14 August 2011

Ja, ik ben er nog................

Lieve lezers, wat is het lang geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. Er is de afgelopen maanden ook zoveel gebeurd, dat ik geen tijd en geen fut meer had om te bloggen. Excuses ook, dat ik bijna geen blogs heb gelezen en bijna geen mailtjes heb beantwoord. Over een aantal weken zal dat anders worden.

Met DH gaat het goed. Hij loopt weer redelijk (met kruk) en kan weer auto rijden. De 'heup'  heeft voor mij heel veel extra belasting betekend. Elke dag naar de kliniek, van alles regelen en doen, de tuin, het huis etc. en dat alles met zere handen, knieen en rug, de revalidatie, doktersbezoek etc. Taxivergoeding was afgewezen, dus ik was de chauffeur.  Dat ging allemaal nog enigszins  totdat ik een keer over een biggenruggetje struikelde en plat op mijn gezicht terecht kwam. Het zag er verschrikkelijk uit en vooral mijn neusbot deed zeer, hoofdpijn en een dikke zere knie. Gelukkig niets gebroken. Maar de opmerkingen die je krijgt zijn niet van de lucht. Soms kon ik er wel om lachen, maar liever had ik me ergens diep in een kast verstopt. Afgezien van de knie gaat het weer redelijk.
In het voorjaar hadden DH en ik het al eens over kleiner gaan wonen omdat de tuin toch wel een belasting werd. Het heupgedoe heeft dat proces versneld en toen DH in het ziekenhuis lag, ben ik op zoek gegaan naar een appartement. Dat hebben we gevonden en inmiddels zijn we al weken bezig met opruimen, weggeven, weggooien, verkopen en opruimen, opruimen en opruimen. Wat verzamelt een mens toch allemaal als hij (in dit geval vooral ZIJ) de ruimte heeft. Ik kan altijd moeilijk afstand van dingen doen, want 'je weet maar nooit, je zou het nog eens nodig kunnen hebben......!) Ik ben diep door het stof gegaan, letterlijk. Heb van heel veel dingen afstand moeten doen. Maar helaas is een appartement iets kleiner dan een huis met drie verdiepingen en grote garage met berging. Nog 10 dagen doorgaan en dan is het verhuisdag. Ik denk dat ik uiteindelijk wel blij zal zijn met de kleinere woonruimte en veel minder spullen.
Wat wel helemaal super is, is dat we boven heel veel winkels gaan wonen. Naar beneden, deur uit en ik sta  tussen 3 supermarkten met rondom nog tal van kleinere handige winkels. Niet meer voor alles in de auto te hoeven stappen lijkt me te gek. Daar verheug ik me nu al op. Mijn favo naaimachinewinkel ligt 100 m verderop. In de buurt wonen nog meer quiltsters en vriendin Simone kwam ik bij AH al tegen. Dat kan dus heel gezellig worden.
Over een paar weken zal ik weer actiever worden in blogland en zal ik heel veel gaan bijlezen want ik heb het gevoel dat ik ontzettend veel heb gemist.

Toch nog een foto. Een paar weken geleden is dit quiltje naar de kleinzoon van een vriendin gestuurd. Door alle gedoe hier in huis, ben ik er niet toe gekomen het persoonlijk af te leveren. Van de ouders heb ik inmiddels een berichtje gehad, dat ze het erg leuk vinden. Gelukkig maar, want ze houden van strak en kleurijk en niet van traditionele quilts. Was dus even spannend. Het ziet er een beetje verfrommeld uit omdat het een tijdje opgevouwen heeft gelegen. Maar dat zal wel goed komen.

Het zal nu weer even rustig worden op deze blog. Ergens in september ben ik weer terug. Tot dan!

30 comments:

Lida said...

Sterkte met het ruimen en de verhuizing en kijk uit met je knie! Veel geluk en plezier straks in je nieuwe woning! Groetjes
Lida

Quiltendewilma said...

Veel sterkte met verhuizen en we horen vanzelf weer van je,..
tenminste dat hoop ik wel,..
:O)

Anita - Vlijtige Handjes said...

Fijn om weer iets van je te lezen. Ik denk dat ik wel een beetje snap wat je doormaakt. Mijn moeder heeft vorig jaar een nieuwe heup gehad en dat was al een geloop en geregel en dan zat ze nog in een verzorgingshuis omdat ze alleen woont. Jouw tijd van genieten komt er aan..... Heerlijk! Kleiner wonen schrikt even af maar boven winkels is zo leuk! (ervaring0 En dan ook nog in de buurt van je favoriete winkel, pas maar op! Ruimen en loslaten geeft ook veel lucht. Ik ben ook een 'Voor ooit' DH niet. Hij gooit liever direct alles weg. Soms botst het maar het is ook wel weer lekker.
Veel succes maar ook plezier bij het ruimen en verhuizen en drink af en toe eens een bakkie tussen de dozen.
Groetjes Anita

katrien said...

Leuk toch iets van je te horen.
Succes nog met de verhuis.

Inge Slaats said...

Nou Jossie, gezellig hoor dat je toch eventjes langs komt. Ik heb je gemist.
Succes met de verhuizing en vast veel geluk in je nieuwe huis. Klinkt goed, al die winkels in de buurt, maar vooral ook de quiltvriendinnen, leuk!
Fijn vooral ook dat het beter gaat met jullie gezondheid.

Groetjes,
Inge

Mascha said...

Ik wens je heel veel sterkte met het opruimen en de grote verhuizing. En probeer toch af en toe rust te nemen.
Groetjes Mascha

yvon said...

