09 January 2011

Zonder titel, no title

Vinden jullie het ook vaak zo moeilijk om een titel voor je verhaaltje te bedenken? Ik wel. Ik heb geen gebrek aan fantasie, maar als ik die echt nodig heb, laat hij me in de steek. Dus vandaag maar geen titel.
Do you have a problem sometimes when thinking of a title for your posting? I do. I have no lack of imagination but when I need it it seems to have have left to help someone else who is blogging ;-) So no title today!

Tot mijn verbazing zag ik vandaag dat het nieuwe jaar alweer 9 dagen oud is en ik dus al 10 dagen niet meer gepost heb. Hoe is het mogelijk. Ik zal de kerstspullen maar niet te ver weg stoppen, want we hebben ze binnenkort weer nodig.....  De gigantische bergen sneeuw om ons heen zijn in twee dagen tijd totaal verdwenen. Ongelooflijk. Het ziet er buiten nu maar triest en nattig uit ondanks de zon, die zo haar best doet achter de wolken uit te komen. Maar we kunnen weer eens de deur uit en normaal over straat. Ga ik deze week zeker doen.
To my surprise I noticed that the new year is 9 days old today and I have not posted since 10 days now. I will not put the Christmas stuff too far away for we will need it again shortly.......
The huge  heaps of snow have melted within two days. Unbelievable. It usually takes at least a week. It looks soggy and dreary outside now but we can go out again without the fear for braking a leg.

En heb ik tijdens de sneeuwweken nog wat gedaan? Ja hoor. Gestresst  Rustig werken aan de vierde rand van het Round Robin project van onze bee. Ik kan er helaas niets van laten zien of veel over schrijven want de meisjes lezen mee. We zijn nu bezig met de voorlaatste rand. Nog een en dan zit het erop. Ik zal een diepe zucht slaken want ik was van begin af aan niet dol op het project. Sinds ik niet meer werk, hou ik niet meer van deadlines, en ja, die hadden we. Steeds als ik er aan zit te werken, denk ik aan al mijn projecten die af moeten en waar ik geen tijd voor heb. Maar ja, over een paar maanden hebben we wel elk een complete top en ik ben toch wel benieuwd hoe de mijne is geworden.
Have I done something during the past snowy weeks? Yes I did. I am working stressfully quietly on the fourth round of the Round Robin project of our bee. I can't tell you anything or show pictures because it is a secret project for all of us and my friends do visit my blog sometimes ;-)  I was not keen on that project from the start and I'm still not really enjoying it. But in a few months we will all have a surprise finished top.

Hier wel een foto van de mooie Lecien stofjes waar ik deze keer het mes in mocht zetten. Spannend zeg. Poeh als dat maar goed gaat. Maar tot nu toe nog geen 'misknip' gedaan.
Here a picture of the beautiful Lecien fabrics which I had to cut this time. Thank God no 'miscuts' so far.Om rustig te worden heb ik 's avonds de breipennen tevoorschijn gehaald. Ik heb mezelf dankzij Drops geleerd om sokken te breien. Vroeger deden mijn moeder en oma dat en ik mag 's avonds nog steeds graag deze herinneringen aan mijn verleden aantrekken. Heerlijk warme voeten. Voor in mijn laarzen zijn ze te dik, maar 's avonds op de bank voor de tv  krijg ik zo'n heerlijk huiselijk gevoel. Deze sokken beginnen wat dunner te worden dus werd er aan vervanging gedacht. Maar dat moet ik nu wel zelf doen. Vanaf mijn achtste jaar brei ik al van alles en nog wat, maar sokken waren dus nieuw voor mij en het gaat steeds beter. En ik durf het haast niet te zeggen, maar het is lichtelijk verslavend. Ik ben nu aan het derde paar bezig.
To relax in the evening I picked up my knitting needles again and taught myself knitting socks with a Drops pattern. I have been knitting all my life but never knitted socks because my mum and my gran always did that. In the evening I still put on these warm memories of my past. Love that combination of warm feet and knitting while watching tv. Anyway knitting socks is a little addictive and I am doing the third pair already.Omdat ik eenmaal bezig was met meerdere naaldjes heb ik gelijk maar een paar restjes wol opgemaakt en mutsjes voor India gebreid. Weer een mandje leeg en (ik hoop) een paar kindertjes geholpen.
Because I was knitting with many needles I finished a few remnants of wool and knitted some bonnets for a India project. Another empty basket and (I hope) a few happy babies.


30 comments:

Klaske said...

Heerlijk hé dat de sneeuw weer is verdwenen!!Mooie lapjes om in te snijden!!
Ennuuuh, als je nu niet weet waar je met al je prachtig sokken heen moet.....
In mijn sokkenla passen nog wel een paar sokken ;-))
Nog een fijne zondag

Rina said...

