06 February 2012

Give away: de uitslag en andere dingen

Het is maar een klein loterijtje, dus geen tromgeroffel, maar ik hoop dat de winnaressen toch blij zijn met de restjes van mijn restjes. Het is best vreemd dat wij quilters blij zijn met het afval van andere quilters. Want dat zijn de restjes toch eigenlijk. Gewoon stukjes, die  andere mensen zouden weggooien maar die door ons best nog gekoesterd en gebruikt  worden. Restjes, het tasje in de collage is er vol van.  De inhoud ga ik zo eerlijk mogelijk verdelen. En wie zijn de gelukkigen?  Dat zijn  .... nr 22  Charlotte en .... nr 9 Truus v.d. N...! Dames gefeliciteerd. Ik hoop dat jullie iets aan de lapjes hebben. Willen jullie me jullie adresgegevens nog mailen, dan gaat deze week alles op de bus. Mijn emailadres staat in mijn profiel in de linker kolom.

Verder heb ik afgelopen week weer elke vrije minuut in mijn naaihoekje gezeten. Natuurlijk niet alleen maar  gezeten, -hoewel het heerlijk is om weer een eigen plek te hebben-,  ook nog wat gedaan. En wel alle blokken voor de Hunter's star genaaid en die kunnen nu tot sterren in elkaar gezet worden.

Mijn bouwbedrijf heeft vorstverlet, dus er is niet zo hard gebouwd. In twee weken zijn er 7 huisjes opgeleverd, een paar deftige en een paar vrolijke. Tot nu toe hier nog geen verhalen bij de huisjes hoewel ik me soms wel probeer voor te stellen hoe het is om in zo'n miniwoninkje te leven. In ieder geval wel knus lijkt me.

Zoals jullie zien moet de bouwplaats nog opgeruimd worden. Net als bij de bouw van echte huizen is het rondom deze huisjes ook nog een zootje.
Wat vinden jullie van de rode lapjes om als hoeksteentjes tussen de sashings te gebruiken? Ik geloof dat het wel kan. De lappen zijn van DH&W en waren eigenlijk bedoeld voor de rode hexagon quilt. Maar deze lapjes slaan volkomen dood tussen de andere rode lapjes. Bij het blauw staan ze eigenlijk best mooi.

Fijne week allemaal. Geniet van het winterweer en wees voorzichtig op het ijs! Of blijf lekker binnen en werk gezellig aan je quilt of borduurwerkje.

20 comments:

Klaske said...

Volgens mij staat dat prima, het rode voor de hoeksteentjes.
Past erg goed bij het blauw!

AnitaS said...

Ik denk dat het rood er mooi bij staat Ik blijf lekker binnen.

inge said...

gefeliciteerd aan de winnaars!

GRANNY'S HOUSE said...

Ziet er goed uit!!!Groetjes
Ines

Anonymous said...

Wat leuk dat je met de hunterstar bezig bent,deze heb ik ook gemaakt in oudrose en roomwit.
Truus v d N.

Lida said...

Dat rood is er perfect voor en wat ga je lekker ondanks het vorstverlet! Leuk dat er zoveel belangstelling is voor je scraps, groetjes
Lida

Rosa said...

Congratulations to the lucky winners.

Your houses are very cute and love your hunter star looks beautiful!

Happy sewing!

Yvonne aka sommeke said...

Proficiat voor de winnaars!
Alle blokken voor de Hunter's star klaar? Snel een Affo dan? ;-)
Ik denk ook dat de rode stof erg geschikt is voor de hoeksteentjes van je huisjes!
Succes verder nog met de Star en den bouw!

Marion B. said...

Winnaars gefeliciteerd en het blauw en rood staat echt heel mooi.

Fijne week.

quilting Jeannet said...

Ik vind het rood erg mooi staan Jossie, en blijf vooral lekker binnen, en zeker Frans....ik gleed gisteren bij de brievenbus al weer bijna uit, Brrrr

Heleen said...

Heerlijk he, dat je nu weer je eigen hoekje hebt en daar fijn kan werken.

Marie-José said...

Ach ik hou niet zo van de bouw, mij te koud:-)) Maar het ziet er overal schattig uit op die blogs. Je bent wel geod bezig met je Hunter Star zo te zien. Toch al heel wat blokken af. Ik vind het nog steeds een prachtig patroon. En zo'n zonnige kleurtjes.

Simone de Klerk said...

Ja, het rode staat er idd heel mooi bij. Twee 'eigenlijk niet mijn kleuren' maar ze passen erg mooi bij je bouwplaats!

potapusha said...

Beautiful house))) Have a nice day)) Natalie..

Anonymous said...

Wat een verrassing dat ik de sraps mag ontvangen! Dat wordt nog meer genieten tijdens het bouwen! Jossie, ik duim voor je dat de vorstverlet niet te lang duurt.De combi van de rode en blauwe stof is m.i. superbe!
Patchem, Charlotte

Bev C said...

Hello Jossie,

Love the little homes you are working on. I can see them growing into a whole town.
happy days.
Bev.xoxo

Guusje, said...

Wat goed dat je alle blokken van de Hunter Star afhebt, ben benieuwd hoe hij straks wordt en wat heb je mooie huisjes gebouwd. Geweldig. Het bouwen ligt niet alleen bij jouw een beetje stil bij mij ook maar goed het gaat straks dooien en dan kunnen we weer vrolijk verder.

Anonymous said...

Toch fijn dat je eigen hang-plek weer hebt gevonden. Je huisjes staan er leuk bij.

Elly D said...

Good morning :) Well the weather in your town looks like it is milder than in mine... mine is snowed in since January and building has been haulted. I only have 2 houses built ;) Your housing estate is looking very good :)
Love you Hunter Star project. Very nice in red and white :)
Thank you for your visit to me :) Ellyx

vivi said...

jossie!!
I missed your giveaway...
hope everything is going fine with you; i love your blog head picture
xoxo