20 July 2009

Antique quilt

Vrijdag dan eindelijk aan de Antieke Quilt begonnen. Een hele klus om al die vierkantjes aan elkaar te zetten. Hoewel het snijden van 145 vierkantjes en 32 driehoekjes was eigenlijk erger. Het is moeilijk om nauwkeurig te blijven als je zoveel moet snijden. Althans voor mij. Ik werk zelden of nooit met malletjes en geef de voorkeur aan paper piecing. Maar goed, ik ben in het diepe gesprongen en dit is het voorlopige resultaat van mijn gezwoeg. Tot dusver sluiten alle naadjes netjes aan. Nog even volhouden en dan is het middenstuk af.
Last Friday I started the Antique Quilt. So many quilters already finished their centre pieces that I just couldn't wait any longer. It was not easy to cut 145 squares and 32 triangels and keep them accurate. At least for me because I hardly ever work with templates. I prefer paper piecing. But I started and it looks promising. All the seams match! The pic shows the result of my hard labour untill now. My goal is to finish the centre piece this week.

19 comments:

Mari said...

wow.... what a great start you've made! I am looking forward to seeing how it progresses. I haven't come across this pattern before but it looks like a test of skill and patience :)

Marie-José H said...

Welkom bij de club. Het ziet er al goed uit. Ik vind het ook veel werk maar wel heel leuk. Ik heb de hoekblokken klaar maar moet ze nog vastzetten aan het middenstuk. Leuk is dat met zo veel man dezelfde quilt te maken.

Heleen said...

Ik vind het een prachtig project maar te veel werk om er nu ook mee te beginnen. Binnenkort begint de Sweet Memories en dat zal ook al wel een hele klus zijn. Je stofjes zijn prachtig en je schiet al lekker op.

Anonymous said...

O jee nu moet ik helemaal opschieten, ik ben wel begonnen maar nog niet zover. Ziet er wel mooi uit.

Yvonne aka sommeke said...

Hé? Bloglines heeft jouw update hier gemist :-(
Da's al een mooi en keurig begin van je antieke.
Vergeet de challenge niet hé ;-)

quilting Jeannet said...

Goed zo Jossie ! zo mag ik het maar graag zien, je bent al een stuk op dreef, en het wordt zo mooi, he verder je komt, hoe verslavend het is, dat zul je wel merken !

hartelijke groetjes, Jeannet

GRANNY'S HOUSE said...

Het wordt mooi, je kleuren zijn ook schitterend, het is dan ook een prachtige quilt om te maken.

Groetjes
Ines

Berna said...

Het ziet er heel mooi uit!
Fijne dag en groetjes Berna

Dorine said...

Ja wat een werk he.
Ik heb het middenstuk ook klaar, maar wat een hoejes en driehoekjes.
straks mag je an de sterren

Mirjam said...

Hij wordt erg mooi Jos!!!! Je gebruikt mooie kleuren hoor!!! Nog ff doorzetten!! Ik moet gauw eens verder met de mystery...

yvonne said...

Heel mooi aan het worden en die kleuren zijn geweldig

katrien said...

Ziet er al mooi uit.

laplandyellow said...

ben benieuwd, ik blijf dit volgen.
zijn het echte antieke stofjes??

Francien said...

Jossie??!! Als ik een reactie geplaatst heb zeg ik altijd Cybele..omdat ik het wel zo netjes vind om iemand zijn naam te vermelden in een reactie heb ik het misschien altijd verkeerd gedaan!!sorry hoor...maar ik zie bij je profiel geen andere naam dus daar ga ik weer...ik vind het prachtig geworden Cybele...leuk om te zien hoe de deelnemers het allemaal voor elkaar krijgen...mooie stofjes ook en leuke kleurtjes...Ik kan het niet zo vlug en doe het altijd met de hand...ik had dan pas in jaren klaar geweest denk ik...maar blijf je ook volgen hoor...ben benieuwd hoe de quilt wordt..succes verder!!
groetjes Francien.

Willie said...

Leuk Jossie, Het begin is er en het ziet er mooi uit. Ik ga nu met de sterretjes beginnen.
Ik had 2 sterren af, maar ik ben er niet tevreden mee.Dus ik begin morgen opnieuw.

Lotte said...

Het begin ziet er al mooi uit! Ben erg benieuwd naar het eind resultaat (nu al) maar het kan bijna niet misgaan omdat het al zo'n mooi patroon is.

Peg - Happy In Quilting said...

Jossie your centre piece looks great....like your new look as well.

ranette said...

Your center block is looking just lovely...

Anonymous said...

Hij wordt mooi Jossie, prachtige kleurencombinatie. Ik ben ongeveer net zo ver als jij. Het is veel werk maar o zo leuk om te doen.
Succes met patchen!
Gerry