Fijn dat het eid van de tunnel in zicht is. Nog even de laatste loodjes en dan met de winter voor de deur alles binnen handbereik. Fijn voor jullie. Groeten aan Frans en sterkte om de komende dagen nog door te komen.

Berna said...

Wat een enerverende tijd heb je achter de rug. Nou maar hopen dat je na jullie verhuizing weer wat rust krijgen. Sterkte met verhuizen en tot ...........
Liefs
Berna

Petra said...

Fijn dat je weer terug bent in blogland. Succes met alles en werk je niet over de kop. Fijne zondag, Petra

Narelle said...

Take care of yourself and DH.
Wishing you all the best in your new appartment and look forward to hearing from you once you are settled.

grendelskin said...

It was nice to see you pop up on my Reader! You have been missed. Take care of DH and yourself, and best of luck with the move!

Simone de Klerk said...

Wat heerlijk je weer even op je blog te zien. Hé, doet me echt goed (o:
De drukte spat echt uit je bericht, maar gelukkig mocht ik zien dat het toch nog wel goed met je gaat.
Het quiltje is erg mooi geworden! De kleuren vind ik erg sprekend. Chapeau, lieve Jos!
Heel veel sterkte met alles en dat je maar snel weer een beetje tijd kunt vinden voor je hobby.
Ik verheug me erop, je weer te zien en je weer met regelmaat op blogland te vinden (o: xo

inge said...

hei, wat een drukte in je leven, neem alle tijd maar om alle veranderingen te laten gebeuren. veel succes met de verhuis

Annelies vdB said...

Dat wordt een grote verandering. Veel sterkte met de verhuizing.

Kathinca said...

Succes met de verhuizing! Je zult de ruimte eerst wel missen en wellicht je tuin ook. Maar het niet meer trappen hoeven lopen en zeulen met spullen van de ene verdieping naar de andere scheelt pakken energie. Wij hebben deze keuze 4 jaar geleden gemaakt en hebben er nog steeds geen spijt van!

AnitaS said...

Je hebt de laatste tijd genoeg meegemaakt. Dan heeft bloggen geen prioriteit. Ik wens je een hele fijne verhuizing toe en hoop dat je leven dan weer in rustiger vaarwater komt. En dat je weer tijd hebt om te bloggen zodat we alles van je verhuizing horen.

Guusje, said...

Wat een verhaal is dit zeg. En wat heb je veel meegemaakt de laatste tijd. Wel geweldig dat je een nieuw huis voor jullie hebt gevonden met alle gemakken om de hoek heerlijk. En ja dan is het opruimen geblazen. Niet altijd gemakkelijk maar toch noodzakelijk daar weet ik alles van. Ik wens je heel veel succes met de verdere voorbereidingen en het verhuizen en beterschap voor jezelf en je DH.

Heleen said...

Heel veel succes met sorteren, pakken,verhuizen en uitpakken. Denk om jezelf he!!

Klaske said...

Fijn om weer wat van je te horen! Heel veel succes bij de verhuizing, wij zijn een jaar terug verhuist en ik weet wat er allemaal los komt..
(Bij ons is het ook de ZIJ die alles bewaard en niets weg kan gooien;-))

Cisca said...

Veel succes met de verhuizing. Je hebt wel een heleboel tegelijk nu, probeer maar af en toe wat rust te nemen, als dat lukt!
Groetjes, Cisca

Yvonne aka sommeke said...

Haaa, daar ben je weer eventjes!
Wat zal je opgelucht zijn als september begint. Nog even hard op de tanden bijten en jullie zijn verhuisd!
Er zijn zeker meer voordelen aan kleiner wonen, die ontdek je later ook wel!
Hou je taai Jossie! Kuuuuuuuuuus

hetty said...

And I thought I had a busy summer! Yours sounds incredible. But so nice to hear from you again. Take care of yourself. All the best with your move and hope to see you when you are up for some more blogging.
The quilt looks wonderful. I love your quilting and the colours are lovely. See you in September.

Annemiek said...

Zo te lezen heb je wel in een achtbaan gezeten zeg! (en nog!!) Veel sterkte én succes met de verhuizing en hopelijk kom je gauw weer in rustiger vaarwater. Quiltje erbij voor de broodnodige ontspanning en het moet goedkomen :)
Dochter en ik hebben aan je gedacht in Birmingham....

Bev C said...

Hello Josie,

Oh I think sometimes things happen for a reason and it will be all good in the end. Enjoy the move and hope to see you back in blogland soon.
No need to reply.
Happy days.
Bev.xoxo

Isabella said...

Fijn om te lezen dat na zoveel "gedoe" je binnenkort in wat rustiger vaarwater terecht zult komen. Veel succes met de verhuizing!

Elly (creatieveling Elly) said...

oh oh een ongeluk zit in een klein hoekje.
Veel sterkte met de verhuizing en kom daarna lekker tot rust op jullie stekkie.
lieve groetjes Elly

Joyce said...

Jullie hebben echt een heftige tijd achter de rug!! Goed om te horen dat alles nu de goede kant uitgaat en dat je leuke dingen hebt om naar uit te kijken.
Veel succes met de verhuizing!!

Guðrún said...

I am glad you are back. Sorry to hear that you have had a difficult time. Good luck with the moving. Take care.

Dea said...

Dat is niet niks allemaal, Jos. Inmiddels ben je of al verhuisd of aan het verhuizen. Heel veel sterkte met alles. Hopelijk verloopt de verhuizing voorspoedig en krijg je daarna de tijd om bij te komen van de afgelopen periode.

Sue-Anne said...

Hi Jossie, Sounds like you have had a very busy time. I hope your knee has fully recovered and you have settled in to your new home.