28 December 2011

One flower Wednesday

Zo langzamerhand heb ik weer tijd om een paar steekjes te naaien. Gisteren naar  onze 'Doe-bee'  geweest, waar we alleen maar handwerkjes doen. Ik heb de hexjes weer tevoorschijn gehaald en er een paar aan elkaar gezet. In totaal heb ik plm 65 rozetten af. Ik wil er een stuk of 20 aan elkaar zetten om een idee te krijgen hoe het er gaat uitzien voordat ik meer rozetten ga maken.

Gradually I am getting some time to sew a few stitches again. Yesterday at our 'Doe-bee' I started sewing some hexagon flowers together. I have about 65 flowers and before making more I want to get an idea of what the quilt is going to look like. I stopped making New Year's resolutions but I hope to finish at least this top in 2012!

24 December 2011

*****************
Voor iedereen een mooi en vredig Kerstfeest en een goed en gezond 2012 !


To everyone a peaceful and Merry Christmas and a Happy New Year!

*****************

22 December 2011

De Kerstman was wat vroeger dit jaar, Santa was early this year!

Maandag werd er namens de kerstman een groot pakket bezorgd. En ik hoefde niet eens te raden wat erin zat. (had zelf voor kerstvrouw gespeeld)
Last Monday a huge parcel was delivered on behalf of Santa.Kijk maar en geniet met me mee.

You want to know what it was in it? Have a look and be happy with me.
Onlangs heb ik mijn geliefde bureau verkocht en dat wordt morgen opgehaald. Wat zal ik dat missen. Ik ben er echt aan gehecht maar er is gewoon geen plek meer voor. De pijn wordt verzacht doordat ik eindelijk mijn naaihokje in orde kan maken. Wat verheug ik me erop mijn machientje weer te laten snorren.

I sold my writing desk recently and the new owner will pick it up tomorrow. I am very attached to it and I will miss it dearly but I have to be realistic: there is no room for it anymore. I am happy though to finally get my sewing room ready.

Good bye bureau


Gisteren was het weer doe-bee-dag. Er is  hard gewerkt, geklept en gesnoept. Wat was het weer gezellig.
Yesterday was our do bee day. Lots of sewing, chatting end snacking again. It was fun again.
En soms is 1 bril niet genoeg!


Hebben jullie dat nou ook dat er van je goede voornemens zo weinig terecht komt? Wat stofjes kopen betreft, ben ik dit jaar heel streng voor mezelf geweest en heb alleen maar gekocht wat ik echt nodig had. Maar wat projekten betreft, sta ik minder sterk in mijn schoenen. Ik zag laatst het leuke huisjesprojekt bij Jeanneke en wilde er niet aan toegeven. Wel aantrekkelijk om van de restjes af te komen, maar nee, niet weer een toekomstige ufo erbij. Maar wat denk je, ik heb me weer door een paar vriendinnen laten overhalen. Er moet dus flink gebouwd worden komend jaar. En afgebouwd worden.......... Als ik iets aan de uitpuilende kasten wil doen, zal ik flink moeten doorwerken. Maar met mijn nieuwe aanwinst zou dat toch moeten lukken. Ik heb er zo'n zin in.


*******************************

07 December 2011

Opruimen

Ik blijf maar opruimen. Mijn naaikamer staat nog steeds boordevol met van alles en nog wat. Om wat ruimte in de kasten en op de planken te creeren, ben ik maar weer aan het opruimen gegaan. Er staan 12 banden met quilttijdschriften op de boekenplank. Heel mooi om door te bladeren en te mijmeren over alles wat ik nog ga maken. Maar langzamerhand kom ik er achter, dat ik net als een kat negen levens moet hebben om al die dromen werkelijkheid te laten worden. En zelfs dan gaat het niet lukken dus wil ik graag een aantal boekjes  overdoen aan iemand anders, die dan lekker verder kan dromen.
Er moet  bovendien plaats gemaakt worden voor een naaimachinemeubeltje of een sew ezi..  Maar   het hangt van de ruimte na het opruimen  af wat het gaat worden.

Als je in de balk hierboven 'te koop' aanklikt, zie je de boekjes waar ik met gemengde gevoelens afstand van wil doen. Binnenkort volgen er nog meer.

05 December 2011

Even bijpraten

De zon schijnt volop binnen. Wat een weertje toch, het lijkt helemaal geen Sinterklaas. Heerlijk om bij het raam te zitten en wat te frutselen. Zo langzamerhand pak ik de draad (letterlijk) weer op en zet hier en daar een steekje. Na ongeveer 6 maanden is het best moeilijk om de koudwatervrees te overwinnen. Ik wil zo graag weer van alles, maar het lijkt net of er steeds weer iets is, dat me weerhoudt. Voel me een beetje onzeker. Maar gewoon doorgaan, dan komt het wel goed, denk ik.
Today is Sinterklaas but the weather does not feel like it. Bright sunshine instead of gloomy dark rainy weather. Though for crafting the weather is perfect. So much light close to the window that you don't need a daylight lamp. I am gradually crawling back to sewing. It feels a bit odd after almost 6 months to take up needle and thread again.

