22 March 2011

Gisteren, yesterday

Sinds gisteren mag ik er weer een jaartje bijtellen. Het is zo'n voorrecht om op de eerste lentedag jarig te zijn. En wat was het een mooie dag. Normaal doen we niet veel aan verjaardagen en meestal voel ik me ook niet anders dan op andere dagen. Ik bedoel dat dat jaar er toch bij komt, of je nu wil of niet. Je kunt niet zeggen, 'nee bedankt, dit jaar niet' hoewel het makkelijk zou zijn met mijn doorlopend tijdgebrek. Maar ik vind de eerste lentedag altijd zo bijzonder. Meestal is het goed weer en bloeien de narcissen en crocussen, lopen de eerste bomen uit en zie ik de eerste wilgenkatjes. De winter is eindelijk voorbij en de natuur belooft weer veel moois. Om elk jaar opnieuw hiervan te genieten is toch echt een voorrecht.
Een paar trouwe lezers hebben me felicitaties gestuurd en dankzij de melding van Jeannet heb ik een hele rij mailtjes met felicitaties gehad. Dat was heel verrassend. Hartelijk dank meisjes, het gaf me een feestelijk gevoel!
En hoe heb ik de dag doorgebracht? Gewoon heerlijk. We passen deze week op kat en huis van onze dochter in Bergen op Zoom en beschouwen het als een korte vakantie. Van hieruit maken we wat tochtjes in de omgeving. Gisteren zijn we naar Gent in Belgie geweest. Ongeveer een uur rijden hier vandaan. We zijn er al eerder geweest en het is een  van onze favoriete plaatsen. Er is zoveel moois uit het verleden bewaard gebleven en er wordt zoveel gedaan om al die historische gebouwen te onderhouden en te restaureren, dat ik de Belgen hun belabberde wegen graag vergeef........ :-)) We hebben door de historische binnenstad gelopen, gebouwen bewonderd en op terrasjes in de zon gezeten. Door Zeeland zijn we weer naar Bergen gereden, een stuk rustiger dan over Antwerpen. De dag hebben we afgesloten met een heerlijke Mexicaanse maaltijd. Ik kan er weer een jaar tegen!

Foreign readers, will you please use the translator in the side bar? I have to go out again and lack the time to write this post in english. Sorry, life is busy these days ;-)

Een paar plaatjes


Op een bepaald punt telden we rondom op loopafstand 6 kerken. De vraag kwam op of  die in het verleden allemaal vol zijn geweest en waarom er zoveel kerken zo dicht bij elkaar stonden? Ik zal het boekje nog eens aandachtig doorlezen.

Het prachtig gerestaureerde stadhuis


Er vond op de Vrijdagmarkt vond een grote anti-racisme manifestatie plaats. Indrukwekkend hoeveel mensen erop afgekomen waren.Gent, een prachtige stad, ik hoop er weer een keer terug te gaan en dan ook wat te winkelen. Ik heb mooie modezaken gezien, maar ja DH was erbij en die houdt niet van winkelen.

21 comments:

katrien said...

JA Gent een mooie stad.En je was zo'n 85 km van mij vandaan.

AnitaS said...

Je hebt je verjaardadsdag goed besteed. En dan kreeg je er ook nog dat mooie weer bij.

GRANNY'S HOUSE said...

Heerlijk een dagje Gent, ik vind België zo wie zo een heerlijk land om te vertoeven, wij kunnen nog heel wat van ze leren.

Groetjes
Ines

Guusje, said...

Gefeliciteerd en nog heel veel jaren erbij en wat hebben jullie je verjaardag heerlijk gevierd in een prachtige stad.

Karen said...

What a lovely trip! So, you are now another year older. No, we can't do anything about it, but it does come at the perfect time of year. Spring has arrived and it is like a fresh start. Keep smiling!

pauline said...

Zo te lezen heb je een superleuke verjaardag gehad. Gent staat ook nog op mijn lijstje van te bezoeken steden. En door jou blogje krijg ik er meer zin in.
groetjes en geniet nog van je weekje "oppas-vakantie".
groetjes,

Mascha said...

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Groetjes Mascha

Lida said...

Jullie hebt je goed vermaakt en zo'n heerlijke vakantie met zonneschijn is toch ook een gaaf verjaardagscadeau! Nog van harte en veel gelukkige en gezonden jaren gewenst! Groetjes
Lida

Mieneke said...

Alsnog van harte!
En wat is Gent dan een mooie verjaardagsbestemming! En het is er ook zo heerlijk wandelen! Toen we nog bij Utrecht woonden gingen we regelmatig naar België, Antwerpen, Gent, Brugge, elke keer weer een feestje!

Cisca said...

Nog van harte gefeliciteerd! Wat een mooie manier om je verjaardag te vieren, prachtige stad is Gent! Nog een fijne tijd daar in Bergen op Zoom!
Groetjes, Cisca

Ineke said...

Van harte gefeliciteerd en nog veel creatieve jaren gewenst!
België heeft prachtige en gezellige steden. Wat een leuke manier om zo je verjaardag te vieren.
Groeten Ineke

hetty said...

I know what you mean by not feeling any older. I don't either. I often have to remind myself that I am becoming a senior. My birthday is next week. Hope it is spring here by then. Snow is expected tonight and tomorrow morning. Yuk!

Yvonne aka sommeke said...

Haaa, je kreeg het zonnetje voor je verjaardag!
En een dagje Gent is niet te versmaden!

Bev C said...

Hello Jossie,

Happy Birthday, all the best for the coming year. Thanks for sharing the photo's of the lovely buildings. Happy sewing Jos.
Bev.xoxo

Simone de Klerk said...

Zo te zien hebben jullie een heerlijke dag gehad met je verjaardag!
Als je thuis komt ligt er een envelop voor je op de mat (o: Ik wist niet dat je niet in Heerlen was met je verjaardag.
Geniet van het mooie weer en de rust!!!

Heleen said...

Lekker zo'n relaxed weekje oppassen. Nog in het tuinhuis van Jeannet genoten van het zonnetje? En ook al vier je het niet echt toch is het altijd leuk als mensen aan je denken op je verjaardag!

Anita - Vlijtige Handjes said...

Nog van Harte met je verjaardag. Lekker zo'n korte 'vakantie'. Jij hebt één voordeel op ons.... je blijft altijd een lentegevoel houden. groetjes Anita

inge said...

nog een late verjaardagswens! Gent is ook één van mijn absolute favorieten in ons landje. ben je niet naar de plaatselijke quiltwinkel geweest? 't is daar vanaf morgen uitverkoop (www.quilthuys.be)

Narelle said...

So lovely for you to share your birthday with the first day of spring ... a very special day!

Daniëlle said...

Wel te laat maar minstens zo gemeend: van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Genoten heb je al van lees ik net hihi, groot gelijk! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Elly (creatieveling Elly) said...

Oeps veels te laat. Maar alsnog van harte gefeliciteerd.
groetjes elly