30 October 2011

Eindelijk, finally

Het lijkt erop dat er weer wat orde in de chaos komt. Ik heb weer hard gewerkt aan uitpakken en opruimen van mijn hobbyspullen. Ik zeg met opzet 'hobbyspullen' en niet 'quiltspullen' omdat ik weer herinnerd werd aan alle leuke dingen waarmee ik bezig ben was en waarvan ik het gereedschap of de werkstukjes weer terugvond. Het helpt natuurlijk niet met opruimen want teveel wil ik weer bewaren. Ooit, als mijn handen niet meer zeer doen, ga ik weer aan de slag met schilderen, grafiek, boetseren, edelsmeden (noem het, en ik heb het gedaan....!) allemaal even leuk en alles wat ik daarvoor heb aangeschaft, net als alle quiltspullen, doe ik niet weg. Desnoods huur ik een ruimte bij Shurgard. DH ziet het hoofdschuddend aan. Hij is erg opruimerig en zijn hobbyspullen passen op 1 plank in de berging. (dat hij soms iets opnieuw moet kopen omdat zijn opruimkoorts te ver ging, neemt hij op de koop toe). Maar goed terug naar mijn spullen. Gisteren hebben we een kast in elkaar gezet en vandaag hoop ik dus heel ver te komen.

Finally it looks like there's light at the end of the tunnel. I have been very busy unpacking my stuff which remembered me of all the things I did before like painting, graphic arts, clay modelling, sculpturing, you name it and I have done it. One day when my hands allow it I will be doing all this again. So no way to get rid of all the utensils and tools I used for them. It is like collecting material and quilt books. Once you have it you want to keep it. It makes you feel good or happy or rich!


Deze twee onaffe quiltjes vond ik weer terug. Gemaakt op de basiscursus in 1993, gepatcht en gedubbeld en nooit afgemaakt. En zo helemaal in de kleuren van toen, heel erg gedateerd, tenminste de tafelloper. Er was in die tijd bij lange na niet zoveel keuze in quiltstoffen als nu. Bewaard in een doos voor ooit. Ik ga ze toch eerstdaags afmaken. De babyblocks zijn nog best te gebruiken voor een kussen. Wat er met de tafelloper gaat gebeuren weet ik nog niet. Ik ben sowieso niet zo van de tafelkleden, dus waarschijnlijk gaat hij weer terug in een doos.
These two UFO's were found in a box. I made them during the first quilt classes back in 1993. I will finish them one day. The babyblocks will make a nice pillow case, the tablerunner probably will end up in a box again. I am not really a tablerunner kind of woman.

En ja, een middag heb ik de naaimachine op tafel gezet en temidden van de rommel zitten quilten. Het is bijna 6 maanden geleden dat ik voor het laatst een steekje heb gezet en ik vond het welletjes. Van quiltvriendin Ankie kreeg ik de supreme slider en de quilt halo ringen te leen om te proberen. Het vrij quilten op de machine gaat hiermee een stuk beter dan met handschoentjes aan. Tenminste als je last hebt van handen, schouders of nek. Dit gaat veel soepeler en glijdt veel makkelijker dan op de ouderwetse manier. Ik heb al een setje besteld en zodra mijn kamer helemaal in orde is, ga ik quilten en quilten en nog meer quilten....
I took one afternoon off to put my sewing machine on the table and try some quilting with the supreme slider and the quilt halo rings which I borrowed from quilt friend Ankie. It works perfectly and it reduces pressure on hands and neck. I already ordered some and as soon as my room is in order I will be quilting and quilting and do some more quilting.....



Zo werkt het, de slider op de machine en de ring op het werk. De ring is anti slip en met je handen op de ring beweeg je je werk. Gaat heel soepel. Je kunt het met 1, twee of drie ringen op elkaar doen. Ik vind 1 ring het prettigst. Ankie werkt met twee ringen. Het werkt prima voor kleine quilts en 'quilt as you go' blokken. Geen idee hoe het met grote quilts werkt. Ik denk niet dat het dan handig is omdat je bij de normale naaimachines te weinig plek onder de arm hebt om vrij te bewegen.
This is how it works, slider underneath and the ring on top of the quilt. The ring has a good grip on the fabric and with your hands on the ring you move the quilt for free hand quilting. You can use 1, 2 or 3 rings on top of each other. I like to work with 1 ring, Ankie prefers 2. It seems a very useful tool for quilting small quilt and 'quilt as you go' blocks. I don't have any experience with large quilts but I think that it won't be very helpful there simply because the space of the arm of common sewing machines are not wide enough.

Fijne zondag!

Have a lovely Sunday!

14 October 2011

Hulp nodig, need help

Nog steeds geen quilterige berichtjes. Mijn naaikamertje staat nog steeds vol dozen. Er zijn er al heel veel uitgepakt, maar het typische is, dat ik geen werkjes vind, die ik op de hand kan doen. Mijn mandjes en hexjes zijn nog steeds spoorloos. Ik herinner me dat ik ze in een doos heb gedaan, die ik makkelijk kon terugvinden. In de trand van: ik doe ze hierin, dan heb ik ze snel bij de hand. Niet dus. Er is zo vaak met de dozen geschoven en gehusseld, dat de hele boel door elkaar staat. Nu niet allemaal roepen, dat ik op de doos had moeten zetten, wat erin zit. Ik heb overal 'hobbykamer' op gezet. Dat zou voldoende moeten zijn.... toch....? Niet dus. Maar misschien vind ik in het week end iets. Moet namelijk dinsdag naar de 'doe-bee' een werkje meenemen. Ik mag niet meer alleen voor de gezelligheid komen...... Wat zijn de meisjes toch streng voor me.

