19 August 2009

Het is weer woensdag, wednesday again

Het wordt saai om elke week weer een paar mandjes te laten zien, maar van de andere kant is dit wel het bewijs dat ik er gestaag aan doorwerk. Deze week weer 4, en totaal heb ik er nu al 36. Al een aardig stapeltje.
Hope you won't find it boring but I have to show baskets again. Just to let you know that I really made some this week.
As every quilter knows quilting has many side effects e.g. collecting just anything that is related to sewing, even loads of needles, buttons, thread etc. Another side effect is that you are always thinking of new and future projects. You only have to glance at a piece of material and immediately your brain starts designing. While cutting the fabric for the baskets I suddenly thought of not putting the scraps into a box but do something with them at once. Not that i wanted to start a new project, no... I wanted to keep my sewing room tidy... and make some blocks that would later be the start of a new project. And I also needed something to fill that lovely small box! Don't they look neat?

Quilten heeft aardig wat bijverschijnselen. Denk maar eens aan het verzamelen van alles wat ook maar iets met naaien te maken heeft zoals lapjes, knoopjes, draadjes, restjes en natuurlijk weer allerlei bakjes en dozen om alles in te bewaren. Zelfs maar het kijken naar een lapje brengt je weer op allerlei ideeën. Toen ik deze week bezig was met de mandjes, zag ik plotseling kleine blokjes ontstaan uit de restjes. Normaal verdwijnen die in een bak, maar waarom zou ik er niet meteen iets mee doen? Ruimt toch lekker op? Zo gezegd zo gedaan en het resultaat staat op bovenstaande foto. Ziet er toch leuk uit, of niet? Bovendien moest ik nog iets verzinnen voor het leuke doosje. Dat is dus bij deze ook gebeurd. Perfect voor het bewaren van de zandlopertjes.(Geen nood Sommeke, dit wordt geen nieuw project, maar is gewoon een kwestie van opruimen. Ongemerkt heb ik straks genoeg blokken voor twee quilts...LOL)

En gisteren heeft de postbode ook weer aangebeld met een dikke envelop uit Amerika. Mooie stofjes, maar ik mag er pas mee aan de slag als ik twee dingen afheb. Moeilijk, maar ik heb mezelf best onder controle hahaha.


And last but not least the mailman rang again and surprised me with my self bought gift: gorgeous fabric from the USA. I only allow myself to cut it up after finishing two WISP's. I am really tough on poor me!

29 comments:

Elly (creatieveling Elly) said...

Maar het is wel e stok achter de deur. En wat is daar veel moed voor nodig om te wachten voor dat je met die lapjes aan gang kan gaan.

Else said...

Je mandjes zijn leuk, en je restjes blokjes mogen er ook zijn! En mooie stofjes heb je er weer bij, dat wordt doorwerken aan je mandjes (lol) groetjes Else

Berna said...

Mooie mandjes weer en de zandlopertjes zijn ook leuk in die blauwe kleuren.
De lapjes zijn prachtig. Ik ben benieuwd hoe lang je ze kunt laten liggen ;)

GRANNY'S HOUSE said...

Mooie mandjes en in mijn lievelingskleur, de stofjes zijn ook om hebberig van te worden.

Groetjes
Ines

Klaske said...

Moie mandjes, Jossie. De doos die je daar hebt zou ik ook dapper halen, voor bij mijn dochter haar sprei, maar ze waren bij ons niet meer bij de action,sniksnik.
Hoelang blijven die mooie lapjes liggen????

Cisca said...

Mooie mandjes en de restjesquilt gaat ook leuk worden. Ik heb koffertjes met hetzelfde motief als jouw dozen, de Action was al uitverkocht, toen ik die ook wou kopen.
Prachtige stofjes heb je gekocht,het zal moeilijk zijn daar nog niets van te maken.
Groetjes, Cisca

yvonne said...

Ik ben toch heel benieuwd hoe lang je dit gaat vol houden (hahahaha).
Maar je mandjes zijn geweldig en de zandlopertjes ook groetjes yvonne

wilma said...

Helemaal niet saai!! Ik lees graag wat erbij is gekomen. Mooie stoffen rijker en mooie zandlopertjes...

katrien said...

Mooie blauwe mandjes en zandlopertjes.

Anita said...

De mandjes en zandlopertjes zijn leuk. Natuurlijk zijn de zandlopertjes alleen maar om stof op te ruimen. Ik kreeg ook net een pakketje uit Amerika en ook ik mag er voorlopig alleen maar naar kijken.

Anonymous said...

