02 January 2010

Update challenge

Ja dames, haal het zweepje maar tevoorschijn, want ik ben te laat met de update. De challenge met liep officieel op 1 januari af, maar omdat ik niet klaar was met het ding, was Yvonne zo lief om een dag te wachten met een berichtje plaatsen. En deze ene dag extra was nog te weinig. Ik moet dus bekennen dat mijn quilt nog niet af is. De rand moet er nog omheen en dat hoop ik in het week end voor mekaar te krijgen. Tot aan de laatste steken zit dit ding me dwars. Uithalen, passen en meten, aan elkaar zetten en weer loshalen. De eindsprint kostte meer tijd dan verwacht. Maar zondag kan ik een Afo laten zien. Hier wel een foto van de stand op dit moment.
En nu ga ik kijken hoe de quilt van Sommeke is geworden. De losse blokken zagen er prachtig uit dus de quilt moet heel mooi zijn geworden. Gaan jullie mee?

Yes ladies, time to take the cane for I didn't manage to finish the challenge with Sommeke. It was a lot more work than I expected. Yvonne was so kind to postpone the posting for a day but that extra day was not enough. I still have to do the borders. But I promise that I show a finished quilt on Sunday. Yvonne's quilt is ready so hop over to her blog. I have not seen it finished but I am sure it turned out beautiful. And please check my blog next Sunday. My disaster quilt has to be ready by then.

28 comments:

Yvonne aka sommeke said...

Wooooooow Jossie, die moet je gewoon helemaal afmaken nu, die is véééééél te mooi om in de kast te laten liggen!
Kom op, de laatste lastige loodjes, maar die tackel jij zeker wel voor zondag!
Hup, hup, hup! You can, YES you can do it!

Heleen said...

Jos je gaat het halen!!! Kijk toch hoever die challenge je gebracht heeft. Nog even en het is een affo. Dat geeft toch wel voldoening. Werkt altijd goed elkaar stimuleren. Het ziet er prachtig uit.

Elly (creatieveling Elly) said...

Die paar dagen maken echt niet meer uit. Het gaat je lukken dit weekend. De challenge is voor jou gewoon verschoven naar 4 januari en dat ga je halen!
Succes.
groetjes Elly

katrien said...

Nog een klein duwtje en dan heb je ook een affo,de moed niet laten zakken,op die paar dagen komt het nu niet.Succes.

Klaske said...

Kom op, Jossie dat "ding"moet af hoor want het word een geweldige quilt. Je mag hem zo bij me langs brengen, want ik vind hem super. Succes met de laatste loodjes!!!!

Ingrid said...

Toe hoor, afmaken, het is een prachtig stuk !! alleen de rand nog maar, dat moet lukken voor zondag !!zie waar de challenge je al gebracht heeft !!! hup hup hup.....
Ingrid
www.quiltingingrid.web-log.nl

Guusje, said...

Je bent al zover, heel goed en het uithalen daar ben ik ook een ster in dat zag je wel bij mij. Maar zover als je nu bent, bijna klaar sua wordt hij ook al heel mooi. Nu nog de laatste loodjes zet hem op en ik kom hem bewonderen.

Judith said...

De moed niet laten zakken hoor, je bent bijna klaar

Isabella said...

Als ik me bedenk hoeveel tegenslag je gehad hebt bij het maken van deze quilt kan ik alleen maar een diepe buiging maken voor hoever je nu al bent. Ik had het allang weggegooid. Petje af!!

Annelies vdB said...

Wat heb je veel gedaan en wat ziet hij er mooi uit.
Echt super !!

Tineke said...

Heel veel sterkte met de laatste loodjes! Hij wordt prachtig en je bent nu al zo ver gekomen. Het gaat je vast lukken. Sterkte en houd goede moed.

inge said...

super zeg dat jouw quilt ook bijna af is, die challenge heeft twee prachtige quilts opgeleverd!

Handmade by Mai said...

Ik heb het zweepje toch nog even van de zolder gehaald, want je moet hem wel afmaken hoor!, want het is wel een hele mooie quilt geworden. Trouwens een heel fijn 2010

Johanna Zweden said...

O wat mooi, wat een prachtige kleuren, nu stuur je het zweepje hier ook even naar toe. smile.

Ik geloof dat het werkt!!! heb net mijn UFO doos naar beneden gehaald!!

Gelukkig Nieuwjaar en dan we elkaar veel kunnen inspireren.

Liefs Joke

Daniëlle said...

Gooooooo Jossieeee!!!!!! Je kunt het joh! Je bent er bijna!! Geef jezelf maar een schouderklopje ter aanmoediging hihi! Jij bent zometeen de eerste die al zo vroeg in het jaar een AFFO heeft hihi! Mooie dag nog verder! XXXD

Anita (Sniet) said...

Niks zweepje. Hij wordt prachtig!! Het quiltpatroon is hel mooi. Je gaat het gweoon redden want je bent zooooo nieuwsgierig hoe hij gaat worden....... en wij ook! Kom op je eerste AFFO voor 2010.

Lida said...

Eerst een geweldig gezellig, gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst, met veel creativiteit!! Nu je quilt!
Maar dat ziet er al wel geweldig uit en ja je hebt van die quilts, die werken je tegen tot de laatste steek! Maar ik kom morgen gewoon terug om te kijken, succes met de laatste loodjes! Groetjes
Lida

quilting Jeannet said...

Jossie, iemand die al zo ver komt is sowieso een KANJER, het gaat helemaal goed komem, ik weet het zeker. wordt vast vervolgt.....

groetjes, Jeannet

Francien said...

Een heel gelukkig nieuw jaar eerst gewenst Jossie en wat een prachtige quilt..de kleuren zijn schitterend... laat hem a.u.b. zien als hij af is...of dat nou zondag is of niet... alhewel wat nu al te zien is ziet er heel geweldig uit...het wordt een hele mooie!!
groetjes Francien.

Martine said...

Nou snap ik waarom het een challange heet :)
Hij wordt wel mooi, hoor! X

Guðrún said...

Happy New Year to you. I will come back tomorrow.

Simone de Klerk said...

Volgens mij heeft deze quilt je heel wat grijze haren bezorgd. Ik heb in het echt mogen bewonderen, hoe mooi de blokken zijn, doorgequilt en al. Ik ben echt benieuwd naar het eindresultaat.
Heel erg knap van je!!!
PS: Gelukkig Nieuw Jaar (O:

risja said...

Nu door gaan het wordt schitterend,
Succes ermeee.

Willie said...

Josse ik sluit mij helemaal aan bij de woorden van de andere Dames.

Als ik een toverstokje, had en de wens voor je kon doen dat hij morgen klaar is deed ik dat voor je had .

GRANNY'S HOUSE said...

Hij is prachtig aan het worden en voor je het weet heb je hem af.

Groetjes
Ines

Petra said...

Ik ben het met Yvonne eens, veel te mooi om in de kast te laten liggen. Snel afmaken.

Anita said...

Het lukt je heus wel om het spoedig af te krijgen. Hij is zo mooi die wil je toch af zien.

conny's quilts said...

Bijna klaar is ook knap werk! Hij wordt super mooi, nog even doorzetten dus!