Leuk je mutsjes voor India. Ook ik het een afspraak met een vriendin staan om mutsjes te maken.
En die titel... die is bij mij ook vaak niet origineel. Ik weet vaak op zo'n moment geen titel meer, net als wanneer ik een naam voor mijn quilt moet bedenken.
Jammer dat we jullie Round Robin nog niet mogen zien. Ik heb deze nooit eerder gezien in quiltland en ben dus erg benieuwd hoe dat gaat worden.

quilting Jeannet said...

Héérlijk die sokken Jossie, zien er super uit, ik lees steeds meer over mensen die gaan sokken breiene, echt back to the basic! ik koop ze voorlopig wel op bazaars van bejaardenhuizen,die sokken worden ook daar steeds hipper. Wat een mooie stofjes........en hier schijnt de zon nu, het is zo,n enorm verschil met de grauwheid van de laatste dagen, of zou het komen omdat ik mijn ramen net heb gezeemd......

groetjes, jeannet

inge said...

leuke sokken! die zien er heel warm uit!

Simone de Klerk said...

Tjee, wat een activiteiten! Mooi, die sokken. Er gaat niets boven zulke sokken om je voeten lekker warm te houden in dit winterse weer!
Ik ben heel benieuwd naar je round robin quilt!
En wat lief, al die mutsjes.
Mag ik vragen hoeveel leesbrillen jij nodig hebt ... ik tel er 4 en misschien heb je er ook nog eentje op je neus.

Anonymous said...

Mijn moeder breit sinds kort ook sokken, heerlijk. Trouwens ook een leuk kleedje op je tafel. Mooie stofjes

Guusje, said...

Wat fijn dat de sneeuw verdwenen is bij jullie, mooie sokken heb je gebreid die zitten zo lekker doet mij ook altijd aan mijn mam denken die ze zomaar even breidde.
En wat een mooie stoffen heb je daar liggen ben wel benieuwd wat voor moois je ervan gaat maken.

Berna said...

Prachtige sokken en mutsjes en wat zijn je stofjes mooi!!
Je blogkop laat een prachtige sneeuwfoto zien maar als je inderdaad de straat op moet, is sneeuw niet alles. Hoewel ik wel liever sneeuw heb dan die druilerige regen van afgelopen dagen. Maar het zonnetje van vandaag was wel weer heerlijk.
Fijne week!

Francien said...

Ook ik ben begonnen aan de sok Jossie...et zal alleen niet mijn lievelings "tusendoortje"worden...mijn dh houd van dikke Noorse sokken in zijn klompen en ben ik ze dus zelf gaan breien nadat ik een van mijn "zorgmensjes"het zag doen...ze heeft me het basicpatroontje weer geleerd omdat het heel ver weg in mijn brein ergens was ...de jouwe zijn niet zo saai tenminste...leuk kleurtje zo...en wat een prachtige stofjes zijn dat toch...succes met knippen verder...
En ik doe nooit een titel boven mijn berichtje...teneerste vind ik het ook moeilijk om steeds een nieuwe te bedenken en als je bijv. sokken breien als titel neemt haakt misschien de helft al af om het berichtje verder te lezen als je daar geen intresse aan hebt..hoe dan ook...ben blij met jouw reacties altijd en ik lees alles wat je op je blog schrijft...met of zonder titel....groetjes Francien.

Inge Slaats said...

Nou Jossie, voor iemand die geen titel kan bedenken, heb je nu een prachttitel boven je logje staan! Goed gedaan hoor LOL
Ooohh en wat een mooie stofjes zie ik hier.
En oh nee hè, alweer van die hippe sokken. Ik wil ze ook, alleen niet zelf breien. Ik wil ze "krijgen", maar ik "krijg" niemand zo gek dat ze voor mij aan de slag gaan. Ik snap er niks van LOL

Groetjes,
Inge

Cisca said...

Dat gaat je goed af, al die sokken en mutsjes breien! Mooi hoor. En wat een mooie stoffen om in te snijden, Leuk al die brillen, zijn ze allemaal van jou?Leesbrillen kun je nooit genoeg hebben, ik was ze ook altijd kwijt. Inmiddels heb ik dubbel focus omdat ik hem nodig heb om tv te kijken, maar ik ga hem steeds vaker opzetten, het is toch wel heel makkelijk, dat je niet meer hoeft te zoekenEn ja, ik vind het ook vaak moeilijk om een titel te bedenken.
Brei ze!
Groetjes, Cisca

Annemiek said...

Leuke sokken! Knap hoor om ze zelf te breien..
Hier is de sneeuw ook weg;ijsplekken op straat blijven hardnekkig maar je kunt iig weer normaal lopen,fietsen en autorijden.
Nu nog afwachten of Limburg niet onder water stroomt: 't is ook altijd wat daar *lol*
(ik weet ook nooit pakkende blogtitels, meestal typ ik die als laatste!)

Sue said...

Yes, I quite often just leave the title off of my blog!

I love your knitted socks! Very nice and I'll bet they're so warm!!

Karen said...