Waar die mooie mandjes niet goed voor zijn en natuurlijk moet je alle stofjes gebruiken. Ik vind die zandlopertjes er leuk, wordt het een grote quilt of een dromenquilt?

Francien said...

Nou ik denk dat je het niet lang volhoudt Jos...en je mandjes worden toch wel heel mooi hoor...en die restjesquilt....wat een goed idee...en saai op je blog is het zeker niet...prachtig hoe je alles maakt en dat het vooruit gaat is toch super om te zien.... het geeft mij weer een schop onder het bekende plekkie...zo van...anderen doen het ook, veel projectjes tegelijk ..aan de slag dus weer....dus je bent inspiratie genoeg!!
groetjes Francien.

Yvonne aka sommeke said...

Saai? Helemaal niet!
Ik zie het al, ik ben verkeerd begonnen met m'n zandloperkes. Dan heb je geen restjes die je "moet" verwerken :-((( LOL
Zal ik die nieuwe lapjes voor je bewaren?

Marja said...

heel braaf van je. daar kan ik een voorbeeld aan nemen.zelf doe ik het anders;
leuk lapje, leuk patroontje,....effe proberen. daarna wordt het opzij gelegd, tot............
foei!!!!!!

Inge Slaats said...

Jossie, je mandjes zijn hartstikke leuk en ook de zandlopertjes, ooohh die roepen ook naar mij, maar nee, ik laat ze nog een poosje roepen. Ik ben sterk (echt niet, hihi...)
Je nieuwe stoffen zijn ook prachtig!

quilting Jeannet said...

Wat mooi Jossie, die rode ben ik helemaal "flieft"op, en die lichtblauwe, Mmmmm, goed idee van je zandlopertjes en je doosje, zoiets had ik ook al op mijn blog, een doosje met hartjes, ik ben dol op doosjes,en voor ik het weet heb ik ze overal staan met (kleine) ufo,tjes.....erin

Groetjes, Jeannet

Annelies said...

Leuk, je zandlopertjes en je mandjes. Ik zie mezelf ooit nog wel eens een zandlopertjesquilt maken. Dat vind ik er zo leuk uitzien.
Je hebt ook mooie stofjes binnen !

Simone de Klerk said...

Iedere keer die mandjes terug te zien is erg leuk! En wat je met de restjes hebt gedaan vind ik erg slim. Ziet er leuk uit! Op naar de volgende mandjes.
De stofjes die je gekocht hebt zijn ook erg mooi. Ben benieuwd wat je ervan maken zult. En waar bestel jij de stofjes in Amerika?

Heleen said...

Wat een mooie mandjes en ook die driehoekjes zijn schattig. Dat doosje komt heeeeeeel bekend voor. Ik heb er ook 2. Wilde nog bijkopen maar helaas waren ze al op.

Guðrún said...

More baskets, or what *LOL* Your posts show up in bloglines :)

ranette said...

I never tire of looking at your beautiful baskets. Sewing up the scraps from blocks is fun and I do it too sometimes.

Quilter Going Bananas said...

Keep those baskets coming Jossie! I love your block you made with the little triangles very much...

Johanna Zweden said...

Wat heb ik bewondering voor jullie allemaal die aan deze baskets werken!! want je moet wel de discipline daar voor hebben.
Mooi je stofjes , jammer hé dat je er nog niet mee kan beginnen.
Wat een leuk idee zo die 3 hoekjes, je brengt mensen meteen op een goed idee.
Zo leren we nog wat van elkaar en zo is het ook een goed opberg systeem, je zet ze meteen aan elkaar dat scheelt voor later.
Groetjes Joke

Bev C said...

Jossie,those blocks look lovely. I love the box,very pretty. Have a good weekend. Happy days.

Quilt Online said...

very pretty.

Willie said...

Hallo Jossie, hier ben ik weer er is gelukkig weer een beetje rust in huis.Je mandjes zien er heel verfrissend en weer mooi uit.
De Civil War blokken zijn ook prachtig.

Dorine said...

Heerlijk weer die mandjes
groetjes Dorine

Guute said...

Ha, dat had ik niet beter kunnen verzinnen: geen nieuwe dingen beginnen maar de restjes opruimen. Waaw! Je bent geniaal!!!! Ik wil ook niets nieuws beginnen maar mijn restjes opruimen dat wil ik wel!!!!!

quiltdjoojs said...

Geweldig idee om naast de mandjes de restantjes "weg te werken" in een zandlopertjeslap!! Hebbie straks plotsklaps 2 quilts voor de prijs van 1!!
:o))