Eigenlijk wil ik de kerstquilt eens afmaken. Hij hangt al drie jaar over de ring om gequilt te worden, maar om duistere redenen wil ik er maar niet toe komen. Ik heb ook even geprobeerd om machinaal te quilten, maar het voelt na zo lange tijd echt heel vreemd. Het werd dus een gepruts en ik heb het weer uitgehaald. Daarom dus eerst maar wat kleine dingetjes doen.
Actually I wanted to finish the Christmas quilt. It has been hanging over the hoop for three years now but for one reason or another I can't get to quilting it. Last week I put the sewing machine on the table and started quilting but it did not feel right and the quilting looked horrible. I unsewed the lot and tried to make some small items to get the feel of sewing again.

Uit de laatste Quiltnieuws heb ik een paar kerstmannetjes gemaakt. Ben geen grote fan van de kerstman, maar omdat het figuurtje ook een beetje op Sinterklaas lijkt, heb ik er toch een paar gemaakt. Aan het rekje zien ze er best leuk uit. De grotere moet nog gevuld worden en dan kan hij aan een deur gehangen worden. De vulling voor de mannekes komt uit de zakjes van de zakjeskrans. Daar was ik ernstig op uitgekeken en dus wordt hij afgebroken. De vulling komt goed van pas en de stofjes worden eerstdaags voor iets anders gebruikt. Ze waren destijds toch al voor een ander project bedoeld.
From the latest Quiltnieuws, our guild magazine, I made some santa's. I am not a big fan of santa but because he looks a little like our Sinterklaas I made some. Just to get the hang of sewing again. They look quit nice.En nog een poppendekentje gemaakt voor mijn Marijke. Marijke is een grote schildpad pop, die ik kreeg toen in 4 of 5 jaar was. Er is intensief mee gespeeld, door mij en later door mijn kleine nichtjes omdat de pop bij mijn moeder was achtergebleven toen ik uit huis ging. Ze is echt toe aan een opknapbeurt en eerstdaags gaat ze naar de poppendokter en daarna krijgt ze mooie nieuwe kleertjes en natuurlijk een eigen quiltje.
Het quiltje is bijna af. Was een goed oefenproject.
Then I made a doll quilt for Marijke, my doll that I got when I was 4 or 5 years old. I played with her very very much and so did some of my nieces. Now she deserves to be restored, new clothes and a little quilt of her own. The quilt is almost finished and was a good object to practise sewing again.


Jullie hebben vast wel allemaal gehoord en gezien wat er in winkelcentrum Het Loon in Heerlen gebeurt. Hier en hier  kun je er nog het e.e.a. over zien en lezen. Wat jullie niet weten is, dat wij een aantal maanden geleden toen we op zoek waren naar een appartement hebben overwogen daar een appartement te huren. Het zijn mooie woningen met een schitterend uitzicht en natuurlijk veel winkels vlakbij. Om diverse redenen hebben we er vanaf gezien en gekozen voor het appartement waar we nu wonen. Er moet toch echt een hogere macht zijn, die ons beschermd heeft. Stel je voor, de laatste doos is nog niet uitgepakt of we hadden weer moeten verhuizen. En dan ook nog misschien met achterlaten van dingen. Het is me niet duidelijk of de bewoners hun huisraad ook nog mogen ophalen. Dinsdag na de do-bee wilde ik nog even wat boodschappen in Het Loon doen, maar het stikte er van de politie, brandweer en mannen in gele pakken, die druk in de weer waren de parkeerplaats af te sluiten met lint. Het was er zo'n hektisch gedoe dat ik dacht dat er een aanslag was geweest of dat men een bom had ontdekt of iets dergelijks. Ik werd doorverwezen naar de achteringang. Daar waren een aantal winkels nog wel toegankelijk maar boven, waar ik moest zijn was de toegang afgesloten. Een van de agenten vertelde me dat er instortinggevaar was. Dat het zo erg was, had toen nog niemand in de gaten. Zwaar geirriteerd ben ik naar huis gegaan. Mopperend omdat er in Heerlen weer eens wat mis was. Maandenlang was het centrum amper toegankelijk doordat er weer rotondes aangelegd moesten worden en net vorige week waren de wegen weer geopend. En nu dit! Ik voel echt mee met de winkeliers, die nu net de belangrijkste maand van het jaar missen en met de bewoners, die over het algemeen al wat ouder zijn en dachten daar heerlijk comfortabel te kunnen wonen. Het zal je maar gebeuren. Afschuwelijk toch.

Oh ja, de sokken zijn ook af. Maar liefst drie paar!
The socks are also finished!

 


Een gezellige surpriseavond voor iedereen die vanavond Sinterklaas viert. Pas vooral op, dat jullie niet in Spanje terechtkomen!