gevonden. De CW quilt zal me komende winter dus warm moeten houden.


Zoals ik eerder al schreef ben ik ook weer begonnen met zelf kleding maken. Doordat ik de laatste jaren vooral bezig ben geweest met quilten, is kleding naaien op de achtergrond geraakt. Maar het kriebelt weer en dankzij het Lutterloh systeem moet ik er eerstdaags toch weer piekfijn bij lopen.
Om te proberen heb ik een t-shirt gemaakt. Prima gelukt en het past perfect! Een borduurtje erop en het is een exclusief Cybele's design geworden.


Hierdoor aangemoedigd dus de in mijn vorige logje vermelde spullen mee genomen naar het oppashuis om een paar pyjama's te maken. Ik zal maar niet meer vermelden wat er mis ging. Ik bloos er nog van. Maar nu ik weer thuis ben, ben ik druk bezig met deze nachtgewaden af te maken. Alles moet nog een zoompje en de broeken nog een elastiekje en dan zijn ze af. Maar liefst twee stuks. En er is  stof genoeg voor nog een setje. Genoeg werk voorlopig!

Na de nattigheid van begin vorige week toch nog kans gezien om een paar tochtjes richting Zeeland te maken. Het is mijn favoriete provincie.  De enorme platheid (heet dat zo?) van de polders verbaast me steeds weer. Ik ben een kind van de bergen heuvels. Zoveel water en zoveel land beneden de zeespiegel maakt dat ik me heel klein voel en ik word er steeds weer een beetje angstig van.  Maar indrukwekkend is het wel. En van de oude stadjes en vissersplaatsjes geniet ik steeds weer.Fijn week end!

15 comments:

Inge said...

Mooi hoor, je affe blokken en nog 6 te gaan, moet lukken vóór het eind van het jaar.
Wat een leuk shirt heb je gemaakt, super!

Lida said...

Schitterend shirt en hoe heb je het afgewerkt? Het ziet er heel professioneel uit! Leuk borduurtje ook, dat kan ik dus ook doen op een shirt wat mij eigenlijk een beetje begint te vervelen! Goed idee!!
Ja het is een schitterende provincie Zeeland en dat noem je dus wijds, maar plat mag ook hoor! LOL! Groetjes
Lida

Heleen said...

Nou ,vooruit het zij je vergeven.Je blokjes is mooi en die rijen zo aan elkaar dat gaat toch al serieus op een mooi quilt lijken! Op naar de eind sprint!

chevremont said...

het wordt een echte quilt hé, als er een paar rijen aan elkaar staan! mooi werk!

chevremont said...

het wordt een echte quilt hé, als er een paar rijen aan elkaar staan! mooi werk!

katrien said...

Mooi blokje erbij.
En wat een leuk geheel,mooi met de rode blokjes.

Marianne said...

Ach ja een mens vergeet wel eens wat, maar beter laat dan nooit.
Wat een prachtig T-shirt, ik vind het geweldig als mensen dit zelf kunnen maken. Heb het ooit eens geprobeerd maar het is echt niet voor mij weggelegd, ofschoon er heel wat coupeurs en coupeuzes in mijn roots zitten. Biesjes om slabbetjes waren voor mij al teveel.
Groet Marianne

Anita - Vlijtige Handjes said...

Je blok met strepen is mooi!!!!! Ik ben zo benieuwd naar je systeem voor kleding maken en dan vooral mbt broeken.
Groetjes Anita

Simone de Klerk said...

Gezellig je weer terug te zien in het Zuiden!!
Ik vind je eerste drie rijen erg mooi geworden. Je weetk, ik ben geen fan van CW stoffen, maar deze passen heel mooi bij elkaar!
Ik ben een beetje jaloers, dat je SBS quilt een plaatsje heeft gevonden. Maar, daar zal die het vast heel goed doen!
Leuk, de stiksel op het shirtje!!

GRANNY'S HOUSE said...

Mooi blokje en het begint al een quilt te worden.
Mooi shirt heb je gemaakt.

Groetjes
Ines

Klaske said...

Toch weer eentje er bij!!Die van mij liggen op de plank en ik ben bang dat ze daar ook niet meer vanaf komen, dus al je er zes van mij wilt;-))
Ik heb het kledingnaaien ook weer opgepakt, laatst al een jasje gemaakt en van de week een jurkje..
De stof is weer op dus ik moet maar weers eens op stof uit...
Fijn weekend Jossie

hetty said...

Lovely block. The first three rows of your CW quilt are stunning. I love the use of sashing and corner blocks.

Guusje, said...

Wat een mooi CW blok en wat ziet het er al mooi uit zo aan elkaar. Ik vind je shirt ook mooi geworden, wat hebben we toch een leuke hobby.

marga said...

Wat een mooi shirt en lees ik het goed jij bent ook een Zeeland liefhebber. Het voelt voor mij altijd als thuiskomen.
Groeten
Marga

Yvonne aka sommeke said...

Nog maar 6 CW blokken? Het einde is dan echt in zicht!
Mooi shirt joh, helemaal van jezelf!
En met die pyama's komt het ook goed!