23 March 2009

Bernina, week end, etc.

Eindelijk tijd om mijn blog bij te werken. Zaterdag de hele dag naar Keulen geweest, gisteren verjaardagsvisite, vanmiddag LQL groep. De beurs was indrukwekkend. Heel veel spannende dingen gezien. Alle bekende merken van quiltstoffen waren vertegenwoordigd met de nieuwste collecties in prachtige sprekende kleuren. Verder veel vilt en breiwol. Europa gaat duidelijk weer aan de breipennen. Prachtige breigarens dus. En wat heel erg opviel, was de enorme keuze in sokkenwol, van alle merken leek het bijna hetzelfde, maar toch even anders. Heel mooi. Als het aan de fabrikanten ligt, hoeven we volgende winter geen koude voeten te hebben. Daarna de kennismaking met de Bernina 830. We werden in de foyer van het gebouw als VIP's ontvangen met drankjes en hapjes. waarna in twee aparte ruimtes de workshop werd gegeven. We hebben een vilten documentenmap gemaakt waarbij verschillende mogelijkheden van de machine aan de orde kwamen. Als Bernina-fan was ik in mijn element. Een geweldige machine met een heel grote borduurarm. Een aantal opties waren hetzelfde als bij mijn B. Artista, maar de mogelijkheden waren dus veel uitgebreider. De twee uren durende workshop was veel te kort om de machine te leren kennen maar wel voldoende om een globale indruk te krijgen. Ik had hem zo willen meenemen, maar dat was helaas niet de bedoeling. Ik denk dus dat ik deze machine nooit zal bezitten want de prijs is niet mis: € 8000,-! Maar het was leuk ermee gewerkt te hebben.
Ingrid getting instructions.

This is me admiring the sewing machine.

Gisteren nog wat verjaardagsvisite gehad, wat heel gezellig was en vandaag weer een paar LQL's gemaakt met onze quiltgroep. Toen ik thuis kwam lag er een verrassing te wachten. Een heel leuk speldenkussentje van Simone Heel onverwacht. Zo lief van Simone. En het is zo mooi ingepakt, dat ik het voorlopig niet ga gebruiken maar er zo van geniet! Dank je wel Simone, ik weet zeker dat ik er veel plezier van zal hebben.
Finally I have some time to blog. The last few days have been rather busy. Saturday we went to the Craft Trade Fair in Cologne, Germany, Sunday guests en today LQL groupe. At the fair we spent several hours looking at the newest collections of quilt fabrics, knitting yarns, felt, all very colorful, notions, machines etc. It is obvious that Europe will be taking up the knitting needles again. Never seen so many knitting yarns before. After that came the magic moment: meeting the new Bernina 830. We were met and treated like VIP's with beverage and bites before the workshop started. And of course the sewing machine was kind of a miracle. It has so many possibilities, some similar to my B. Artista, but many more, larger and better. The 2 hours' workshop was way to short to get to know the machine but long enough to get an impression. As a big Bernina fan I really would like to have this machine but I am afraid I will never own one, just can't afford it. Price is € 8000,- (US$ 11.000). So I will stick to my very own Bernie!
When I came home from our quiltgroupe this afternoon I found a parcel with a lovely pincushion from Simone It really was a surprise. So sweet of her to make that for me. It is so beautifully wrapped that I keep it like that for a while. Thank you so much Simone. You made my day.

13 comments:

Yvonne aka sommeke said...

Flauw hoor, van Bernina, dat je het machientje niet mocht meenemen... 8000 €... slik ... poeh!
Schattig speldenkussentje!

GRANNY'S HOUSE said...

Wat een geld...€ 8.000 ik geloof dat mijn DH een hartinfarct zou krijgen als ik hem wilde hebben, anders ik wel, zijn geen leuke prijzen meer.
Ik heb een Janome 4900 van bijna € 1.000 en dat vond ik eigenlijk al te duur.

Groetjes
Ines

Simone de Klerk said...

Wat leuk, dat je zo'n prachtige machine hebt mogen uitproberen. Lijkt me een heerlijk gevoel. Tjee, van dat geld kun je bijna een nieuw autootje kopen. Heerlijk ook, om tussen al dat moois te mogen lopen. Maar breien is niet voor mij weggelegd.
Fijne en creatieve week!

Stina said...

Love your lovely pincushion from Simone... :o)

Annelies said...

Oei, wat een prijs voor zo'n machine, maar wel leuk om het te proberen.
Wat een leuke verrassing van Simone !

Guðrún said...

Have you always owned Bernina?

Martine said...

Ach, je moet wat te wensen houden, hè. Je hebt in ieder geval een leuke dag gehad...

nadia said...

Hoi, je laat altijd van die lieve reacties achter op mijn weblog, maar je weet toch wel dat die van jou ook zeker zo boeiend is!! Bij jou kijk ik ook graag rond. Ik kan me voorstellen dat je "verliefd" was op de Bernina, zelf heb ik de Aurora 440 QE en die vind ik al geweldig.... Groetjes, Nadia

Leintje said...

Dat heb je toch maar mooi beleefd meisje! Maar zo'n prijs is niet normaal, en hun timing ongelukkig, want bij zulke bedragen denken mensen toch wel even iets langer na. Dh zegt: kan je rekenen, reken dan maar nergens op. Zucht.....

Peg - Happy In Quilting said...

Lovely machine....but expensive, I am a Janome girl....sounds like you had a great day Jossie...

http://quazymama.blogspot.com/ said...

Hallo Jossie
Leuk om dit verslag te lezen.
Als ik zo lees aakt heel Holland in de ban van het breien, hier in Zweden als je visite krijgt nemen de dames altijd hun breiwerkje mee, en dat is meestal sokken breien, als er dan ook verkopen zijn, worden er daar veel van verkocht.
Wat een leuk dag lijkt me dat te zijn geweest in Keulen, en leuk dat je even op die machine hebt mogen werken.
Heerlijk hé zon een dag en te mogen genieten.
Groetjes Joke

JOOSJE said...

Ik vind het een geweldig mooie machine en zou het leuk vinden om hem een keer uitproberen. MAAR kopen voor dat bedrag is niet aan de orde.

Groetjes Joosje.

Anita (Sniet) said...

Alleen er naar kijken is al om te watertanden.....