11 December 2009

A sale, a swap and annoyment

Deze week vliegt voorbij. Het is alweer vrijdag, dus de hoogste tijd om weer een berichtje te schrijven. Ik had nogal wat dingen gepland voor deze week, maar door zowel computer- als blogproblemen is er niet veel van van mijn plannen terechtgekomen. Maandag de hele dag met iemand van Blogger in de weer geweest om de indelingen-pagina op orde te krijgen. Op mijn nieuwe laptop zijn de elementen verdwenen resp. door elkaar gegooid. Merkwaardig genoeg is dat alleen met deze blog en op deze laptop (breedbeeld) het geval. De andere ziet er prima uit. Op de gewone pc en mijn oude laptop is niets aan de hand. Daar staat de indelingenpagina gewoon zoals hij hoort te zijn. Zelfs de deskundigen van Blogger komen er niet uit. We hebben van alles geprobeerd op de zaak weer voor elkaar te krijgen, maar de pagina blijft eigenwijs doen wat hij zelf wil. Ik laat het dus maar even rusten. Berichten posten gaat gelukkig wel nog.
Sinds vorige week hebben we ook om de haverklap storingen met telefoon en internetten. Daar eindeloos met KPN over gebeld, en ook hier is het een raadsel wat er aan de hand is. De telefoon doet het inmiddels weer, maar internetten is een kwestie van geluk hebben. De verbinding is er soms wel en soms niet. Daarbij doet zich nog een merkwaardig verschijnsel voor, n.l. dat de pc werkt op een modem dat we anderhalf jaar gelden hebben ingeruild voor het huidige modem. De laptops werken gewoon op het nieuwe modem. (tenminste als er verbinding is) Ik begin nu echt te geloven dat er in dit huis bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn.

I can't believe it is Friday again. Time passes so quickly these days. I had a lot planned for this week but due to Blogger, internet and phone problems I spent more time talking and writing to help centres than doing fun things. But the phone works again, internet and email is a matter of luck. Access on and off (more off it seems) and Blogger is such a funny problem that even the experts of Blogger gave up after trying all things possible with no results. So I'll leave that for a while and as soon as I have more time I will fly into that problem again. I can post and that is the important thing with blogging.
Apart from all the cyber annoyment I had some good times as well. Yesterday morning Tandy was here for a cup of coffee and to pick up the items I made for her annual charity sale In Lommel, Belgium.
On the picture below is what I made for the sale.


Gelukkig waren er ook nog wat gezellige uurtjes tussendoor. Gisterochtend kwam Tandy de spulletjes ophalen, die ik had gemaakt voor haar jaarlijkse kerstverkoop voor het goede doel. Deze is a.s. week end in het Parochiehuis in Lommel, Belgie. Op de foto staat mijn bijdrage.

Een tijdje geleden heb ik me aangemeld voor een deze kerstswap bij Daisyquilts
En geloof het of niet Simone en ik werden aan elkaar gekoppeld. Natuurlijk waren we een beetje teleurgesteld, want je doet aan zo'n internationale swap eigenlijk mee om in contact te komen met quiltsters in andere landen. Maar we besloten er het beste van te maken en spraken af, dat we ons eigen feestje zouden vieren en elkaar ook nog een leuke mok cadeau zouden doen. Gisteren is Simone hier geweest en hebben we heerlijk zitten kletsen, thee drinken, kerststol eten en elkaar natuurlijk de cadeautjes gegeven. Het was weer gezellig met Simone. Het kerstornamentje dat ik van haar kreeg is erg leuk en zo mooi geborduurd. Haar stitcherys zijn altijd schitterend, en nu heb ik er ook een! En dan nog een leuke mok in wit en blauw en met vogeltjes erop. Ook een schot in de roos. De mok is zo mooi ingepakt, dat ik hem nog tot Kerstmis zo laat staan en dan op eerste kerstdag ga ik hem feestelijk in gebruik nemen met waarschijnlijk warme chocolademelk met slagroom. Hmm, heb al voorpret. Simone, heel erg bedankt voor de gezellige middag. Hij krijgt nog een vervolg!

Some time ago I signed in for a Christmas ornament swap at Daisyquilts. And believe it or not Simone and I were linked. At first we were a bit disappointed because part of the fun of an international swap is to get into contact with quilters in any part of the world. But then we decided to make the most of it and have our own private christmas party. So yesterday we had afternoon tea, a chat, and a chat and more chat, and gave ech other our ornament and the mugs we bought for each other. Simone made me a beautiful ornament with a lovely stitchery. I always admire her stitcheries, she is so good at it. And now I have one of my own. The mug was lovely too in my fav colour blue with small birds on it. I'll keep it in the box untill Christmas and then I will have a hot chocolate with whipped cream on top. Hmm, can't wait!


Thanks for a lovely afternoon Simone. We'll do that again soon. It was not a bad idea to link us after all!

19 comments:

Anita said...

Dat is inderdaad heel apart dat jij en Simone aan elkaar gekoppeld werden. Ik heb nog niet meegemaakt dat ik een Nederlandse kreeg. Maar jullie hebben het toch leuk voor elkaar gemaakt. En telefoon, internet e.d. brrrrr.

quilting Jeannet said...

