13 November 2008

Winter quilt

Gisteravond de (bijna) laatste hand gelegd aan het winterquiltje. De stofjes hiervoor heb in een paar weken geleden in Krefeld gekocht, op de terugweg na ons quilt week end. Een stukje van de bies aan de onderkant en in de hoek is nog los omdat ik nog een label moet maken. Dat naai ik normaal altijd gelijk me de bies vast, zodat het moeilijk te verwijderen is. Maar ik heb nog geen label. Ik wil nu met de borduurmachine labels gaan maken, maar dat vereist nog enige oefening. Eerder deed ik het altijd met een tekenprogramma en printte het dan op de stof. Maar ik weet zeker dat het quiltje voor Kerstmis helemaal af is. Het kostte enige moeite om de hoeken goed te krijgen door al die strepen, maar het is gelukt. De paneeltjes heb ik met de hand gequilt, de rest met de machine gemeanderd.

Last night I (almost) finished the winter quilt. I bought the material on our way back from the week end in Germany. So it took me only 2 1/2 week to make it. A record for me!
I still have to fix the binding at the bottom of the quilt because I also sew part of the label together with the binding. And I haven't made a label yet. But I'm sure it will be finished before Christmas. I had to put some effort in getting the corners right because of the stripes. But I think I did well there. I quilted the small panels by hand and stippled the other parts.

3 comments:

lappenleintje said...

Wat is dat een leukerd geworden! Vrolijk, beetje naief ook, erg leuk! Je was al zo stil, dacht dat je misschien ziek was!

leeuwin en buuf said...

Het is de quiltavond van buuf en yvon en hebben even een kijkje genomen in je web-log.... Leuk kerstquiltje.....

Guðrún said...

The corners are well done! The panel is so cute.