01 June 2009

Update challenge met Yvonne

Een maand geleden zijn Yvonne en ik een uitdaging aangegaan om eind van het jaar elk een diep weggestopte UFO af te hebben. Voor mij is dat de SBS. De afgelopen weken heb ik er best veel tijd aan besteed. Ben benieuwd hoe het met Sommeke is. We hebben elkaar regelmatig moed ingesproken en dat heeft toch wel geholpen om het bijltje er niet bij neer te gooien.

A month ago Yvonne and I started a challenge. Our goal is to finish a long hidden UFO by the end of this year. We have mailed regularly to encourage each other which was necessary. At least for me. My project is the SBS. So much was wrong with the blocks that I really wanted to put (throw) it away and move on with something else. Here's the result.

To get used to the project I started cutting the sashings.

Om aan het project te wennen, ben ik begonnen met het snijden van de sashings.

Then before sewing the sashings to the blocks I measured them again and remembered immediately why I had put them away long ago. The blocks were not accurate. I downloaded them from the site of Jennifer Chiaverini and there were differences in the sizes sometimes more than a quarter inch. I did not realize that when I sewed the blocks (my fault of course). I sorted out the blocks, cut and pulled a bit here and there and except for 4 sewed the sashings on.


Voordat ik de sashings aan de blokken zette, heb ik eerst alle blokken nog eens gemeten. Er zat behoorlijk wat verschil in sommige blokken. Enkele waren meer dan een kwart inch groter of kleiner. Het was bekend dat niet alle blokken klopten op de site van Jennifer Chiaverini, maar ik heb er met naaien niet aan gedacht om te controleren. Dus een beetje eigen schuld. Maar met wat trek- en/of knipwerk is het me toch gelukt om de meeste passend te maken.

Deze 4 blokken zijn echt te groot (6 inch, alle andere zijn nu 5 3/4 inch). Hiervan maak ik een kussentje of een klein quiltje. Voor de quilt maak ik de blokken overnieuw.

These 4 blocks are too large, 6" while the others are now about 5 3/4". They will make a cushion or a small quilt. I will redo these blocks for the quilt.

Ik heb besloten om alle van de site uitgeprinte blokken te verscheuren en in EQ5 de blokken op te zoeken en uit te printen. Blokken die er niet in staan, teken ik zelf in EQ5. Alles in dezelfde maat! Ben er een hele middag mee bezig geweest, maar dan kan ik verder elke maand gewoon blokken naaien zonder op de maat te hoeven letten.Het uittekenen van de andere blokken doe ik later.

I decided to tear up the printed block patterns which I downloaded from the site and look up the patterns in EQ5 and print them all in the same size. Not all the blocks are in EQ5. I will draw them myself later on. So I can sew without watching and measuring all the time. It was a lot of work but it will save time in the end.

Now I really have to visit Yvonne's blog to see what she has done these last 4 weeks. Are you coming along? Hope all my readers and followers will support and encourage us to finally finish our hidden (monster) quilts

Nu ga ik snel naar de blog van Sommeke om te zien wat zij deze maand heeft gedaan. We hebben wel veel gemaild, maar elkaar niet verteld wat we wel en niet hebben gepresteerd. Gaan jullie mee?
En natuurlijk hoop ik dat al onze lezers en volgers ons flink blijven aanmoedigen om onze monsters tot een mooie quilt te maken.

20 comments:

Mari said...

Hi - I love your WIP's here - especially the jewel blocks. Gorgeous colours.

I should also mention your header which I think is fantastic. I know it's not new, but I haven't told you yet!

Klaske said...

Daar zit veel werk in hé in dat tekenen. Op naar de volgende blokken! Ik ga nu gauw even kijken of Yvonne ook zo hard heeft gewerkt.Succes!!!

GRANNY'S HOUSE said...

Irritant als de maten niet helemaal kloppen, je hebt groot gelijk dat je ze zelf maakt en uitprint, doe ik ook vaak met EQ

Groetjes
Ines

Yvonne aka sommeke said...

Hé Jossie, de nieuwe start is geslaagd! Woooow, jij hebt een boel lastig voorbereidend werk gehad. Poeh... Ik word erg vrolijk bij het zien van jouw stofkeuze, SCHITTEREND!
Can we do it? YES, we can!

Isabella said...

De voorbereiding kan dan wel veel werk geweest zijn maar nu kun je wel rustig gaan zitten patchen. Mooie kleurtjes gebruik je!

Heleen said...

Jos wat heb jij een werk verzet deze maand. Ik heb zwaar respect voor je. Al die blokken tekenen en alle blokken bijsnijden en controleren. Knap hoor dat je het stokje er niet bij hebt neergegooid. Maar ik moet zeggen dat de blokken die je af hebt ook wel heeeeeeel mooi zijn en zeker de moeiute waard om tijd in te stoppen. Chapeau! Ga zo door.

Mirjam said...

Wat goed van je om er mee verder te gaan!!! Hoeveel blokken heb je al af?? Het einde van het jaar? Wauw, heel veel succes hoor!!!

katrien said...

Heel wat werk verzet deze maand.UP naar de volgende.

Debby said...

Mooie blokken heb je gemaakt! Ik had je fotoalbum opgeslagen, maar ik wist niet meer van wie het was. Anders had ik dat erbij gezet, sorry. Je ziet dat ik al aan het aftellen ben voor Houston!

Groetjes Debby

Ingrid. said...

Heftige kleuren !
Succes met deze reuze klus ;-)
Fijne zonnige dag , groetjes Ingrid.

Elly said...

Jeah, nog even en hij is af.....
Ha ha, nee hoor, ik merk het zelf dat de voorbereiding nog het meeste werk is en daar heb ik niet altijd zin in. Maar toch: ZET HEM OP, het gaat je lukken.
groetjes Elly

Guute said...

Ik supporter op de eerste rij. En om het met Yvonne's woorden te zeggen: als 't nodig is, gebruik ik mijn zweepje!

Leintje said...

Ge zijt goed bezig mevrouw! Wat een spetterende kleuren gebruik je voor de SBS! Top hoor, en Heleen schreef het al, je bent onwijs produktief de laatste tijd!

Willeke said...

Vrolijke kleurtje hoor! heel gezellig ziet het er uit. Succes met de rest!

Marie-José said...

Hey, ik kan weer posten. Je hebt het weer voor elkaar. Mooie blokjes trouwens. Gewaagde paarse rand maar wel mooi.

Hennie said...

Dat wordt volgens mij een plaatje ook al heb je nog maar vier blokken laten zien, de kleu van je sashings spreekt me ook erg aan. Ik ben benieuwd hoe hij er uit gaat zien.
Groetjes Hennie

Willie said...

Ik kan alleen zeggen ik vind het hele mooie blokken.Ik zelf ben nog niet bezig geweest met de SBS blokken. Maar ik heb ergens op je weblog gelezen dat de maten niet zo kloppen.
Groetjes Willie

Simone de Klerk said...

Wat 'n mooie blokken! Heldere frisse kleuren. Vervelend, dat de patronen niet kloppen en knap dat je dat zelf gaat oplossen. Succes de komende maand.

Annelies said...

Mooie blokken.
Ik heb alle blokken van de site gedownload toendertijd en nooit problemen gehad.
Wel bij het printen gezorgd dat resize of aanpassen op nul staat.
De originele blokken zijn zonder naadtoeslag 6 inch.

Guðrún said...

You can do it, 6 months ahead, just break it into smaller portions, 1 block a week or whatever it takes to finish it.