Dames en heren, ik heb jullie hulp nodig. Voor een fotowedstrijd heb ik twee foto's ingestuurd. Er vindt een waardering door een jury plaats en er zijn publieksprijzen. Voor de publieksprijzen kan gestemd worden. Zouden jullie dit massaal voor me willen doen? Asjeblieft...........please..........asjeblieft............. Jullie familie en vrienden mogen ook stemmen. Als ik win, doe ik een give away op mijn blog.

Dit is de ene en dit is de andere Ik hoop dat jullie zo de foto's kunnen vinden. Dat ik erg van mooie luchten, water en wind hou, weten jullie waarschijnlijk al. De ene is genomen aan de Zeeuwse kust, de andere aan de IJslandse kust. Twee totaal verschillende werelden, maar beide zo schitterend mooi.

Foreign friends, please use the translator in the side bar. I am still very short of time. As soon as things have settled here I will also be writing in English again.

PS. Naar aanleiding van de mailtjes die ik ontvangen heb, dat sommigen niet kunnen stemmen, heb ik mijn cyber-dochter om raad gevraagd. Het blijkt dat je alleen kunt stemmen als je een Facebook account hebt. Helaas. Het is vreemd, dat dit nergens op de site vermeld wordt.

En omdat een logje zonder foto maar een half logje is, hieronder nog een foto van een plekje aan de kust van Walcheren.

06 October 2011


Interesse in deze beauty? Kijk even bij: te koop.

02 October 2011

Weer even tijd voor een logje. Het lijkt of er aan deze verhuizing geen eind komt. Er gaat zoveel mis, dat ik soms de moed verlies. De woonkamer is redelijk op orde, hoewel er nog een paar dozen staan waar ik (nog) geen raad mee weet. De keuken staat en is heel mooi geworden, maar de kastruimte is heel beperkt in vergelijking met vorige keukens. Dat wordt dus nog een keer schiften en opruimen.
Mijn kamertje is een ander verhaal. Staat nog steeds vol met dozen omdat we wat pech hebben met diverse dingen. We wilden een kastje ophangen maar de muren zijn zo keihard, dat we even op schoonzoon moeten wachten. Hij heeft een professionele boormachine en is bovendien zo lang, dat hij zonder trapje bijna overal bij kan ...! Van een kast, die ook in mijn kamer moet, is de sleutel tijdens de verhuizing afgebroken. Een deel zit in het slot en het slot kan nu niet open. Daar moet een deskundige aan te pas komen. Het gevolg is dus, dat ik nog steeds niet aan mijn  naaispullen kom. Inmiddels is ook met de dozen zo vaak heen en weer geschoven, dat ik het overzicht totaal kwijt ben.
Om uit de dip te raken heb ik mezelf verwend met twee boekjes. Altans dat dacht ik. De Primera zit hier aan de overkant. Ideaal! Bij nader inzien was ik toch niet zo blij met de boekjes. Door de vele positieve reacties van quiltsters op de Quiltmania deze ook maar weer eens aangeschaft. Maar wat vind ik het toch een onnoemelijk somber blad. Helemaal niet mijn stijl. De patronen zijn wel mooi (daarom hou ik het maar) maar de gebruikte stoffen zijn zo verschrikkelijk bruin...!!! Zo saai is de herfst toch niet. Hier in het Zuidlimburgse worden we zo geleidelijk aan omringd door schitterende herfstkleuren van diep rood tot fel geel. Dat is pas echt herfst. Vrolijke warme en diepe kleuren. Soms ook wel bruin, maar een mooi bruin, niet dat sombere uit de Quiltmania.  En zeker in deze prachtige nazomer is het echt genieten van de natuur. Voor mij dus geen Quiltmania meer, dat weet ik heel zeker. Ik geeft de voorkeur aan de concurrent, de Magic Patch of aan de Australische bladen.


DH verraste me met dit leuke mandje voor op het balkon. Is het geen schatje?



En gisteren was er een dikke envelop bij de post. Van mijn 'leukste' nichtje. Een z.g. verhuispakketje. Een kaartje vond ze niet genoeg ;-) Ze is mijn enige quiltende familielid en ze weet wat haar tante af en toe nodig heeft. Lief he. En met het blad ben ik helemaal superblij na het bruine QM. Dit is toch echt veel meer mijn smaak. En leuke dingen dat er instaan....! Dank je wel Monique. Ik zou willen, dat je wat dichter bij woonde en we wat meer dingen samen konden doen.



In mijn volgende logje hoop ik jullie iets van mijn nieuwe naaikamer te laten zien. Ik heb heimwee naar mijn spulletjes en mijn vingers jeuken om weer met lapjes aan de slag te gaan. Het moet er nu echt eens van komen

fijne zondag allemaal!