Titles sure can be a problem. The Lecien fabric is beautiful and no miscuts so far is excellent. Love the socks! And, how many pairs of glasses do I see on your table?

Willie said...

Josse leuke sokken, ik doe je niet na, En die mutsjes die voor India breit, zijn ook te gek.
Ik heb net op die site gekeken, maar dat lijk mij ook wel leuk om dat te doen. Mag ik ook weten waar jij dat leuke patroon heb gehaald.

Anita - Vlijtige Handjes said...

Wat een prachtige stofjes Jossie. Als ik het rolmes zie krijg ik al helemaal de bibbers. Ik ben niet zo'n vrinden met het mes! Je sokken zijn erg leuk. Je hoort er zoveel over dat ik het ook wil gaan proberen. De patronen van Drops zijn altijd goed te volgen dus deze week maar eens neuzen. En dan zal ik vast nog wat over hebben voor India. Ik las bij Joke dat het nog tot maart kan.
Nog een fijne zondag
Groetjes Anita

Yvonne aka sommeke said...

Ik lees al je logjes ook titelloze!
'k Ben ook errrruuug benieuwd naar de Round Robin. Maak je ook foto's van de andere RR's? Please!
Ooit deed ik dat ook : sokken breien maar nu zou ik niet meer weten hoe dat moet.

Robyn G. said...

Hi Joss :-)
You have been a busy girl.. great to see..
The Lecien fabrics are some of my faves and I love your knitting.
What a great start to the year!!
hugs
Robyn xx

PS Pulled out my clams yesterday and have started pinning on the next row.. Woohoo!

Mascha said...

Ik ben ook zo blij dat de sneeuw verdwenen is. Eindelijk weer op de fiets mijn boodschappen doen. Leuk hoor, die sokken.
Groetjes Mascha

Isabella said...

En zo blijf je altijd maar bezig.
Wat ik me afvraag: hoeveel brillen heb jij nodig??

AnitaS said...

Ik ben ook al aan het soken breien. Ik had dat nog nooit gedaan, mar met de patronen van Drops is het heel makkelijk. In schoenen zitten ze niet lekker, maar wel in huis. Mooie mutsjes.

marga said...

Het maakt niet uit of er nu wel of geen titel boven je blog staat als de inhoud maar gezellig is.
En dat is het.
Je bent echt al goed bezig in het nieuwe jaar mooie stofjes warme sokken mutsjes.
Dan is een title toch niet belangrijk.
Fijne dag
Marga

GRANNY'S HOUSE said...

Hier schijnt een stralend zonnetje en dat ziet er een stuk leuker uit.
Ik hou ook niet van deadlines, daarom ben ik gestopt met wednesdayflowers, ik maak de bloemen in mijn eigen tempo en dat geld ook voor mijn andere projekten, is een stuk rustiger.
Wat een schitterende stofjes heb je daar liggen, wat moet je daar wat moois van kunnen maken.

Groetjes
Ines

Heleen said...

Je bent nog aardig druk zo te lezen. En al het derde paar sokken! knap hoor. Geniet van het zonnetje welke vandaag schijnt. Het is lekker rustig voorjaarsweer. Wel fris maar dat is niet erg.

Kate said...

Love your knitted socks...they look so warm...Happy for you that your cutting went well..Looks great...Kate xxx

Bev C said...

hello Jossie, such wonderful knitting. You will have a pair for each day of the week soon.
Happy days.
Bev.xoxo

Jantine said...

Deze dame houdt ook niet van dead lines, ik weet hoe het voelt... en toch... de Round Robins die ik deed waren super leuk!
De enige sokken die ik ooit breide waren kanten sokken voor een pop die ik zelf naaide op naald 1,5! Maar verslavend is het, dat breien, daarom begin ik er maar niet aan.

Joyce said...

Wat een mooie wollen voetjes!!! Vind dat zo knap.....ziet er zo moeilijk uit. Ennuh..zonder titel is OOK een titel ;0))

hetty said...

I often get so excited about what I am going to post that I completely forget the title. We finally has some snow. About 10cm on several occasions. I am happy that it hasne't melted, except on the roads. My garden now has a nice blanket of snow to keep my perennials from freezing. Tonight's temperatures are going to feel like -20C! I love your socks. I have been having some problems with my hands and I have started to knit again too.

Johanna Zweden said...

Wat een heerlijk blogje.
nu hier ligt de sneeuw nog meters hoog, en die warme (mooie) sokken die jij aan het breien bent, zouden mijn voetjes dubbel warm maken (lol)
Wat leuk dat je ook mutsjes voor Indie heb gebreid, ik heb er 35 ingeleverd toen ik in Holland was in december, was leuk om te doen, en ze waren snel af, en het was een goed rest verwerking van de restjes wol.
Mooie stofjes heb je, heb ze even geaaid, mag wel hé
Fijn weekeinden groetjes Joke uit het sneeuwachtige -15 Zweden