Heeee, Jossie, beter een mooi ornamentje van een goede vriendin, dan een hutseflutsje van een verre quiltster moet je dan maar denken. Ik ben nog in afwachting van mijn swap uit New Zealand. Wat heb je een mooie achtergrond !! is het weer goed met je blog ?

groetjes, Jeannet

lappenleintje said...

Een wereld zo groot, en dan iemand zo dichtbij treffen! Ik verdronk ooit bijna in zee, meegesleurd in een enorme golf, en toen ik eindelijk met de schrik vrij was dook niet m'n vader naast me op uit dezelfde golf, maar een jongen van m'n school in Apeldoorn, ook hoestend en proestend, en eht gebeurde in Egmond!

Je hebt mooie dinkies gekregen, en het was weer een heel verhaal! Misschien toch verhuizen naar een pek zonder rare stralen?
Groetjes, en fijn weekeinde, Leintje

Robyn said...

Jossie I'm so pleased you and Simone enjoyed your swap after all.... and your afternoon tea. *grin*
Beautiful things for both of you.
hugs
Robyn xx

Yvonne aka sommeke said...

Héé bah, vervelend die Blogger/internet en telefoonproblemen! We kunnen niet zonder die dingen, hé!
Jij bent wel erg leuk en ijverig bezig geweest voor Tandy!
Het fijne pluspunt aan die swap-kopppeling was dan toch dat jullie mekaar persoonlijk konden opzoeken. Heerlijke kadootjes (die mok met snoep erin is ook niet mis ;-)) en lekker een middagje genoten van mekaars gezelschap! Doe dat maar eens met een Amerikaanse of Australische swapper ....
Goe weekend Jossie!

Simone de Klerk said...

Jos, ik vond het heel erg gezellig donderdag. Ben achteraf ook blij dat wij gekoppeld zijn (O: Als wij ooit nog eens gekoppeld worden, wil je dan aub niet van de hartjes snoepjes meer in een prachtige mok doen. Ze zijn zooooooo lekker, dat ik er niet van af kan blijven en dat is eigenlijk niets voor mij. Tot buikpijn toe ;o)
Wat je voor de kerstverkop hebt gemaakt is onzettend leuk! Jammer dat ik het niet met eigen ogen heb kunnen zien en even aanraken ...
Ik hoop dat je snel minder tijd in al die technische middelen hoeft te stoppen. Wat een gedoe.
Ik ga nu naar Totaal voor mijn Rudolf. Verheug me erop!
Fijn weekeinde!!!

Anonymous said...

Doe je wel rustig aan met het ergeren van je internet, is niet goed voor je hart. Leuke spulletjes heb je gemaakt voor de open duer van Tandy. Ik heb van Simone al gehoord dat jullie het erg gezellig hebben gehad en natuurlijk heeft ze weer iets fantastisch vooor je gemaakt en gekocht.

Simone de Klerk said...

Ha - ik krijg je rechter colom weer! Is het allemaal een beetje gelukt met internet?!?!?
Fijne avond.

Bev C said...

Hello Jossie, Sometimes things are meant to happen for a reason. You got to have a cuppa and a chat together with Simone.Love those items you made for charity. As for computers I am sure a male who hates sewing invented them!!! Have a great weekend.

Annelies vdB said...

Goed te horen dat jij en Simone leuk dingen voor elkaar hebben gemaakt.
Sterkte met de computer.

Quilter Going Bananas said...

Sorry to hear about your internet/phone/blogger problems. Hope it all gets fixed soon. I love the pics of your gifts though, and that you had a wonderful time with your friends :^)

Guute said...

Mijn haren rijzen ten berge als er zich hier computerproblemen voor doen. Vooral als het de computers in de praktijk betreft. Zolang alles goed gaat....
En die swap zal toch wel gezellig zijn. En internationale quiltsters leren kennen: ikke ben toch ook een beetje internationaal en je hebt mij al in levende lijve gezien. (als dat al een pluspunt is??????)

GRANNY'S HOUSE said...

Wat mooi allemaal en je nichtje is om op te vr....

Groetjes
Ines

clare's craftroom said...

Wow what beautiful things ! I'm so glad you enjoyed the swap and have a lovely new friend , thanks for joining in .

Guðrún said...

Great swap, you could meet your partner :) Lovely ornaments you got.

quiltlodge gerda said...

Ik reageer nog even op je vorige berichtje: wat een beeldschone foto's! Daar kan toch niemand niet blij mee zijn. Het is echt schattig.

yvo said...

Gelukkig dat de computerproblemen zijn opgelost. Wat voel je je dan ellendig he? Je bent dan even afgesneden van een stuk van je wwelreld dat best belangrijk is.
En wat heb je leuke dingen gemaakt voor Tandy. Die tassen zijn zo mooi... Waar heb je het patroon vandaan?

Willie said...

Alles wat ik op de foto's zie is leuk, ook die muisjes zijn mooi en handig.
En de stitchry van Simone, is heel erg mooi en wat werk ze toch mooi en netjes.

quiltlodge gerda said...

Wat een beeldschone mok heb je daar! En ja, die moderne apparaten> leuk als ze het doen, maar vreselijk frustrerend als ze dat niet doen en een geheel eigen leven lijken te leiden. Sterkte ermee!!! p.s. je krans heb je vast in een doos of plastic tas gestopt tegen het stof, denk je niet? Ik hoop dt je hem nog vindt voor de Kerst.